li1 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Dzwonilam wczesniej do Andrzeja by opowiedzial dokladnie o znalezieniu Misi, ale rozmawial z drugiego telefonu. Potem pomyslalam, ze dam mu odpoczac, bo facet potrzebuje snu. Sunia miala jechac do hoteliku Gabi w zeszlym tygodniu, zostala z sasiadem ( wyblagalam te pare dni ) poniewaz rescal miala dom na widoku. Zapytam sie Gabi, kiedy teraz ma mozliwosc przyjazdu do Warszawy po Misie. Quote
Ninti Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Misia już w ciepełku i z pełną miską. Teraz ta biedaczka potrzebuje pomocy - też przestraszona uciekła w mróz http://www.dogomania.pl/threads/198417-zaginiona-ratlerka-Warszawa-Mokot%C3%B3w Quote
li1 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 [quote name='Ninti']Misia już w ciepełku i z pełną miską. Teraz ta biedaczka potrzebuje pomocy - też przestraszona uciekła w mróz http://www.dogomania.pl/threads/198417-zaginiona-ratlerka-Warszawa-Mokot%C3%B3w Rzeczywiscie, trzeba teraz szukac tej malej ratlerkowatej suni. Sytuacja alarmowa. Tez pospamuje na watkach warszawskich. Quote
li1 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Wyjasnilo sie dlaczego Andrzej nie mogl wczoraj wieczorem rozmawiac. Umarla nasza sasiadka i jej wnuczek prosil Andrzeja by zadzwonil na pogotowie. Prosze, nie piszcie nawet jednego zlego slowa na Andrzeja , bo on ma na glowie nie tylko psy ode mnie, ale zalatwianie pogotowia dla chorych, robienia im zakupow i wzywanie samochodu do wywozu zwlok. Miska ma sie dobrze, dam znac kiedy pojedzie do hoteliku. Quote
li1 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Witaj Ewanko. Najpierw wyjasnienie odnosnie zmarlej sasiadki. Wnuczek wylecial do Andrzeja z krzykiem, ze babcia ( ciezko chora ) umarla. Andrzej zadzwonil do pogotowia, lekarz przyjechal i stwierdzil, ze kobieta zyje tylko stracila przytomnosc. Teraz o Misi. Dowiedzialam sie przed chwila, ze mala jedzie do Ewanki. Gabi zabiera do siebie inna bide z Kielc, trwaja ustalenia, ktory pies tam pojedzie. Quote
andzia69 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 szukamy więc transportu dla Misi do Ewanki:):) Quote
li1 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Gdzie jest hotel Ewanki ? Szukamy tez transportu dla psa z Kielc do Zar http://mapa.szukacz.pl/ Quote
Awit Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 To Pan Andrzej miał dość stresujące ostatnie dni.... Quote
Olena84 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Warszawiacy pomocy! http://www.dogomania.pl/threads/198417-zaginiona-ratlerka-Warszawa-Mokot%C3%B3w?p=15959703#post15959703 Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='li1']Gdzie jest hotel Ewanki ? (...)http://mapa.szukacz.pl/ my mieszkamy ok.75 km na zachód od centrum Warszawy, szczegóły na PW. Jak zrozumiałam, to narazie są wstępne ustalenia ;) Jeśli Misia jest łagodną sunią, zgodną z innymi psiakami i jesli zaakceptują się z naszymi tymczaskami to zapraszamy, mieszkamy wszyscy razem, u nas nie ma kojców ... wszystkie psiaki traktujemy jak swoje własne :) Zastanawiam się, czy w związku z inklinacją suni do ucieczek "w świat", może ona biegać z psami po ogrodzie, czy powinna chodzić wyłącznie na smyczy (na ogrodzonym terenie), jak uważacie? Quote
li1 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Czy ja zle widze, nie moge znalezc postow Porcelanowej Lalki ? Quote
andzia69 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ewanka - Misia w schronie siedziała z innymi sunmiami, w samochodzie jechała z Żabką od Rescal i była zgoda, więc myślę, że bedzie dobrze:) Co do jej ucieczek...myślę, że przy człowieku, innych psinach otworzy się na tyle, że nie będzie chciała nigdzie uciekać:) Quote
li1 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Tak jak pisalam wczesniej, Misia nie ma konfliktow z psami. To grzeczna sunia. Ideal w/g mojego dziecka. Quote
li1 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Nie wiem czy jest juz jakis transport dla Kaji. Chyba przeczytalam gdzies, ze masz mozliwosc, Ewanka, pojechania po psa za 1zl/km. Mozesz zabrac mala ? Quote
Ewanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 li1 napisał(a):Nie wiem czy jest juz jakis transport dla Kaji. Chyba przeczytalam gdzies, ze masz mozliwosc, Ewanka, pojechania po psa za 1zl/km. Mozesz zabrac mala ? Niestety nie mam takiej możliwości ... kiedyś załatwiałam taki tranport "po znajomości" czyli drogo ;) , dla naszej Dosi, do W-wy na badania, ale nie doszło to do skutku, a teraz to nie jest już aktualne. Quote
