Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misia Kaja ma dom i nowe imie - RYSKA

3. Wiek - 4 latka
4. Sierść - półdługa
5. Sterylizacja - tak
6. Wielkość - do pol lydki, waga-8 kilo
7. Miejscowość - Warszawa Centrum, ul Piekna/Koszykowa
8. Miejsce Pobytu - DT do 9 grudnia
9. Zachowanie - w domu spokojna, chce byc blisko czlowieka, lubi glaskanie, na spacerach na smyczy pilnuje sie czlowieka, bez smyczy moze uciec, ale na pewno bedzie dobrze, gdy przyzwyczai sie do opiekunow.
10. Zachowanie względem dzieci - nie znane
11. Zachowanie względem zwierząt - chyba lubi inne psy, nieraz boi sie i szczeka na onki
12. Historia - 20 listopada zabrana z mordowni Kielce-Dyminy
13. Kontakt - Andrzej 602 310 256
14. 15 grudnia ok godz 18 wybiegla z mieszkania i uciekla na ulice Misia Kaja. Ma na sobie czerwona obroze. Pobiegla z tego odcinka ul Pieknej, ktory zbiga sie z ul Koszykowa. Pedzila w strone Politechniki-Koszykowej.
15. Misia znalazla sie po 2 dobach, 17 grudnia. Serdeczne podziekowania dla wszystkich za pomoc w poszukiwaniach.

PLAKAT AUTORSTWA SELENGI DO POBRANIA
http://dogo.egonet.pl/misia.pdf

Ogloszenia:

http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?p=17478#17478
http://www.dogomania.pl/threads/12374-Zgubione-Znalezione-warszawski-PALUCH/page22#Scene_1

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tu beda zdjecia Misi

a od siebie jeszcze dodam, ze Misia K jest przemiłym zwierzątkiem, nieco jeszcze niesmiałym, ale na kolanka sie pcha jak juz poczuje ze nic jej nie grozi:)

Posted

rescal napisał(a):
Dziś sunia pojechała na badania i zabieg, dzięki uprzejmosci i pomocy Pana Marka z Patrolu Interwencyjengo Fundacji Pod Psim Aniołem, któremu bardzo serdecznie dziękuję:) ; sunia bedzie miała zrobione badania krwi, usg oraz sterylke aborcyjną. A w prezencie od Elwetu zostanie porządnie wykąpana:)

li1 napisał(a):
Wszystko to zalatwila Rescal. Bardzo Ci dziekuje.

rescal napisał(a):
no, nie wszystko, eve-w poratowala mnie kontaktem do Pana Marka:), i ze swojej strony poprosila Go o pomoc. nie odmowil, mimo ze dzis mial w ogole wolny dzien:)

Przenioslam posty dot MisiK tutaj.

Posted

Czy to ta przychodnia ma suczke ? Chcialabym zostawic ja na 2-3 dni po zabiegu. Zadzwonilabym i sprawdzila czy to mozliwe.
ElwetTel.: (22) 843-23-46

Posted

[quote name='li1']Czy to ta przychodnia ma suczke ? Chcialabym zostawic ja na 2-3 dni po zabiegu. Zadzwonilabym i sprawdzila czy to mozliwe.
ElwetTel.: (22) 843-23-46

tak, to ta lecznica; mysle ze nie powinno byc problemu - w lecznicy jest szpitalik

Posted

Bardzo brakuje eve-w na watkach. Tutaj u MisiK pomagala z rescal w zalatwieniu zabiegu i wlasciwie to tylko przez nia moge miec kontakt z lecznica.

Posted

Malutka nie byla w ciąży, usg nie wykazalo zadnych płodów, natomiast pokazal sie 2 cm guzek na śledzionie. Misia została dziś wysterylizowana oraz ma usunięta śledzionę, ktora zostala wyslana na badanie histopatologiczne. Wetka ma nadzieje, ze to tylko zwłoknienia. Bez śledziony mozna normalnie życ, bardzo rzadko zdarzaja sie jakies niedogodnosci.
Wetce nie podobaly sie oczy Misi, sa opuchniete - zrobila jej test na nosowke: wynik ujemny. Dostaje jakies kropelki oczne, ale nie zapamietalam nazwy.
Sunia ładnie wybudzila sie z narkozy, teraz odpoczywa, ma wdrożony antybiotyk. Li1 do kiedy ona ma zostac w lecznicy?
Oby nie bylo to nic powaznego!

Posted

aaa, i zapomnialam napisac - niestety w lecznicy nie wykąpano suni przed operacją, tak jak prosilam, podobno byla zmiana lekarzy i nie przekazali sobie informacji, tzn kolejna znmiana nie dostala takich zalecen. Troche to bez sensu, sunka jest koszmarnie brudna. teraz wykąpac bedzie mozna ją dopiero za 2 tygodnie..
ja sprobuje ją moze wyczesac porządnie i przetrzec ręcznikiem - jutro lub pojutrze w lecznicy, chociaz troche to pomoze. prawde mowiac to troche sie wkurzylam, bo nie taka byla umowa..

