sylfka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 sorry za offa. Anita i Martyna!!!!Zawsze tworzyłyście super tandem. Zakopcie cholery tępy toporek bo naprawde do niczego to nie prowadzi a jesli juz to szkodzi psiakom. Obydwie razem jak 2 Strongłumenki :cool1: działaliscie niemal cuda( wystarczy poczytac watki łowickie).Wierze ze i tym razem tak bedzie .( a jak nie to przyjade i psiurami poszczuje :evil_lol::evil_lol:) Quote
Romka Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 sylfka napisał(a):sorry za offa. Anita i Martyna!!!!Zawsze tworzyłyście super tandem. Zakopcie cholery tępy toporek bo naprawde do niczego to nie prowadzi a jesli juz to szkodzi psiakom. Obydwie razem jak 2 Strongłumenki :cool1: działaliscie niemal cuda( wystarczy poczytac watki łowickie).Wierze ze i tym razem tak bedzie .( a jak nie to przyjade i psiurami poszczuje :evil_lol::evil_lol:) Sylfka,HAKUNA MATATA!;) Quote
sylfka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Romka napisał(a):Sylfka,HAKUNA MATATA!;) nawet te same teksty babska mi piszecie :lol: jak przyjade to zaczniecie spiewac jednym głosem WAKA wAKA:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
sylfka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 to tak na rozluznienie KOCHANE CIOTECZKI Quote
Mariat Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dziewczyny, wybaczcie. Probuje zrozumiec ten watek, ale mi nie wychodzi. Pomozcie mi,prosze. Lala powinna byc jak najszybciej zabrana z DS. Moze to zrobic ktos z watku? Piszecie tu o paragrafach. Nie mieszkam w Polsce, ale tu gdzie jestem od paragrafow do realu droga daleka. Jakie szanse ma Lala na opuszczenie tego DS ? Jesli uda ja sie wyciagnac , kto sie nia zajmie? Widzialam propozycje do mamanabank, ale w jej podpisie jest 10 psow!!! Nie sadze, ze zajmujac sie tyloma psami da rade przyjac pod swe skrzydla jeszcze jednego. Niezbyt uczciwie byloby namawiac Ja, zeby to zrobila. Wobec tego jak widzicie przyszlosc Lali po ewentualnym odebraniu jej z obecnego DS? Kto ja wezmie pod swoja opieke (zbieranie funduszy, zapewnienie DT, szukanie DS?). To wazne pytania, bo jesli wejda tu ludzie spoza Lowicza, musza wiedziec na co ewentualnie maja wplacac. Quote
zpsem Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Jest jeszcze Donata, ale nikt nie chce napisać kto to taki i co w tej sprawie może zrobić. Domyślam się, że również jest z jakiejś organizacji ale jakiej? Quote
sylfka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 no dobra ,powiedzmy ze sucz zostaje odebrana. i co dalej??schronisko? przypuszczam ze jej nie wezmie bo to dodatkowe zajete miejsce plus dodatkowa kasa, Mamanabank tez odpada-zapsiona i na nadmiar kasy nie narzeka, hotelik? -potrzeba kasy .DT?- ( ja na taką ewentualnosc juz szukam takiego)Romuś Ty masz łepetyne nie od parady masz jakieś pomysły?? Quote
Romka Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Sylfka,żadna ewentualność nie została pewnie jeszcze sprawdzona... Quote
mamanabank Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 LALA JEST JUŻ BEZPIECZNA! Dzięki zaangażowaniu wolontariuszy, którzy byli ze mną w domu Lali zarówno wczoraj, jak i dzisiaj - ogromne podziękowania dla Edzi, ucznia czarnoksiężnika i Kai; oraz odpowiedzialności Kierownictwa Schroniska - wielkie ukłony! W związku z niepokojącą osowiałością Lali, widoczną już na zdjęciach Romki, Lala trafiła dziś do lecznicy. Nie mamy pewności, czy Lala jest zdrowa, dzisiaj Kaja znalazła na niej 6 kleszczy. Otrzymała pomoc weterynaryjną, jutro ciąg dalszy obserwacji. Choć zarówno wczorajsza, jak i dzisiejsza wizyta nie należała do łatwych, można powiedzieć, że udało się. Lala wróciła pod opiekę Schroniska w Łowiczu. Pomóżmy znaleźć jej DOM. Quote
edzia.71 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ja również Mamonabank dziękuję.. Teraz najważniejsze, żeby Lala była zdrowa i odzyskała dawna radość w swoich pięknych oczętach. Ona potrzebuje teraz jak najszybciej domku. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Pełen szacun dla was :) Teraz szukamy domu. Tytuł wątku przydało by się zmienić. Quote
sylfka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Mamonabank -Śzybka sprawna i świetnie zorganizowana akcja Babo ;-)JESTEM POD WRAŻENIEM!!!:klacz::klacz: Quote