li1 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 To ide blagac na transportowym. EDIT Wyszukalam, ze jefta http://www.dogomania.pl/members/18741-jefta przewozi psy. Poniewaz nie znam dokladnych namiarow na Ciebie, Ewanka, czy moglabys sama pogadac z jefta o ew. transporcie ? Wozi psy tez ajlii: http://www.dogomania.pl/threads/176436-Oferuję-transport-za-zwrot-kosztów-(Warszawa-dowolne-miejsce-w-Polsce-Warszawa)/page8 W razie czego mejl do mne hunddogpies@gmail.com Quote
enia Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 z Wawy do Blonia moge ją zabrać, Ewanko -czy podjechałabys do Blonia? to zawsze polowa drogi... Quote
Ewanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 ajlii była już u nas, przywiozła Lenkę, zna już trasę, to chyba dobry wybór :) niestety, ja nie mam teraz żadnej możliwości wyjechac nawet na pół drogi, samochód się zbuntował. li ... masz chyba zapchaną skrzynkę, nie mogę wysłać PW. Edit. napisałam do ajlii zapytanie o transport. Edit 2. dzwoniłam do ajlii i w najbliższym czasie terminów wolnych brak .... może po Świętach(?). Quote
li1 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Troche mi sie spieszy, bo obiecalam sasiadowi, ze Misia Kaja jedzie na dniach/godzinach do hoteliku. To juz chyba czwarte zapewnienie, ze zwolnie go z obowiazkow. Jezeli sasiad wyjezdza ( a mysle ze tak ) do rodziny na swieta, to sytuacja jest alarmowa. Ostatnio bylam z nim umowiona, ze jutro zabiera MisieK do swojego hoteliku Gabi. Byla juz ustalona nawet godzina oddania. Ostatnia szansa w jefta i enia. Moj mejl hunddogpies@gmail.com Quote
Ewanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='Ewanka']my mieszkamy ok.75 km na zachód od centrum Warszawy, szczegóły na PW. Jak zrozumiałam, to narazie są wstępne ustalenia ;) Jeśli Misia jest łagodną sunią, zgodną z innymi psiakami i jesli zaakceptują się z naszymi tymczaskami to zapraszamy, mieszkamy wszyscy razem, u nas nie ma kojców ... wszystkie psiaki traktujemy jak swoje własne :) (...) zacytuję swój wczorajszy post ;) napisałam e-maila do li1, ale jeszcze nie mam odp. ... zanim podejmiemy ostateczną decyzję o DT proszę jeszcze o kontakt osobę odpowiedzialną za Misię :) Quote
li1 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 [quote name='Ewanka']zacytuję swój wczorajszy post ;) napisałam e-maila do li1, ale jeszcze nie mam odp. ... zanim podejmiemy ostateczną decyzję o DT proszę jeszcze o kontakt osobę odpowiedzialną za Misię :) Na mejla odpisze Ci za chwile. A teraz to odkrylam, ze ktos zrobil mnie w balona a sunia znalazla sie w makabrycznej sytuacji. Zawiadamiajac mnie, ze Misia ma miejsce w hoteliku Ewanki, bylam przekonana, ze jest to 100% pewne. Juz 2 razy odwolywalam Gabi, ktora miala przyjechac i zabrac Misie. Poniewaz Gabi i osoba towarzyszaca wziely kolejny raz wolne, by podrozowac z sunia we wtorek, a Misia miala miejsce u Ewanki, wzielam na siebie odpowiedzialnosc za oplaty hoteliku dla innej kieleckiej bidy. Gabi jedzie jutro po psa. Przed chwila czytam, ze Twoja decyzja Ewanko nie jest ostateczna. Dlaczego nikt mi tego nie powiedzial wczesniej ? Przeciez Gabi juz jutro wzielaby Misie a ja zwolnilabym wreszcie sasiada z obowiazku opieki nad sunia. Co bedzie z psem, jezeli Ewanka stwierdzi, ze nie chce jej wziac do siebie ? Wlascicielami tego biednego psa jest schronisko w Dyminach. Czy naprawde uwazasz Ewanko, ze znajdziemy w ciagu 1-2 dni nastepny hotel ? Andzia ma pracy na potege, ja jestem w Sztokholmie z 10 psami. Kto skontaktowal Ewanke i podal dalej ze jest miejsce w hoteliku ? I dlaczego Ewanka dopiero dzisiaj wieczorem pisze, ze jeszcze nie podjela decyzji ? To po ca ja blagam ludzi o pomoc w transporcie ? Przeciez powinnam szukac hoteliku. Teraz szukam osoby co wezmie Misie w nastepna tulaczke, bo sasiad nie moze dluzej zajmowac sie sunia ( mial sie nia opiekowac do 2 grudnia ). Quote
Ewanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Nie martw się, myślę, że wszystko się dobrze ułoży :) ... wczoraj wstępnie rozmawiałam z rescal o suni, myślałam, że dzisiaj "dogramy sprawę" .... nie mam nawet nr tel. osoby odpowiedzialnej za suczkę, nie wiem z kim mam rozawiać o szczegółach (?) ... nikt się do mnie dzisiaj nie odezwał, niewiele wiem .... Kto jest (prawnym) opiekunem Misi? Quote
Recommended Posts