Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleksandra:)']Lidka:) nie chodzi mi o kradzież tylko odebranie 'właścicielom' psiaka przez TOZ[/QUOTE]

tyle,że ,,właściciele" wolą psa szpadlem, niż oddać, a TOZ najczęściej daje najpierw ostrzeżenie, jeśli psu nie poprawi się warunków....mieszkam w Poznaniu na obrzeżach i niestety wiem jak to się odbywa....i nikt się z tym nie kryje specjalnie....szczeniaki się topi,starsze chore psy , szpadlem,po co wet? Jak sąsiad na wiosnę będzie miał zdrowe szczeniaki.... OT TO POLSKA WIEŚ WŁAŚNIE, SPOKOJNA, WESOŁA i jedna taka poprana w tej wsi...bo bierze jakieś psy i trzyma...bo drze ryja i nie gada z tymi co 3miesięczne szczeniaki szpadlem....Boże na te łopaty, powinno się dostawać zezwolenie....A tu pogląd,że to tylko pies...

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Reasumując dlatego pisałam o wykradaniu psa. Zasłonić tablice rejestracyjne, wejść na podwórko i zabrać psa. Można też kupić psa, Cosmo-6 miesięczny szorstkowłosy, który jest u mnie na dt,wyrwany z meliny za 20zł, właściciele chyba go chcieli przerobić na rasowego szczeniaka i sprzedać, pies w efekcie ma odcięte 3/4 ogona....a że akcja sprzedaży się nie powiodła jak się właścicielom wydawało to pies trafił do nas, zanim szpadel lub w inny sposób go nie wykończono, a przeżył dzięki sąsiadom,ale już matka Cosma jest ciężarna......A na propozycję sterylizacji suki właściciel odpowiedział,że po to suka ma dwa razy cieczkę,żeby dwa razy szczeniaki w roku mieć....

Posted

Sali ma się świetnie :) Szewki już zdjęte, ogon w górze, humor dopisuje :) Ma jeszcze wyciek z noska, taki o zapachu ropy, ale to ponoć normalne. Były problemy ze spacerkami, bo jak się okazało, psiak był nauczony załatwiać się na podkłady :( i na początku nie bardzo wiedział czemu służą spacerki, za to obsikiwał namiętnie psie posłanka. Teraz już załapał.
I najważniejsza informacja jest taka, że w sobotę wieziemy Saliego do nowego domku! Zamieszka pod Warszawą u sławnej osoby, która już nie może się go doczekać. :-D A dt płacze...

Posted

[quote name='Izabela.S']W weekend miałam orkę w szkole ale już jestem i czekam na wiadomości o Salim.
Ten pekińczyk na łańcuchu... :placz:
Goniu, puszki zamówiłam tego samego dnia, kiedy rozmawiałyśmy przez tel. Nie doszły jeszcze?
[B]Mogę podac nr listu przewozowego.[/B][/QUOTE] Doszły dzięki wielkie. Pojadą z Salim do nowego domku chyba :) Co ciekawe, paczuszka przyszła tylko od Ciebie ;)

Posted

[quote name='GoniaP']Sali ma się świetnie :) Szewki już zdjęte, ogon w górze, humor dopisuje :) Ma jeszcze wyciek z noska, taki o zapachu ropy, ale to ponoć normalne. Były problemy ze spacerkami, bo jak się okazało, psiak był nauczony załatwiać się na podkłady :( i na początku nie bardzo wiedział czemu służą spacerki, za to obsikiwał namiętnie psie posłanka. Teraz już załapał.
I najważniejsza informacja jest taka, że w sobotę wieziemy Saliego do nowego domku! [B]Zamieszka pod Warszawą u sławnej osoby[/B], która już nie może się go doczekać. :-D A dt płacze...[/QUOTE]
Świetne wieści! :multi:
Uchylisz rąbka tajemnicy? :cool3:

Posted

[quote name='Agucha']Świetne wieści! :multi:
Uchylisz rąbka tajemnicy? :cool3:[/QUOTE] Zapytam najpierw czy mogę ;) Ale znając życie, niedługo o nim przeczytamy w jakiejś książce ;)

Posted

[quote name='GoniaP']Zapytam najpierw czy mogę ;) Ale znając życie, niedługo o nim przeczytamy w jakiejś książce ;)[/QUOTE]

czy mamy rozumieć że jego nowa/y pańcia/pańcio jest pisarzem ? :):)
a tak po za tym to się baaardzo ciesze

Posted

[quote name='GoniaP']
I najważniejsza informacja jest taka, że w sobotę wieziemy Saliego do nowego domku! Zamieszka pod Warszawą u sławnej osoby, która już nie może się go doczekać. :-D A dt płacze...[/QUOTE]
Gonia Ty jesteś wróżka (albo wiedźma :evil_lol: )
domki wyczarowujesz jednym machnięciem różdżki!

Posted

[quote name='GoniaP']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Uzyskałam zgodę, to mogę Wam zdradzić, iż Staś zamieszka u Pani dr. Sumińskiej :-D[/QUOTE]
Niesamowite!
Lepiej nie mógł trafić! :multi::loveu:

Posted

Uzyskałam zgodę, to mogę Wam zdradzić, iż Staś zamieszka u Pani dr. Sumińskiej :-D[/QUOTE]
:crazyeye::loveu::multi:
ale numer!! i jaki zaszczyt !!
:sweetCyb:

Posted

To świetnie, Pani dr Sumińska jest miłośniczką tej rasy.

Posted

Fajnie,że trafił na P.Sumińską.Właśnie czytam jej książkę "Świat według psa","Autobiografię ......"przeczytałam już dawno.Te książki sprowadzają nas na ziemię i pokazują co jest w życiu ważne:lol:.Do tego P.D.Sumińska jest wetem więc będzie mogła na bieżąco kontrolować oczko Salego.
Miejmy nadzieję,że usłyszymy o nim w artykule "Mojego psa"lub w jakieś książce o psach.
Jedyne z czym nie zgadzam się z P.Sumińską to temat kąpieli psów.Nie wyobrażam sobie kąpać lhasaka raz w roku. Ale to jest mały drobiazg.Tak bardzo ją cenię jako człowieka,weta .Saly piesku jedziesz po nowe życie,wszystkiego najlepszego.!!!!!

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Pani Dorota mówi, że Staś/Puniu zachowuje się jak nowo narodzony :) Biega po ogrodzie jak szalony, znosi patyki, przytula się, rządzi i jest najpiękniejszym, najukochańszym psem pod słońcem.
Jest szczęśliwy i to jest najważniejsze....

Posted

GoniaP napisał(a):
Pani Dorota mówi, że Staś/Puniu zachowuje się jak nowo narodzony :) Biega po ogrodzie jak szalony, znosi patyki, przytula się, rządzi i jest najpiękniejszym, najukochańszym psem pod słońcem.
Jest szczęśliwy i to jest najważniejsze....

Zdjęcia, zdjęcia poprosimy i... serdecznie p. Dorotę i stado pozdrowimy! :)