Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Witam po raz pierwszy na forum.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Chciałabym znaleźć dom dla psa, który w wieku 9 miesięcy umarłby z głodu przywiązany łańcuchem do budy.
To historia Miry, która zachwyciła mnie swoimi pięknymi miodowymi oczkami.
Z racji mojego zawodu (listonosz) nie rzadko mam do czynienia z ludźmi, dla których pies jest bezużyteczną rzeczą, a słowo miłość do niego jest im zupełnie obce. Tak właśnie poznałam Mirę, która była przywiązana do budy, bez żadnej izolacji, cała w błocie i bez jedzenia. Była ogromnie wychudzona i przestraszona. Właścicielką była starsza schorowana kobieta. Pies był przywieziony do niej, bo znudziła się jej córce i jej dzieciom. Dla niej jedynym wyjściem było przywiązanie szczeniaka do budy. Niestety kobieta nie była w stanie zadbać odpowiednio o psa- stąd jej wychudzenie. Chciała ją oddać, ale nie miała komu… Decyzję podjęłam w jednej chwili - zabrałam Mire do siebie do domu. To mądra dziewczynka, nauczyła się już czystości w domu, ładnie chodzi na smyczy, lubi jeździć samochodem., nie jest szczekliwa. Codziennie poznaje dźwięki miasta. Suczka ładnie dogaduje się z innymi psami, nie ma w niej cienia agresji. Z powodzeniem może być też przyjacielem dla dzieci. Jest bardzo radosna i zupełnie bezproblemowa, nabiera praktyki, jako pies domowy:) Jest ogromną przylepką, bardzo łagodna i wdzięczna za każdy dobry gest, za każdą strawę.
Szuka kontaktu z człowiekiem i ciepła, lubi pieszczoty. Posiadam już jednego pieska i niestety nie mogę zatrzymać Miry i zapewnić jej spokoju i tego jedynego kochającego, odpowiedzialnego Pana i opiekuna. Zasługuje na niego i na miłość, jakiej nigdy niestety nie zaznała. Szukamy Jej najlepszego domku. Proszę tylko pod wpływem emocji nie decydować się by z litości dać jej dom.
To musi być przemyślana decyzja, bo to decyzja na jej całe życie.
Pies nie nadaje się do kojca i budy. [/FONT]

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domku.

Imię: Mira
rasa: labradoropodobna
Miasto: wrocław
sterylizacja: nie
szczepienia: komplet szczepien, odrobaczanie, odpchlenie.

Kontakt w sprawie adopcji: Asia 600-108-912
Ogłoszenia:
http://allegro.pl/mira-cudowna-sunia-o-miodowych-oczkach-i1323839748.html

Posted

Nie wiem jak wam dziękować :D:D
Mira przytyła, jest zdrowa i zrobiła sie jeszcze większym pieszczochem:)
Ale potrzebuje spokoju i tego jedynego, swojego opiekuna...

Posted

Dziękuje za ogrom ogłoszeń....wow...ile stron:) Naprawdę nie wiem jak Ci dziękować....... Po moim okrzyku radości Mira wgramoliła mi się na kolana ze swoim mokrym nosem i oblizała mi cala twarz. Myślę, że to mogę uznać jako oznakę podziękowania które przekazuję dalej:)

A pewnie ze mam psiaka:) I właśnie ze względu na to szukam dla Miry domku. Inaczej zostałaby bez wahania u nas. Ten rudy serdelek przy Mirze to Golden Retriever o imieniu Ronja.To nauczycielka w życiu codziennym Miry.
A tak wyglądała Mira pierwszego dnia u nas w domku

A tu dziewczyny na spacerku

Posted

Dzieki Waszej pomocy Mira znalazła nowy domek. Trafila do wspanialej, cieplej rodziny. Takiego domu dla niej szukalismy.
Bez Was by to sie nie udalo..
Dziekujemy!!