Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZEMAT

wiesz nie chcę być złośliwy, ale jak porządek w domu ??

Ależ nie jesteś złośliwy, to pytanie samo się nasuwa... Nawet się go spodziewałam...

Jest ciężko, nie ukrywam, ale nadążam :D I mam bardzo dobrego męża :P

Najtrudniej jest podczas mokrości..., ale nie jest tragicznie, bo wtedy pieski wolą siedzieć w domu :o

Posted

ZEmat u mnie takze sie niekiedy zdarza ze jest ponad 6psow 8). Ogolnie to w domu mieszkaja trzy ale jeden sluzy za trzy inne :lol: Poza tym dwa pozostale maja wlochate lapska ktore duzo wnosza brudziku :D.A Ty przeciez masz trzy psy w domu wiec co sie dziwisz ze ktos ma 5w domu ? 8)

Posted

No i ja się załapuję na topic :) Mam 2 psy, he, he :)

Informacja dla ZEMATA - moje mieszkanie ma 24 m2 :lol:

Jakos sobie radzimy, chociaż na początku Rotti był trochę nie w sosie, że coś przybyło. Starałam się go dowartościowywać. Chłopcy sami się dogadali i teraz skaczą po tapczanach aż miło :)

A wycieranie łap... Z Borysem nie ma problemu, wytrę i od razu są suche, ale Rotti... Facet powinien chodzić w kaloszach :)

Posted

Roti: :o Jestem pod wrażeniem :D Naprawdę... :D

Dołączę do kompletu: U nas dwie sukałki, dom i ogród duży więc szaleją do woli. Ale wiem co znaczy utrzymać porządek ja się ma psa długowłosego :roll:

Posted

Katerinas

Jestem pod wrażeniem Naprawdę...

Serio, czy jaja sobie robisz ? :lol:

A z tym utrzymaniem porządku, to dodam tylko, że mam w domu najjaśniejsze z możliwych paneli :)

Dobrze, że ktos mnie rozumie :)

Posted

Katerinas

Jestem pod wrażeniem Naprawdę...

Serio, czy jaja sobie robisz ? :lol:

Nie robię sobie jaj... Naprawdę jestem pod wrażeniem :)
A z tym utrzymaniem porządku, to dodam tylko, że mam w domu najjaśniejsze z możliwych paneli :)

Dobrze, że ktos mnie rozumie :)

A jasne panele jakoś ułatwiają utrzymanie porządku? Też pytam na serio... Bo jedna z moich psic w błotniste dni wnosi do domu "małe bagienko" z czasem zamieniające się w "małą piaskownicę" :D Przeważnie po takich błotnistych spacerach ląduje pod prysznicem :D
Posted

Katerinas

Aaaa, to chyba myślałaś o mojej powierzchni mieszkaniowej :lol:

Panele zdecydowanie pomagają w utrzymaniu czystości, tylko nie kupuj jasnych. Ja już bym tego błędu drugi raz nie zrobiła. No i jeszcze coś na panelach jest ślisko i psom się łapy rozjeżdżają więc o wariactwie nie ma mowy. Ale jakoś dają sobie radę. Zagryzają się na tapczanach przeskakując z jednego na drugi :lol:

Oooo, właśnie się zaczęło :)

Posted

Taak.... o powierzchni mieszkaniowej :D Tu jestem pod wrażeniem :D

Dodam tylko, że prawie wiem jak to jest... swego czasu mieszkałam na 38 m2 (tyle że bez psów)... dlatego jestem pod wrażeniem :D

Posted
Katerinas

Jeszcze mam kota i rybki :lol:

boszzz..... a łóżko Ci się zmieściło? :lol: :lol:
Terzia

To podobna róznica wieku, jak u moich psów. Uważam, że takie w sumie niewielkie róznice są dobre.

U naszych suń różnica wieku jest większa: Saba ma około 7 lat (tego nikt dokładnie nie wie), Gaja w listopadzie skończyła 2. Ale dzięki młodej zwariowanej Gai, Saba zupełnie odmłodniała... a i nauczyła się bawić :D (ale to już inna "bajka")...
Posted
Katerinas
boszzz..... a łóżko Ci się zmieściło?

Dwa tapczany. Taka jestem zdolna :lol:

a Ty spisz w komorce? 8)

no bo tapczany to dla pieskow chyba, nie? :smokin:

Posted

Rotti jak ja Cię rozumiem :cry: też mam jasne panele i dwa psiaki On-a i PON-a. Ludzie to naprawde boli jak za oknem pada, a Twój radosny piesek zamiast poczekać, aż wrócę ze szmatą przeleciał się po pokoju "bo piłeczka" - ale jakże nudne by ylo zycie bez szmaty :lol:

Generalnie chłopaki sie lubią (7 lat różnicy) i nie ma z nimi większych problemów. Poza takimi drobiazgami, że Bzik lecąc wyrwać Szamanowi (ON-owi) piłkę z mordy buksuje na zakrętach ;)

Posted

Buldogu

Niestety nie posiadam komórki, w związku z tym biedne psy mają do tapczany do dyspozycji tylko jak nie śpię. Jak idę spać dostaja w posiadanie tylko jeden tapczan i zaledwie 2 wielkie, grube legowicha :) No coż, gdybym miała komórkę... ;)

Kamilapon

Oj, oj pokrewna dusza :) A raczej sprzątaczka :lol:

A nie myślałaś o zabezpieczeniu nóg PONa ?

Posted
Buldogu

Niestety nie posiadam komórki, w związku z tym biedne psy mają do tapczany do dyspozycji tylko jak nie śpię. Jak idę spać dostaja w posiadanie tylko jeden tapczan i zaledwie 2 wielkie, grube legowicha :)

ma ktos numer do TOZu? :smokin:

Posted

Nie, nie, nie! Ze mna nie ma juz dawno tych numerow - zaden z moich struclakow nie wchodzi mi do wyrka.

1. Chce sie wyspac

2. Lubie ladna i swieza posciel

Ale trzeba rzucic okiem na wyrko mojego szanownego meza :-)

On lezy gdzies pogiety z jednej strony Bravo a gdzies z drugiej (albo na nim albo pod nim) Goussette i wszyscy chrapia <hehehe>

:o

Posted
Buldogu

Niestety nie posiadam komórki, w związku z tym biedne psy mają do tapczany do dyspozycji tylko jak nie śpię. Jak idę spać dostaja w posiadanie tylko jeden tapczan i zaledwie 2 wielkie, grube legowicha :)

ma ktos numer do TOZu? :smokin:

997 - powód "Psychiczne i fizyczne molestowanie właściciela (PANA)" :lol: :lol: :lol: