Jump to content
Dogomania

1% dla Przystani Ocalenie! Oddaj Im... Oni zainwestują ten % lepiej niż ktokolwiek...

Recommended Posts

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Bardzo bardzo bardzo dziękuję za pomoc!
Jesteś chyba jedna z nielicznyh osób,które mnie wirtualnie polubiły :P
Tu na dogo to raczej mnie nie lubią ]:->

Klaudus _ a ja cie tez lubie wirtualnie :):):)
Ciagle myślę o Reksie , tak bym chciała aby znalazł swój dom ....
Marchewka i kapusta juz kupione i czekają na jutro na transport ...

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja przed chwilą wróciłam do domu z Przystani. Zostałyśmy ciepło przyjęte przez Panią Danusię (przepraszam jeśli pomyliłam imię). Zakochałam się w tym miejscu :loveu:
Droga dziś do Przystani nie należała do łatwych ale warto było. Tylu całusów od czworonogów (koni, osiołka, psiaków, kozy w życiu nie dostałam.
No i ważne, zaprzeczam twierdzeniu, że Kaban nie kocha kobiet :-) A Łapka to ciasteczkowy potfffór :loveu::loveu::loveu:
Długo by pisać. Wiem, że nie była to moja ostatnia wizyta tam.

Posted

[I]Dziękujemy za smakołyki i odwiedziny![/I]
[I]Psiaki się wczoraj słodkości objadły :)[/I]
[I]Bo wczoraj chyba sami dogomaniacy byli![/I]
[I]I nie pomyliłaś imienia - Danusia Was oprowadzała ;)[/I]

Posted

Wrócę jeszcze do wczorajszej wizyty w Przystani. Jak już wcześniej napisałam nie była to moja ostatnia wizyta tam. Tam jest jakieś cudowne powietrze, mino zimna i dość trudnej jazdy tam wszystko odchodzi na plan dalszy. Danusia opowiedziała nam historię każdego zwierzaka, zwierzaki zachowywały się tak jakby znały nas od zawsze. Karo jest w ogóle poza konkursem, jest pięknym psem (w ogóle nie zauważa się jego kalectwa), Kaban rozkochał mnie w sobie, "Bulwy" rozwaliły nas na łopatki. Smutno było widzieć co człowiek może zrobić zwierzęciu, mówię o tej astuni , która tak boi się obcych, że zaszyła się w głąb swojej budy , mówię o przepięknej wilczycy , która gdy byłyśmy obok wytykała tylko nosek i łypała oczkiem zza zasłonki. Co człowiek musi zrobić takiej istocie, że tak bardzo boi się ludzi.
Mogłabym tu pisać i pisać....to miejsce zaczarowane i przepełnione miłością !!!!

Posted

[quote name='Grosziwo']Wrócę jeszcze do wczorajszej wizyty w Przystani. Jak już wcześniej napisałam nie była to moja ostatnia wizyta tam. Tam jest jakieś cudowne powietrze, mino zimna i dość trudnej jazdy tam wszystko odchodzi na plan dalszy. Danusia opowiedziała nam historię każdego zwierzaka, zwierzaki zachowywały się tak jakby znały nas od zawsze. Karo jest w ogóle poza konkursem, jest pięknym psem (w ogóle nie zauważa się jego kalectwa), Kaban rozkochał mnie w sobie, "Bulwy" rozwaliły nas na łopatki. Smutno było widzieć co człowiek może zrobić zwierzęciu, mówię o tej astuni , która tak boi się obcych, że zaszyła się w głąb swojej budy , mówię o przepięknej wilczycy , która gdy byłyśmy obok wytykała tylko nosek i łypała oczkiem zza zasłonki. Co człowiek musi zrobić takiej istocie, że tak bardzo boi się ludzi.
Mogłabym tu pisać i pisać....to miejsce zaczarowane i przepełnione miłością !!!![/QUOTE]

masz racje to zaczarowane miejsce do którego chce sie wracac :) a ja bede u nich dzis :):)):

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Marchewka i kapusta pojechały :):):) Ja niestety nie , nie było miejsca :(
Basiu bardzo dziękuje ze podjechałaś po warzywa :):):)[/QUOTE]

Szkoda, że zabrakło dla Ciebie miejsca. Papu dla zwierzaków pojechało a to najważniejsze. Gdybyś była z moich okolic lub "po drodze" do Przystani zabrałabym Cię następnym razem :glaszcze:

Posted

[quote name='Grosziwo']Szkoda, że zabrakło dla Ciebie miejsca. Papu dla zwierzaków pojechało a to najważniejsze. Gdybyś była z moich okolic lub "po drodze" do Przystani zabrałabym Cię następnym razem :glaszcze:[/QUOTE]

Kochana jesteś :) ja mieszkam w Tychach .

