Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam dzisiaj wiadomość ze schroniska że Munio i Gapcio mają już zapewnione domki w Niemczech.

Dwa staruszki czekają na śmierć w samotności

Zdaje sobie sprawę że psiego nieszczęścia jest tak wiele że większość osób na dogo nie ma już siły odwiedzać kolejnych wątków ,ale mimo to postanowiłam zaryzykować i prosić Was o pomoc w ratowaniu dwóch staruszków .

Te dwa psiaki to dziadkowie którzy nie mają szans na adopcje .Idzie zima i wiadomo że będzie to ich ostatnia zima w życiu .Przeraża mnie myśl że te psiaki które kiedyś obdarowały człowieka całym swoim sercem na starość wylądowały w schronisku .
Jakim trzeba być człowiekiem aby oddać kilkunastoletniego przyjaciela i członka rodziny na pewną śmierć w samotności. Na odchodzenie w zimnym boksie bez miłości i kogoś bliskiego, bez ciepłego kąta .
Wiem że wierzę w cuda ale mam ogromną nadzieję ze uda się znaleźć kogoś kto da któremuś z tych staruszków ciepły kąt i szanse na godne przekroczenie tęczowego mostu.
Bardzo liczę na Waszą pomoc w szukaniu domów tymczasowych oraz funduszy na wszelkie opłaty

A teraz nasi bohaterowie

numer: 862
numer chip: 967000009136484
imię: Munio
wielkość: mała
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2010-10-26
przebywa w boksie: biuro (szatnia)

opis: Munio to nieduży psi staruszek, który jest w trakcie leczenia, niestety nie widzi i jest też głuchy. Psiak jest już prawdziwym dziadkiem, spokojny, łagodny, przeważnie leży i odpoczywa. Munio mimo to, że jest słabiutki bardzo lubi kontakt z człowiekiem, podchodzi i nastawia główkę do głaskania. Ten psiak potrzebuje troskliwej opieki, prawdopodobnie nie zostało mu wiele czasu, bardzo byśmy chcieli, żeby ten czas mógł spędzić w domu, otoczony miłością.

Kto podaruje taki wspaniały prezent Muniowi?

numer: 951
numer chip: 985121017599486
imię: Gapulek
wielkość: mala
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2010-06-05
przebywa w boksie: biuro

opis: Gapulek to kolejny psi staruszek, który trafił do naszego schroniska. Psiaczek nie jest w najlepszym stanie, wychudzony i osłabiony, nie widzi i prawdopodobnie jest głuchy. Do tego wszystkiego jego zęby są w dramatycznym stanie i tak na prawdę nie wiadomo co jeszcze kryje to delikatne psie ciałko.

Gapulek na pewno wymaga leczenia, jednak chętnie wychodzi na spacerki, jak na stan w jakim jest prezentuje się całkiem nieźle, jest jeszcze dosyć dziarski i zainteresowany otoczeniem.

Gapulek to łagodny i spokojniutki psiak, tli się w nim jeszcze chęć do życia, zamieszkał w biurze i najczęściej odpoczywa na swoim posłanku.

Czy kogoś wzruszy ten bezbronny i potrzebujący opieki staruszek? Czy jest gdzieś dobra dusza, która znajdzie miejsce w swoim sercu dla delikatnego Gapulka i pozwoli mu godnie dożyć końca swoich dni?

Kontakt w sprawie psów

792-061-133 Agnieszka

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem i ja.........coz ja moge pomoc:(
a moze jaks cioteczka banerek zrobi-ja nie umiem:shake:
w wolnej chwili podrzuce chlopakow,strasznie mi ich zal,bije z nich smutek straszny:placz::placz::-(:-(

Posted

ciapuś napisał(a):
Bardzo dziękuję za przybycie na wątek

Nie wiem czemu nie widać fotek ,wczoraj było wszystko ok

Chyba sie domyslam,jak sa problemy z otworzeniem strony schroniskowej,to tak sie dzieje,ze uciekaja foty.
Jedyne wyjscie to zapisac foty i przerzucic na forum za pomoca np TinyPica.

Posted

zaraz doklejam sobie banerek.............jesli sie nie myle to yumanji moze miec miec miejsca w hoteliku................moge zadzwonic i zapytac tylko napiszcie!!!!
albo Tobie Ciapus dac numer-chcesz???