Klaudus__ Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/203297-PRZYSTA%C5%83-OCALENIE-teraz-Oni-potrzbuj%C4%85-pomocy!-POM%C3%93%C5%BB-i-Ty...?p=16411424#post16411424 Quote
BUDRYSEK Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Chory Karuś prosi o pomoc…Pilne!!! cytuje D.Szczepanek Jest w Przystani właściwie od zawsze. Każdy kto nas odwiedził poznał go- pięknego owczarka na trzech łapkach, o pyszczku zawsze jakby uśmiechniętym. Kocha wszystkich-wita wycieczki i gości. Siada wtedy na tylnych łapkach , przednią podnosi do góry w geście powitania. Zawsze był najszczęśliwszy, gdy przyjeżdżali goście, z radością oprowadzał wtedy po Przystani, przeglądał paczki z prezentami szukając…zabawek. Czasem pakował się do autobusu razem z dziećmi, jakby chciał z nimi jechać. Ile dzieci zalęknionych, wystraszonych, bojących się wszystkiego, odzyskiwało dzięki niemu uśmiech i radość obcowania z przyrodą?! Ile dzieci pierwszy raz głaskało jakiekolwiek zwierzę, gdyż Karuś jest okazem łagodności, ufności i miłości wobec człowieka. Jednak gdy przyjechali kilka lat temu jego dawni właściciele, gdyż poznali go jako zagubionego swojego pieska i chcieli od na zabrać do domu-nie wsiadł z nimi do samochodu, wybrał Przystań.Tu był już wtedy jego dom, dom który pokochał swoim psim sercem , a my jego. Wiek robi swoje. Karuś się starzeje, nie jest już tak silny i zwinny jak był, już nie oprowadza gości, ale często zostaje przy drzwiach lub bramie, gdy my ich oprowadzamy i czeka, aby się pożegnać. Niestety okazało się, że -choć wyniki krwi miał w sumie dobre- rozwinęła się choroba nowotworowa. Guz uciska na różne organy i konieczna będzie operacja. Jednak Karuś jest już starym pieskiem, więc trzeba jego stan skonsultować w klinice. Trzeba też przestawić go na dietę weterynaryjną, o zastosować lekarstwa. Karuś jest jednym z najstarszych mieszkańców Przystani, to taka nasza wizytówka. Prosimy więc o pomoc dla niego na leczenie, konsultacje i ewentualną operację. On tak bardzo wszystkich kocha, pomóżmy mu ! Za wpłaty na konto zbiórkowe z dopiskiem „Dla Karusia” z serca dziękujemy!!! Konto zbiórkowe: 69 1050 1399 1000 0090 7715 1463 Komitet Pomocy dla Zwierząt Quote
malibo57 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Nasz 1% poleciał na Przystań. Mam nadzieję, że wkrótce trafi na konto. Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Przed chwilą dostałam sms a od Doroty z Przystani ze Karuś umarł [*] :cry::cry::cry: Quote
BUDRYSEK Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Justa&Zwierzaki']Przed chwilą dostałam sms a od Doroty z Przystani ze Karuś umarł :cry::cry::cry: o boze! w srode mialam Mu przywiezc paczke maskotek...juz czekaja na Niego :( Żegnaj Wspaniały Przyjacielu :( (*)(*)(*) Quote
Grosziwo Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Nigdy cie nie zapomnę kochany , uśmiechnięty Karusiu :-( Teraz płaczę tak bardzo jak kiedyś za Miśkiem, też cudownym psiakiem z przystani. Słoneczko kochane bądź szczęśliwy za TM i dbaj tam z góry o całą Przystań. Cieszę się pieseczku, że dane mi było cie poznać i przytulić. Quote
Klaudus__ Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Karolku - byłeś dla mnie Słoneczkiem w Przystani - nic już tam nie będzie takie samo... ... Zdjęcia z czerwcowej imprezy w Przystani... Quote
Grosziwo Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 http://images8.fotosik.pl/2242/981e83517f953bf6med.jpg A ja nie mogłam odwiedzić cię w czerwcu:( Quote
malibo57 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Bardzo mi przykro:( Karolek [*] był ikoną Przystani i kochanym psiakiem. Walczyli o niego do końca, w planie był przyjazd do Warszawy na diagnostykę i może operację... Quote
Gosiara Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Może ktoś Ją przygarnie i pokocha? http://www.dogomania.pl/threads/214148-Oddam-konia-za-darmo! Quote
Recommended Posts