Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to i tak wydaje mi się dość sporą kwotą jak na suszarkę, bez przesady... Są sklepy w których na pewno dużo taniej można znaleźć profesjonalne suszarki dla zwierząt.

Posted

[quote name='chau']to i tak wydaje mi się dość sporą kwotą jak na suszarkę, bez przesady... Są sklepy w których na pewno dużo taniej można znaleźć profesjonalne suszarki dla zwierząt.[/QUOTE]

POWODZENIA. To dmuchawa, nie suszarka. Gdzie masz te sklepy? Chciałabym się dowiedzieć, bo ja szukałam bardzo długo.

[quote name='Sonya-Nero']A czy ta dmuchawa ma osobną regulacje prędkości nadmuchu i osobną regulację temperatury?
:)[/QUOTE]

Niby tak, na temperaturę jest taki prztyczek, jest temp. I (zimne) i temp. II (cieplejsze) ale ogólnie jak się zwiększa moc, to dmuchawa się nagrzewa i leci takie letnie powietrze. W każdym razie sierści nie niszczy, piechu ma cudną.

Posted

[B]bobroska. [/B]dzięki :)))) powoli przymierzam się do jej kupna :) a bardzo wyje? ;)
bo zgodnie z opisem poziom natężenia hałasu na najwyższych obrotach to 65dB, czyli tak jak odkurzacz ;)

Posted

Ta suszara nie ma dużej mocy przerobowej - prędkość powietrza z aukcji Air speed: 38m/s ~ 48m/s dostepne u nas w Germapolu Scirocco też made in china ma 60 m/s. I osobną regulację temperatury. Na imprezach gdzie Germapol sponsoruje można ja nabyć już za 700 zł. [B][I][FONT=Arial][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/FONT][/I][/B]

Posted

[quote name='Lantash']Ta suszara nie ma dużej mocy przerobowej - prędkość powietrza z aukcji Air speed: 38m/s ~ 48m/s dostepne u nas w Germapolu Scirocco też made in china ma 60 m/s. I osobną regulację temperatury. Na imprezach gdzie Germapol sponsoruje można ja nabyć już za 700 zł. [B][I][FONT=Arial][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/FONT][/I][/B][/QUOTE]

... wszystko jest teraz "made in china" czy też inny azjatycki kraj ;)
Suszarka Sirocco ma jedną, podstawową dla mnie wadę jest plastikowa, a plastik lubi sobie pęknąć z czasem :roll:

Posted

[quote name='Sonya-Nero']bobroska. dzięki :)))) powoli przymierzam się do jej kupna :) a bardzo wyje? ;)
bo zgodnie z opisem poziom natężenia hałasu na najwyższych obrotach to 65dB, czyli tak jak odkurzacz ;)

No wiadomo, cicha nie jest. :) Nie spodziewałam się, że będzie cicha, więc mnie nie zaskoczyła, ale strasznie nie jest, idzie się przyzwyczaić. Najważniejsze żeby pies się nie bał.

[quote name='Lantash']Ta suszara nie ma dużej mocy przerobowej - prędkość powietrza z aukcji Air speed: 38m/s ~ 48m/s dostepne u nas w Germapolu Scirocco też made in china ma 60 m/s. I osobną regulację temperatury. Na imprezach gdzie Germapol sponsoruje można ja nabyć już za 700 zł. [FONT=Arial]
[/FONT]

Aaa 170zł to już prawie 15 kg karmy. ;)

• 2 years later...
Posted

Odświeżamy wątek i mam prośbę o polecenie suszarki dla berneńczyka w przystępnej cenie. Chodzi mi przede wszystkim o wysuszenie futra po kąpielach w lecie.

Posted

Chyba źle zadałam pytanie. Jaka jest najlepsza do użytku domowego. Sama nie kąpie psów w domu, oddaje do groomera, jednak w lecie moje sunie same nie dosychają, co kończy się odparzeniami oraz okropnym zapachem futra.

Posted

Na pewno przy bernach żadna ręczna suszarka nie będzie dobra,bo spędzisz cały dzień na suszeniu....a najważniejsze jest,aby dobrze wysuszyć włos od skóry - a tego ręczną nie zrobisz.

Posted

[quote name='cockermanka']bernika,nie napisałaś,co to jest "przystępna cena" dla Ciebie...

do 800 zł ;)

[quote name='gryf80']można zawsze kupić "podrzędna"suszarke dla ludzi i sprawdzić.....na jak długo posłuży

Wydaje mi się, że ludzkie wysuszają futro, w upale to 2 h suszenia mojej jednej panny ....:shake:

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Cieżko jest samemu wysuszyc psa do konca.. ja swojego wycieram ręcznikiem, ile się da, dopóki nie ucieknie a później sam wysycha - w lato najczesciej wyleguje się na sloncu a w zimę po prostu leży na dywanie zmęczony znienawidzoną kąpielą :)