Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PIERWSZY RAZZAKŁADAM WATEK PSU RASOWEMU. Takiemu, który startuje z dużym potencjałem, który ma szanse na długie dobre życie z człowiekiem , który go wybrał. Niestety ten potencjał czasami zostaje zniweczony przez zwykłą głupotę ludzką, brak empatii, zreszta nie wiem juz sama...
Pies urodził sie u hodowcy, z pieknych rasowych rodziców. Oto jego historia:

Pies nazywa się Zamir , ma 4 lata , kupili go w wigilię razem z bratem , brata już nie ma. Podobno uciekł. Pies spedził cztery lata prawdopodobnie w kojcu, gdzies na tyłach dobrze prosperujacej firmy. nikt go nie wychowywał, nikt nie kochał. Dostawał jeśc, tyle. Na szczęście go oddali bez problemu, jakoś szczególnie się nie związali...
Zamir z powodu wielu chorób i niedożywienia w wieku szczenięcym ma tylne nogi wygięte w pałąk , zmiany na kręgosłupie, zapalenie skóry od pcheł więc jego zad był łysy. Jego jelita były zaczopowane koścmi , teraz jest już po kuracji czuje się bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o kręgosłup to na kręgach rosną mu wyrostki które uciskają nerwy i powodują ból , to wszystko powoduje że się garbi. Po kuracji antybiotykowej i lekami przeciwbólowych i przeciwzapalnymi jest dużo lepiej. Nie ma dysplazji.
Jest totalnie nie wychowany nie umie bawić się ze stadem , ma takie prostackie zaloty - szczypie ,warczy , nie toleruje kotów i małych psów.
Jest super stróżem , dla człowieka , dzieci jest super,grzecznie wchodzi do kojca , pilnuje swoich rzeczy i jedzenia , można mu wszystko zrobić i grzebać w misce.

Zamir potrzebuje pomocy. To piekny pies, istnienie realne niebezpieczeństwo, ze trafi znów na ludzi bez serca lub rozumu.
Zamir potrzebuje domu. Moze to być jak najbardziej mieszkanie w budzie, on niczego innego nie zna. Ale szukamy ludzi, którzy dla Zamira staną się przewodnikiem, przyjacielem, towarzyszem. Najwieksza potrzebą Zamira na te chwilę jest kontakt z człowiekiem. Tak mało i tak duzo.

To bardzo trudna adopcja mimo urody i atrakcyjnosci psa. Prosze pomózmy Zamirowi uwierzyć, że człowiek jest bogiem.Wielkodusznym, rozumnym i dobrym.

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale piękniś z tego Zamira..Szkodaze nie wiadomo co z bratem..Ciu ludzie są beznadziejni...Podnoszę psiura na początek. piękny jest , niech domek go wypatrzy...

Posted

Pies ma dt, ma co jeść, osoba która go zabrała wydaje swoje pieniądze na jego leczenie.
Nie żebrzemy o pieniądze, nie wystawiamy rachunków. Nie leje sie krew.
Temat mało medialny?
Prosimy tylko o pomoc w sensownej adopcji tego biedaka. Czy mógłby ktos ściagnąć na wątek osoby znajace rasę? Ja niestety ma wąską specjalizację...

Posted

Zamir przebywa u mnie , to mądre psisko i takie kochane , jest bardzo posłuszny , coraz lepiej zachowuje się z innymi psami , już spokojnie mogę go wyprowadzać z moim sukami , dzisiaj nawet jadł śniadanie z jednej michy z dziewczynami .
Sierść na dupsku odrasta ,szaleje jak szczeniak , zaprasza do zabawy , nie zna aportu ani zabawek , przez pierwsze dni bał się położyć na kocu u siebie w kojcu , dostał najciepleszy kojec , tam nigdy nie zamarza woda i jedzenie więc jego chude ciałko nie marznie , w tym tygodniu go zaszczepię .
Proszę o pomoc w znalezieniu mu domu , takiego domu który nie zapomni o tym że ma psa w kojcu bo tak żył do tej pory , początek swego życia spędził przy domu a póżniej wylądował na tyłach firmy .Jeść dostał jak ktoś z pracowników sobie przypomniał jego waga to 28 kg , teraz 34 kg .
Proszę o rozsyłanie wątku może ktoś go wypatrzy , pokocha...

Posted

szybszy zajmuje sie haszczakami i na dogo bywa sporadycznie.
Cantadora.
Dopuszczasz że zamieszka w budzie nie w domu (chociaż wtedy cieżko z pielegnacją szaty).
Do dzieci jest ok? chyba czytałąm

Posted

[quote name='Agata69']Zamir całe życie, od szczeniaka mieszkał w budzie. Nie wiadomo czy przyuczyłby sie do mieszkania w domu.
Teraz podstawa dla niego jest kontakt z człowiekiem.
Jestem i ja. Agata masz rację. Skoro pies do tej pory miał sporadyczny kontakt z człowiekiem tego teraz najbardziej potrzebuje, ale z tego co przeczytałam Gorki330 dobrze się nim zajmuje i dba o jego rozwój psychiczny.
Myślicie że on nadaje się od razu do DS? Oby tylko znów nie trafił do pilnowania jakiejś firmy :roll:

Posted

A ja uważam, że firma firmie nie równa i tak naprawdę nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, u mojego taty na firmie są 2 owczarki i mają świetne warunki, więc sądzę, że jeśli właściciel i pracownicy jakiejś firmy kochają zwierzęta i mają spore chęci do odnalezienia wspólnej więzi z Zamirem to czemu nie? On w kojcu będzie psem szczęśliwym, ponieważ innego życia nie zna. Myślę, że nawet życie w budzie będzie dla niego najlepszym rozwiązaniem, jeśli nikt nie będzie zapominał o nakarmieniu psa, wypuszczeniu go z kojca, pójściem z nim na spacer i oczywiście okazywaniu mu miłości, bo bezpretensjonalnie na to zasługuje
Poproszę jakiś tekst, poogłaszam Zamira