Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłysmy. Jestem mega zadowlona!

Sona spisała się świetnie!
Mamy ocene doskonałą, CWC, NSwR, Zw.R, BOG 3!
opis:
'Suka o bardzo dobrych porporcjach, rzetelnej głowie, bdb górnej i dolnej lini, bdb. kątowanie i bdb w ruchu.'

Foty dam potem, z kumpeli aparatu, bo tam są ladniejsze. :)

Posted

[quote name='.:::Gosia:::.']Wróciłysmy. Jestem mega zadowlona!

Sona spisała się świetnie!
Mamy ocene doskonałą, CWC, NSwR, Zw.R, BOG 3!
opis:
'Suka o bardzo dobrych porporcjach, rzetelnej głowie, bdb górnej i dolnej lini, bdb. kątowanie i bdb w ruchu.'

Foty dam potem, z kumpeli aparatu, bo tam są ladniejsze. :)
Gratuluje :multi:
Szkoda, że nie wiedziałam, że to Wy. Staliśmy za Wami.
Co do opisu mój ma m.in. "...o dobrych proporcjach i cechach morfologicznych..." :razz:
Co do organizacji imprezy: ciasno, piaszczyście na naszym ringu:roll:

Posted

Sylrwia, ah, no szkoda. Ale Pani pieszcozch śliczny. I również gratuluję!

Parę fotek:

Przygotowujemy się...

I portrecik nasz. :)

Z ringu

Zaspany Soń :P

CZY MA KTOŚ MOŻE ZDJĘCIA Z BOG 7? - jezeli tak, to mogłabym prosić moją weimarkę na ssgosiass@tlen.pl ?

Posted

Witam ja szczęścliwie zakończyłam Zieloną Górą. Zwycięstwo Młodzieży oraz Zwycięstwo Rasy :multi: :multi: :multi: :multi: I zakonczylismy Młodzieżowego Chempiona Młodzieży :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Opis Pani Sędzi :) Dobrej Wielkości i proporcji pies. ładna głowa dobre proporcje korpusu, bardzo dobra linia grzbietu. Dobry ruch i temperament wzorcowe umaszczenie :)

Sędzia Zofia Kondrela.

Później wkleje zdjęcia bo troche ich mam.

Posted

Witam Wszystkich
do Eweliny stawka afganów :
Psy
kl. Pośrednia
Calamus SHOW MUST GO ON V1, CWC, BOS, BOB , BOG 1
Kl. Otwarta
KENNY G Gandamak V1
kl. Championów
Agha Djari's JOURNEY INSIDE, Ch. PL V1 ,( CWC ?)

suki
kl. Pośrednia
Calamus SHOW ME HEAVEN V1, CWC, BOS
kl. otwarta
ZHIRASA-THAL Esh-Shah-ir V1

kl. uzytkowa
KYLIE Gandamak V1 , CWC
kl. Championów
Karakush COME WHAT MAY, Ch. AUS V1

Nam poszło rewelacyjne to już kolejna wystawa na której o zycięstwo rasy walczą moje własne psy :) z resztą miotowe rodzeństwo. No a potem jeszcze BOG - jestem bardzo zadowolona - niestety zdjęć nie robiliśmy ani w ringu , ani na finałach .
pozdrawiam i GRATULUJE WSZYSTKIM ZWYCIĘZCĄ

Posted

panienkabubu napisał(a):

moze ktos ma wyniki bernardynow?
proszeeeeeeee :modla:

Bubu, zwycięstwo rasy w długowłosych dostał DRAGON z Karolewka (pies z klasy otwartej), a NSwR to o ile się nie mylę KAMA z Dolarowej Łąki (chcociaż mogłam przekręcić imię, ale akurat nie mam czasu, żeby sprawdzić). A w krótkowłosych przybyła tylko SHINE (suka championka nie dotarła) i to ona zgarnęła rasę :lol:

Fotek niestety nie mam, bo nam się baterie w aparacie rozładowały :mad:

