Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Uprzejmie donoszę, iż właśnie rozpoczęliśmy kurs PT1 :) Do tej pory byliśmy na 2 zajęciach. Jak na razie jesteśmy...najgorsi w grupie :bigcry:Fakt faktem, że Ivan jest najmłodszy i to dopiero jego DRUGA!! lekcja. Nie poddajemy się i będziemy walczyć dalej :)

A teraz historia, która mnie rozłożyła na łopatki. Jak pewnie każdy, mam uczulenie na stare, głupie zapijaczone baby, z Pikusiami, Fafisiami i innymi kudłaczami. Ostatnio będąc na spacerze z Ivim, podbiegło do nas takowe coś (kudłate, jazgoczące) i heja na Ivana. Młody chciał się bawić także łapami i pyskiem przycisnął bobika do ziemi. Za kudłaczem szły jakieś 2 staruchy i z pretensją do mnie, jak pies może się tak zachowywać. Odpowiedziałam, że nie wiem co to za pies, pewnie bezpański, skoro jest bez obroży, smyczy i kagańca,a mój jest młody i chce się bawić. Jakież było oburzenie ze strony owych miłośniczek zwierząt. A teraz najlepsze, na moje pytanie dlaczego pies jest puszczony w samopas i nie jest na smyczy usłyszałam :PIES JEST PO TO, ABY GO SPUŚCIĆ ZE SMYCZY I ŻEBY BIEGAŁ!!!
Jak to pięknie można wszystko przeinaczyć na swoją modłę... Ciekawe czy ta zasada też by się tyczyła mnie i Ivana :evil_lol:

Posted

No cóż, pies sobie człowieka nie wybiera....I za jego mądrość nie odpowiada:-)
Nasze psy miały szczęście, że trafiły akurat na nas:-)
Powodzenia na szkoleniu!!!

Posted

jeszcze kilka lekcji i na pewno będzie lepiej. Te paniusie z pieseczkami biegającymi wiecznie bez smyczy bywają naprawdę uciążliwe, wiem coś o tym. Zawsze staram się omijać takich szerokim łukiem, no ale nie zawsze jest to możliwe, jak ich psy luzem biegają, więc wszędzie mogą pójść

Posted

Śmiało mogę zakomunikować, iż robimy postępy. Nadal największym problemem jest koncentracja, ale jak tylko skupimy się na ćwiczeniach, to śmigamy wszystko jak leci :) Do tego stopnia, iż pomimo OGROMNEJ nadpobudliwości Ivana, Pan trener bierze Iviego na "model pokazowy".
Jestem umówiona ze znajomą na sesję zdjęciową z Ivim w roli głównej. Niestety muszę znajomą ściągnąć z Otwocka :lol:

• 3 weeks later...