Posted

Porcelanowa Lalka napisał(a):
rescal, a czemu można będzie ją wykąpać dopiero za 2,3 tygodnie? to strasznie dużo czasu!

tak mi wetka powiedziala - ze za 2 tygodnie (nie 3) zdejma szwy, i bedzie mozna to zrobic.
a ja nie wiem czy bede mogla zdjac jej ten kaftanik, zeby troche wyczesac te brudne kudełki w sumie moze lepiej jej nie ruszac teraz, nie wiem

Posted

hmm, ale jak wykąpac psa bez moczenia mu brzucha, przeciez cala brudna woda wlasnie bedzie spływac po skorze z grzbietu na brzuszek?
pewnie ze bedzie sie czula komfortowo i ona i jej otoczenie; ja generalnie to jestem jak najbardziej za kąpielą, i zla jestem ze nie zrobiono tego przed operacją, tak jak bylo to umowione.

Li1 a co bedzie z Misia po 9 grudnia, na 1 stronie napisalas ze DT do 9 grudnia??

zdjec w koncu podczas wczorajszej podrozy do lecznicy jej nie zrobilam, tyle sie dzialo ze zupelnie o tym zapomnialam. ale nadrobie podczas/ po wyczesaniu jej kołtunkow, futerko teraz naprawde ma w kiepskim stanie.

Posted

To niedobrze. To znaczy, że ona była taka gruba, skoro nie była w ciąży, bo na zdjęciu tak wyglądała .

Szkoda,że jej nie wykąpali,żeby tylko z tego brudu jej się ta rana nie zakaziła. Jak mogli operować taką brudną. Może zdezynfekować sierść chociaż.

Posted

Kąpiel teraz absolutnie, można ewentualnie wytrzeć mokrą szmatką namydloną szamponem , a potem samą wodą, a potem jeszcze zdezynfekować sierśc w pobliżu rany, tylko nie wiem, czy np.spirytusem salicylowym można,zeby tylko nie dostał sie do rany.

Posted

ona z mordki tak nie wyglada, ale futerko na dosyc puchate, dlatego wyglada na grubsza.
tego 'niedopatrzenia' z kąpielą tez nie rozumiem, tym bardziej ze z wetką o tym rozmawialismy, ze w dt byla nieudana proba kąpieli (Misi nie podobalo sie i pokazala ząbki, a Pan Andrzej nie chcial denerwowac "ciężarnej"), mowiła ze w takim razie beda pamietac o tym zeby zalozyc kaganiec... i nie pamietali zeby w ogole wykąpac

Posted

[quote name='rescal']....Li1 a co bedzie z Misia po 9 grudnia, na 1 stronie napisalas ze DT do 9 grudnia??...QUOTE]

Do 9 grudnia bedzie opiekowac sie MisiaK moje dziecko. Potem nie damy rady delegowac kogos z rodziny, bo jest praca, studia, inne psy a sasiad wyjezdza od czasu do czasu. Tak wiec szukam jej czlowieka, chaty, jedzonka, spacerow i miziania. Hotelik u Gabi moze przyjac sunie, ale jest dosc daleko, w Zarach. A teraz musimy pomyslec jak suczka bedzie sie czula i jakie sa rokowania i dostosowac plany. Oczywiscie dom staly bylby rozwiazaniem ( oj marzenia, marzenia ).

Posted

Porcelanowa Lalka napisał(a):
erka. ale dlaczego absolutnie ? woda jak ocieka po brzuchu nie dochodzi do szwów. jeżeli kąpie się delikatnie nie myjąc okolic pooperacyjnych to kapiel jest wskazana. Czy kobiety po cesarce tez mają zakaz mycia do momentu zdjęcia szwów?

Ale kobieta idzie raczej czysta na cesarkę:cool3:, a nie spływa jej potem na ranę brud z syfiastego schronu. Trudno by było tak wykąpać kudłatego psa ,zeby nie zamoczyc rany.

Martwi mnie ta usunięta śledziona, niby można bez niej żyć, ale miałysmy kiedys taką sunię i niestety z tego co wiem to długo po operacji nie pożyła.

Posted

Co pies to historia, nie mozna generalizowac.
czy pies, czy czlowiek - bez sledziony moze życ, i nie odczuwac braku, tak jest w ogromnej wiekszosci przypadkow, powiklania sa bardzo rzadkie.
teraz najwazniejsze sa wyniki badan - beda za ok 2 tygodnie

Posted

No wlasnie, wyniki badan. Misia nie moze opuscic stolicy bez ustalenia leczenia/rehabilitacji z prowadzacymi wetami. Pomysle jak to zalatwic, bo nie oddam jej w srodku badan lub bez ich wynikow.