My tym razem tylko bardzo dobra :oops: Jak powiedział pan Nalazek - przód ma fantastyczny, pies do wygrywania: mocny, grubokościsty, świetna głowa, pojemna klatka piersiowa i bdb kątowanie przodu, ale nad tyłem trzeba jeszcze popracować (znowu to trochę zbyt strome kątowanie tyłu - a miałam wrażenie, że to było priorytetem dla p. Nalazka podczas oceniania psów). Także zabieramy się do ćwiczeń, bo w domciu mój glutek jak go coś zainteresuje, to potrafi stanąć pięknie i wtedy kątowanie tyłu jest idealne. Ale na ring wchodzi jak na ścięcie, zwiesza głowę i ciągnie tyłek do góry, przez co to kątowanie wygląda tak a nie inaczej :shake:
No cóż, poćwiczymy i zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało. W każdym razie póki co p. Nalazek jest jednym sędzią, który dał mojemu psu bdb (bo wyczynów p. Korpetty nawet nie biorę pod uwagę), stąd też jakoś szczególnie się nie przejmujemy :lol: W końcu sześć czy siedem medali już mamy :evil_lol:
Pozdrawiam i czekam na więcej fotek od tych, którzy coś popstrykali :lol: A może ktoś nas uwiecznił?:cool3:

Posted

panienkabubu napisał(a):
Czy ktos sie orientuje, czy beda wyniki na stronie oddzialu?

Wystarczy spojrzeć czy w latach poprzednich są.... Są? Są, to dlaczego tym razem miałoby nie być? :cool3:

Posted

Iwa-R napisał(a):
Wystarczy spojrzeć czy w latach poprzednich są.... Są? Są, to dlaczego tym razem miałoby nie być? :cool3:

faktiko :cool3: to super :cool3:

Bushak napisał(a):
A w krótkowłosych przybyła tylko SHINE (suka championka nie dotarła) i to ona zgarnęła rasę :lol:

A SHINE startowała w jakiej klasie? dostała cwc?

Bushak napisał(a):
Fotek niestety nie mam, bo nam się baterie w aparacie rozładowały :mad:

:angryy: :placz: :eviltong:

Bushak napisał(a):
My tym razem tylko bardzo dobra :oops: Jak powiedział pan Nalazek - przód ma fantastyczny, pies do wygrywania: mocny, grubokościsty, świetna głowa, pojemna klatka piersiowa i bdb kątowanie przodu, ale nad tyłem trzeba jeszcze popracować (znowu to trochę zbyt strome kątowanie tyłu - a miałam wrażenie, że to było priorytetem dla p. Nalazka podczas oceniania psów). Także zabieramy się do ćwiczeń, bo w domciu mój glutek jak go coś zainteresuje, to potrafi stanąć pięknie i wtedy kątowanie tyłu jest idealne. Ale na ring wchodzi jak na ścięcie, zwiesza głowę i ciągnie tyłek do góry, przez co to kątowanie wygląda tak a nie inaczej :shake:
No cóż, poćwiczymy i zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało. W każdym razie póki co p. Nalazek jest jednym sędzią, który dał mojemu psu bdb (bo wyczynów p. Korpetty nawet nie biorę pod uwagę), stąd też jakoś szczególnie się nie przejmujemy :lol: W końcu sześć czy siedem medali już mamy :evil_lol:

no niestety nie dla każdego sędziego nasze pociechy mogą być doskonałe, a przecież bardzo dobra to nie wstyd ;)

mam nadzieje, Bushak, ze widzimy się w poznaniu? jako wystawcy? :cool3: :cool3:

Posted

panienkabubu napisał(a):

A SHINE startowała w jakiej klasie? dostała cwc?

Pan Piepiora zgłosił SHINE do pośredniej, ale w Oddziale coś pokręcili i była w otwartej. Mimo wszystko była jedynym psiakiem w krótkowłosych, dostała dosk. i CWC oraz NSwR i BOB :lol: Chociaż pan Piepiora musiał się z nią troszkę nabiegać ;)

panienkabubu napisał(a):

mam nadzieje, Bushak, ze widzimy się w poznaniu? jako wystawcy? :cool3: :cool3:

No i w końcu się zgłosiliśmy (wczoraj). Co do wystawiania psa to jeszcze nic pewnego - zobaczymy, w jakiej będzie kondycji :cool3:
W każdym razie zarówno pan Piepiora, jak i pan Franek mnie namawiali, więc zgłosiłam mojego glutka :p
Do wystawy jeszcze sporo czasu, więc może uda się tego mojego rozmerdanego i rozbrykanego Tajfuna wyprowadzić na prostą :evil_lol:

Posted

[quote name='Kamyczek87']Nie chciałam przeszkadzać,byliście bardzo zajęci sesją fotograficzną.:cool3: Trzeba przyznać, że Twój piesio ma pierwszorzędny uśmiech.:p

E tam na drugi raz podchodź :) no uśmiech to on ma - mały wampirek :) :evil_lol:

acha wstawiam buldożki :)