Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcialabym sie was zapytac jak poradzic sobie z dwoma psami, tak zeby zadne z nich nie poczulo sie odrzucone. Mam 10,5 letnia Cortine:)) i 10 grudnia ma do nas dolaczyc mala sunia z hodowli z Kojca Koli. Jak wasze psy zniosly drugiego towarzysza? Czy byly jakies niesnaski dasania itp. Co robic zeby dorosly pies nie poczul sie zagrozony?

Pozdr

Monika i ONki

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak kupiłam pieska - sunia miała 1,5 roku. Psiaki zaakceptowały się od razu i są chyba bardzo zadowolone ze swojego towarzystwa. No, ale różnica wieku nie jest tak duża. Sunia nie jest kastrowana i jak ma cieczkę to wozimy albo małego do pracy, albo sunię.

Posted
a ja dwa samce i jedna suczke......Wiec sie na topic nie lapie......

jak to się nie łapiesz..?? przecież masz dwa psy :wink: i sukę..

ja się nie łapie bo mam psa i sukę.. :cry:

Posted

YoOoOoO

kiedy suki mialy cieczke to w dzien byly caly czas pilnowane, i na dole z psami mogly byc.. czasem byly do sypialni zamykane :)

a w noc albo psy albo suki spaly w przyczepie, albo spal ktos z nas na dole.. zeby nie bylo ''niechcianego potomstwa'' :-?

Posted

Benia na czas cieczki dostaje eksmisję do dziadków (czytaj: moich rodziców) i mimo że nie wyprowadza się zbyt daleko (moi rodzice sa naszymi sąsiadami) to bardzo z nią tsknimy.. a najbardziej oczywiście tęski BossTone... :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Ja mam w sumie 6 piesków. :D Oj, różnie to bywa... te, które się nie bardzo lubią raczej się nie widują. Ale ja mam na to warunki, leśniczówka, ogród i te sprawy. Suki niehodowlene są wysterylizowane, to bardzo bodre rozwiązanie.

Posted

Ja tez mam suke i dwa psy. Przychodzily po kolei do domu, najpierw byla suka, po 2 latac doszedl pies tyle ze starszy od niej, nie bylo problemow z zaakceptowaniem, po kolejnych 2 latach doszlo szczenie (pies) pies zaakceptowal szczeniaka od razu, bez problemow, pozwalajac mu na wszytsko od pierwszych dni, gorzej bylo z suka, bo przez 2 tyg. chodzila obrazona na caly swiat, a najbardziej na szczeniaka. Po dwoch tygodniach pogodzila sie z losem i w tej chwili cala trojka zyje w komitywie, wspolnie psocac. W czasie cieczki jest ok, ale ja tez mam duzy dom, 4 pietra wiec rozlokowuje towarzystwo po pietrach i z glowy, wychodze z suka innymi drzwiami i spaceruja z nia w inne miejsca. Nie mam wycia, skrobania w drzwi, obsikiwania mieszkania.

Posted
Ja mam w sumie 6 piesków. :D Oj, różnie to bywa... te, które się nie bardzo lubią raczej się nie widują. Ale ja mam na to warunki, leśniczówka, ogród i te sprawy. Suki niehodowlene są wysterylizowane, to bardzo bodre rozwiązanie.

I co masz wszystkie w domu ;)

Posted

Ruletka jest przesliczna. Sama mam sentyment do bassetow, bo mialam dwa "znajome", syna Nikite i ojca Olafa. Byly tak do siebie przywiazane, ze kiedy Olaf umarl (czy zdechl, jak kto woli) Nikita przestal chodzic. Po prostu bez zadnej "medycznej" przyczyny. Pozdrawiam i zazdroszcze tej lesniczowki :) :) :)

Posted

ZEMAT pyta

jakie metrarzowo masz mieszkanie ??

Odpowiadam: dokładnie nie wiem, ale duże... i do tego ogród (klapa w drzwiach i pieski mogą 24 na dobę tam i z powrotem). I jeszcze chodzimy sobie na spacerki, ba na szczęście mamy gdzie :lol: