ciapuś Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Dostałam dzisiaj wiadomość ze schroniska że Munio i Gapcio mają już zapewnione domki w Niemczech. Dwa staruszki czekają na śmierć w samotności Zdaje sobie sprawę że psiego nieszczęścia jest tak wiele że większość osób na dogo nie ma już siły odwiedzać kolejnych wątków ,ale mimo to postanowiłam zaryzykować i prosić Was o pomoc w ratowaniu dwóch staruszków . Te dwa psiaki to dziadkowie którzy nie mają szans na adopcje .Idzie zima i wiadomo że będzie to ich ostatnia zima w życiu .Przeraża mnie myśl że te psiaki które kiedyś obdarowały człowieka całym swoim sercem na starość wylądowały w schronisku . Jakim trzeba być człowiekiem aby oddać kilkunastoletniego przyjaciela i członka rodziny na pewną śmierć w samotności. Na odchodzenie w zimnym boksie bez miłości i kogoś bliskiego, bez ciepłego kąta . Wiem że wierzę w cuda ale mam ogromną nadzieję ze uda się znaleźć kogoś kto da któremuś z tych staruszków ciepły kąt i szanse na godne przekroczenie tęczowego mostu. Bardzo liczę na Waszą pomoc w szukaniu domów tymczasowych oraz funduszy na wszelkie opłaty A teraz nasi bohaterowie numer: 862 numer chip: 967000009136484 imię: Munio płeć: pies wiek: ok. 10 lat wielkość: mała rasa: mieszaniec data przyjęcia: 2010-10-26 przebywa w boksie: biuro (szatnia) opis: Munio to nieduży psi staruszek, który jest w trakcie leczenia, niestety nie widzi i jest też głuchy. Psiak jest już prawdziwym dziadkiem, spokojny, łagodny, przeważnie leży i odpoczywa. Munio mimo to, że jest słabiutki bardzo lubi kontakt z człowiekiem, podchodzi i nastawia główkę do głaskania. Ten psiak potrzebuje troskliwej opieki, prawdopodobnie nie zostało mu wiele czasu, bardzo byśmy chcieli, żeby ten czas mógł spędzić w domu, otoczony miłością. Kto podaruje taki wspaniały prezent Muniowi? numer: 951 numer chip: 985121017599486 imię: Gapulek płeć: pies wiek: ok. 11 lat wielkość: mala rasa: mieszaniec data przyjęcia: 2010-06-05 przebywa w boksie: biuro opis: Gapulek to kolejny psi staruszek, który trafił do naszego schroniska. Psiaczek nie jest w najlepszym stanie, wychudzony i osłabiony, nie widzi i prawdopodobnie jest głuchy. Do tego wszystkiego jego zęby są w dramatycznym stanie i tak na prawdę nie wiadomo co jeszcze kryje to delikatne psie ciałko. Gapulek na pewno wymaga leczenia, jednak chętnie wychodzi na spacerki, jak na stan w jakim jest prezentuje się całkiem nieźle, jest jeszcze dosyć dziarski i zainteresowany otoczeniem. Gapulek to łagodny i spokojniutki psiak, tli się w nim jeszcze chęć do życia, zamieszkał w biurze i najczęściej odpoczywa na swoim posłanku. Czy kogoś wzruszy ten bezbronny i potrzebujący opieki staruszek? Czy jest gdzieś dobra dusza, która znajdzie miejsce w swoim sercu dla delikatnego Gapulka i pozwoli mu godnie dożyć końca swoich dni? Kontakt w sprawie psów 792-061-133 Agnieszka Quote
malagos Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Eh, ciapuś, zasnąć teraz będzie trudno, kobieto............ Quote
ataK Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 I kolejne... Rzeczywiście, spać trudno :( Quote
ciapuś Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Bardzo proszę o pomoc w rozreklamowaniu tego wątku. Te psiaki nie mają czasu na czekanie Porozsyłajcie zaproszenie po znajomych Quote
Lolalola Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 jestem i ja.........coz ja moge pomoc:( a moze jaks cioteczka banerek zrobi-ja nie umiem:shake: w wolnej chwili podrzuce chlopakow,strasznie mi ich zal,bije z nich smutek straszny:placz::placz::-(:-( Quote
yoko100 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 tyle tych bid ze az sere peka:( takie kruszynki bidne Quote
figa33 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 to co ja mogę zrobić , to allegro dla nich , może się ktoś zlituje Quote
kakadu Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 jestem i ja, nie bardzo mam jak pomoc, chociaz podrzuce watek... czy tylko ja nie widze zdjec czy ich po prostu nie ma? Quote
ciapuś Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Bardzo dziękuję za przybycie na wątek Nie wiem czemu nie widać fotek ,wczoraj było wszystko ok Quote
rita60 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 ciapuś napisał(a):Bardzo dziękuję za przybycie na wątek Nie wiem czemu nie widać fotek ,wczoraj było wszystko ok Chyba sie domyslam,jak sa problemy z otworzeniem strony schroniskowej,to tak sie dzieje,ze uciekaja foty. Jedyne wyjscie to zapisac foty i przerzucic na forum za pomoca np TinyPica. Quote
ihabe Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Jestem i ja Ciapusiu, :-( Staruszki spędzaja mi sen z oczu.:-( Nie widze zdjęć psiaków, czy są jakieś? Quote
paulinken Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Jestem też. Wrzucę sobie w podpis bannerek... jakieś macie już pomysły? Może Renata5 ma miejsce? Ona przyjmuje staruszki. Quote
Bambino Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Jestem i ja. Faktycznie biedulki, ale do zdjęcia dzielnie się trzymają. Kikou też ma takie psie sanatorium, ale wszystko już niestety zajęte. Coś wymyślimy. Quote
Ewanka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Jestem i ja ... Ciapuś, dzięki za zaproszenie .... bidulki starowinki , nie bardzo mam jak pomóc ........ :( Quote
ihabe Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 już widzę zdjęcia i teraz jeszcze bardziej zaczęło mi bic serducho:-( Na dobry początek zrobie im allegro, Ok? Quote
Lolalola Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 zaraz doklejam sobie banerek.............jesli sie nie myle to yumanji moze miec miec miejsca w hoteliku................moge zadzwonic i zapytac tylko napiszcie!!!! albo Tobie Ciapus dac numer-chcesz??? Quote
Recommended Posts