Olivin Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 :sweetCyb:Mamanabank :klacz::klacz::klacz: dziękuję. Dziękuję również P. kierownikowi łowickiego schroniska za odpowiedzialną decyzję. Ze swej strony zapewniam, że zaopiekuję się Lalą w schronisku. Odwiedzę ją jutro w lecznicy. Quote
Figafiga Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Mamanabank, Edzia, Kaja!!!!Jesteście wielkie!!! Quote
Donata Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Przyłaczam sie również do podziękowań, że Wam sie udało Lale zabrać ( może w ostatniej chwili) bo jej stan zdrowia nie jest zadawalający. A ja ze swej strony informuję, że powiadomiłam wcześniej UM w Łowiczu w celu odebrania psa w trybie decyzji administracyjnej. To wszystko razem wzięte kwaliikuje sie do tego , żeby sprawcom takich zaniedbań nie uszło to na sucho i musimy być razem konsekwentne w dzialaniach. Dotyczy to będzie również Ziomki tyle że w innym organie samorządowym. Zobaczymy jak władza jest przygotowana na takie sprawy.. Quote
Romka Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 mamanabank napisał(a):LALA JEST JUŻ BEZPIECZNA! Dzięki zaangażowaniu wolontariuszy, którzy byli ze mną w domu Lali zarówno wczoraj, jak i dzisiaj - ogromne podziękowania dla Edzi, ucznia czarnoksiężnika i Kai; oraz odpowiedzialności Kierownictwa Schroniska - wielkie ukłony! W związku z niepokojącą osowiałością Lali, widoczną już na zdjęciach Romki, Lala trafiła dziś do lecznicy. Nie mamy pewności, czy Lala jest zdrowa, dzisiaj Kaja znalazła na niej 6 kleszczy. Otrzymała pomoc weterynaryjną, jutro ciąg dalszy obserwacji. Choć zarówno wczorajsza, jak i dzisiejsza wizyta nie należała do łatwych, można powiedzieć, że udało się. Lala wróciła pod opiekę Schroniska w Łowiczu. Pomóżmy znaleźć jej DOM. Anita ,wielkie dzięki!Naprawdę ,super szybko i super sprawnie!Wiem ile kosztowało Cię to emocji...Wiem,że jeszcze nie ochłonęłaś,to trwa długo...ale jeśli mogę podpowiedzieć ,to nie zapomnijcie wziąć od p.Mai informacji o stanie zdrowia Lali...to może się przydać.Sugeruję podjęcie kroków w celu ukarania byłego opiekuna Lali,w ten sposób zaczęlibyśmy autentycznie egzekwować umowy adopcyjne.Jeśli będziesz chciała mojej pomocy to POMOGĘ jeśli nie organizacja ,która reprezentujesz ma duże doświadczenie w prowadzeniu postępowań sądowych...nie będę się upierać.Tak moim zdaniem powinno kończyć się każde odebranie... Co do pomocy ze strony schroniska to nie miałam wątpliwości, ;)DZIĘKUJĘ PANIE KIEROWNIKU!:lol: Wyobrażacie sobie jaką super robotę prewencyjną zrobiłyście!Bardzo się cieszę,bardzo!Więcej,gdyby nie daj Boże znów trzeba było działać w ten sposób,to chciałabym móc liczyć na Waszą pomoc...TAK TO SOBIE ZAWSZE WYOBRAŻAŁAM...i wiesz Mamanabank ,że piszę to szczerze. LALU,ZNAJDZIEMY CI DOM! Wrzućcie jakąś propozycję zmiany tytułu wątku to zaraz to zrobię! Quote
Romka Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 sylfka napisał(a):Mamonabank -Śzybka sprawna i świetnie zorganizowana akcja Babo ;-)JESTEM POD WRAŻENIEM!!!:klacz::klacz: Sylfka a nie mówiłam...HAKUNA MATATA!Wszyscy zrobili to co do nich należało...jak się znów nie pokłócimy to nadal mam w sobie błogie uczucia...super! Quote
sylwiaso Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Kłania się cały "lasek brzozowy"Wielki Brawa!!! Quote
sylfka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Czy juz wiadomo coś na temat stanu zdrowia Laleczki?? Quote
Donata Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Czy juz wiadomo coś na temat stanu zdrowia Laleczki?? Już wczoraj wrociła do schroniska, została zdiagnozowana , otrzymała zastrzyk i w schronisku bedzie oczekiwac na lepszy dom. Jutro bedziemy w schronisku to będziemy miec świeższe dane. Quote
Donata Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 sylfka napisał(a):Czy juz wiadomo coś na temat stanu zdrowia Laleczki?? Laleczka jest troche zdziwiona zmianą otoczenia, ale była pogodna, wyciagała łapke i chciała sie przytulać. Przez 2 tygodnie siedzi w kwarantanniku. Quote
sylfka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Donata napisał(a):Laleczka jest troche zdziwiona zmianą otoczenia, ale była pogodna, wyciagała łapke i chciała sie przytulać. Przez 2 tygodnie siedzi w kwarantanniku. dobrze ze Niunia wraca do zdrowia Quote
Recommended Posts