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Kochana jesteś :) ja mieszkam w Tychach .[/QUOTE]

Tychy to zupełnie nie moje okolice ale to przecież tylko ok. 20 km od Przystani więc ... kto to wie :lol:
Nie obiecuję ale .... zobaczymy.
A ja nie umiem wstawiać zdjęć :placz::placz::placz:

Posted

[quote name='Basia&Safi']juz jestesmy :) zwierzaki wysciskane i wycałowane :) wystarczy mi na kilka dni hehe :) jeedzonko dowiezione :)
[img]http://img686.imageshack.us/img686/350/dscf6085.jpg[/img][/QUOTE]

Super :)
A jak ma imię ten przystojniak ? Poznałaś jego historie ? Jemu sie udało :thumbs:

Posted

[quote name='Grosziwo']Tychy to zupełnie nie moje okolice ale to przecież tylko ok. 20 km od Przystani więc ... kto to wie :lol:
Nie obiecuję ale .... zobaczymy.
A ja nie umiem wstawiać zdjęć :placz::placz::placz:[/QUOTE]

Ano , kawałek jest ...

Posted

Moje serce 4 grudnia było bardzo szczęśliwe....wszystkie zwierzaki moje :)
Psiaki prawie wszystkie wymiętoszone
historie podopiecznych Przystani (i obecna sytuacja tysięcy innych polskich zwierząt) nie pozostawiają złudzeń:

[B]Człowiek to nie brzmi dumnie :/ [/B]

no i się zakochałam.....w Arlanie
pozdrawiam wszystkich Mikołajów (pozostańcie nimi na codzień) i moją towarzyszkę tej podróży Panią Grosziwo

Posted

Dla nas sobotnia wizyta w Przystani była cudownym przeżyciem, zwłaszcza dla naszego synka. Zakochał się w Myszce, cały czas o niej mówi, zwe jest do schrupania i nawet do naszych suniek zaczął mówić Myszki:-) Psiaki są cudne, łapka jak grzmotnie z radości swą kitą to aż łzy sie pojawiaja z bólu;-) Ja zakochałam sie w Karolku, miał gdzies psie ciateczka ale za to jak dostał piłeczkę i hot doga to nie wiedział jak je pomieścic w paszczęce;-) Łapka zaś z pluszakiem zającem tarzała się w sniegu. To było cudowne. Mój mały pierwszy raz na oczy zobaczył świnkę a przy kurkach i kaczkach to siedzial pod płotem i nie chcial iść dalej. Konie są śliczne, moje serce skradł Jurand i ten cudowny niewidomy ogier . Cały czas o nich myślę i jescze ta klacz, która ma złamany kręgosłup i ten konik z papauzim uśmiechem:-)
Przystań Ocalenie to magiczne miejsce, tyle razy chcialam tam pojechać i nareszcie moje marzenie się spełnilo. A Pani Danusia to Anioł tylko skrzydła odpięła bo jej w ciężkiej pracy przeszkadzają:-)

Posted

[quote name='pietrucha204']ten przystojniak to Franuś:)? jak byłam w Przystani to akurat on był meldowany ;)[/QUOTE]

Dzięki :)
Za 3 tygodnie zacznie sie okres rozliczeniowy z 1% podatku , i juz może czas ludziom przypomnieć o tym , 1% podatku nic nie kosztuje a ratuje , ratuje życie ...

Posted

[I]Kochani...
Chcielibyśmy bardzo serdecznie podziękowć każdemu,kto stał się dla naszych podopiecznych Mikołajem.
Zapewne widzieliscie jak wiele radości sprawiliście smakołykiem,zabawką czy zwykłym przytuleniem...
Dzielna Łapa wraz z Karrolem - w zespole trzyłapków oprowadzali każdego jednego gościa!
Dziękujemy za okazane serducho i wiele serdeczności :Rose:
Pomimo fatalnej pogody jednak byliście z Nami i ogrzewaliście atmosferę swoimi uśmiechami!
Dziękujemy i tym,którzy przyjechać nie mogli,ale myśleli o nas ciepło i tym ktrzy przekazali przez kogoś podarunki!

Pamiętajcie kochani,że w dalszym ciągu zwierzaki czekają na podarunki.
Można je zgromadzić i chętnie je dostarczymy!
Dlatego wątku jeszcze nie zamykam,bo przecież to magiczny czas... Może ktoś coś jeszcze podaruje...?

Za chwilkę Ola wrzuci kilka zdjęć - bo mój internet protestuje ;)

[/I]

Posted

Ola wrzuca kilka zdjęć;) [IMG]http://lh4.ggpht.com/_bYcOKL0-JFY/TPzfkWGmGlI/AAAAAAAAAU4/Vva0eQMXO4U/s640/DSCN1893.JPG[/IMG]
[IMG]http://lh6.ggpht.com/_bYcOKL0-JFY/TPzfplDjbPI/AAAAAAAAAU8/D55HdqN-RT0/s640/DSCN1902.JPG[/IMG]

[B]Łapa: Jak dobrze,że Oni nas mają...Przynajmniej ma kto prezentów pilnować![/B] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_bYcOKL0-JFY/TPzfukaQSRI/AAAAAAAAAVA/HPWHL-TE4jY/s640/DSCN1903.JPG[/IMG]

P.S-Czy Wy też pisząc posty na Dogo musicie używać kodów html,żeby np.wkleić zdjęcia lub pogrubić tekst?