Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wilczy zew napisał(a):
elegancik
......

ariss napisał(a):
no,no przystojniaczek:)

magdabroy napisał(a):
Śliczny :loveu:

dziękujemy :cool3:

weszka napisał(a):
Fiu fiu elegancik! Chudziak z niego jeszcze śmieszny ;) tylko się nie zagalopujcie z tym tuczeniem ;) bo na nabranie ciałka i masy przyjdzie spokojnie czas.

nie będziemy tuczyć na siłe i będzie w to włączony ruch, żeby właśnie masa zamieniała się w mięśnie :)

eria napisał(a):
no no rewelacyjnie wygląda !!!! Trochę masy więcej i będzie faktycznie bardzo do tatka podobny :) super !

tatko największy w hodowli :) i najbardziej mi się podoba i z wyglądu i z cudownego charakteru :loveu:

#Etna# napisał(a):
Cudeńko!!!:loveu:
Pięknie Ci go zrobili. Zgrabny z niego chłopak:cool3:
A z masą spokojnie, jeszcze nabierze:lol:
Lepszy szczuplejszy niż grubasek.

no wiadomo :D

Tekla64 napisał(a):
wedle mnie super!
z masa powinny isc miesnie a nie ino waga jako taka wiec jak juz zaczniecie go tuczyc to i intensywniejszy ruch powinenbyc w to wloaczony coby nie tyla w sadlo sie to przerabialo a w miesnie
ale to ino moja taka sugestia

wiemy, wiemy nie będziemy mu tworzyć sadła, bo to nie świnka na rzeź :D

Posted

[quote name='Saththa']Ale fajny :)

dzięki ;)

[quote name='Doginka']Fajnie odpicowany, ale rzeczywiście przyda mu się lekkie utuczenie;-):loveu:

troszkę musi, ale ten dziad nic nie chce jeść a jak je to nie dużo ...

[quote name='dOgLoV']Piekny olbrzym :loveu:

dziękujemy :loveu:

[quote name='jambi']przyszłam zobaczyć łysolka - nie ma łysolka, ale za to: http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0404.jpg szok!

jaki on sie zrobił... gibki! szczupły! zgrabny! lekki! :evil_lol:

to dobrze czy źle :diabloti: ?

Posted

klaudusia0219 napisał(a):

to dobrze czy źle :diabloti: ?

nie ma "dobrze czy źle" - jeśli chodzi o mnie - bardzo mi się podoba! wczęsniej, jak dla mnie wyglądał przycięzko, teraz jeszcze bardziej mi się podoba :)

Posted

jambi napisał(a):
nie ma "dobrze czy źle" - jeśli chodzi o mnie - bardzo mi się podoba! wczęsniej, jak dla mnie wyglądał przycięzko, teraz jeszcze bardziej mi się podoba :)

aaa no to bardzo się ciesze, że się podoba :D mi tez się strasznie teraz podoba :)

Posted

malo cos was ostatnio i czasem moglabys jednak cos dla nas wrzucic hihihi
rozumiem ze malo czasu ale pamietaj ze czekamy na zdjecia nie wazne czy dobre czy deczko gorsze ale wzne coby czarnego bylo widac

Posted

przepraszam, ale to 3 klasa w kwietniu egzaminy z nowej podstawy programowej i wygląda to jak mini matura... :o
prawdopodobnie we wtorek wraca tata czyt. aparat i już mu go nie oddam tylko pójde wypstrykać Sharkusia :)

Posted

Sharki...lepiej, ale:
gryzie ręce,
ciągnie na smyczy,
często nie mogę go skutecznie przywołać,
skacze często na mnie,
gryzie smycz -przez co nie mogę z nim biegać ;/
jeśli się wydurnia i na niego krzyknę, bo zaczyna gryżć mocno to zaczyna szczekać...
taka młoda wielka wredna małpa nad którą jest jeszcze strasznie dużo pracy..
co do tych rzeczy u góry nie mam pomysłu jak to zniszczyć w nim, co do smyczy próbowałam :
*drzewa, czyli stawania za każdym razem jak pociągnie
*kolców
*łańcuszka
*kantarka
iii.....dupa na każdym się szarpie, na kantarku tak, że boje się o kark, bo on może iść w nim cały czas bokiem, kolce szkuteczne chwilowo, łańcuszek nie działa, bo nie reaguje na ścięcie a w drzewo bym się bawiła do końca życia ...:)

Posted

łańcuszek nie działa, bo nie reaguje na ścięcie a w drzewo bym się bawiła do końca życia ...:)

Konsekwencja, konsekwencja, konsekwencja - odpuszczasz, a on tylko uwierdza się w fakcie, że może wszystko !

Posted

Doginka napisał(a):
Ciężki żywot z nim, zanim go do końca wychowasz:lol:

niestety nie jest łatwo :D

Justa napisał(a):
Konsekwencja, konsekwencja, konsekwencja - odpuszczasz, a on tylko uwierdza się w fakcie, że może wszystko !

na początku jak był mały to tak robiłam, ale po iluś miesiącach mi się znudziło szarpanie 40kg psa, kiedy ja stoje a on chce iść ... niesety to nie jest takie latwe z nim :)

Posted

na początku jak był mały to tak robiłam, ale po iluś miesiącach mi się znudziło szarpanie 40kg psa, kiedy ja stoje a on chce iść ... niesety to nie jest takie latwe z nim :)

Hmm to lepiej jak 40kg psa chce iść to iść za nim? :p
Wydaje mi się, że skoro próbowałaś i z dławikiem i kolcami i drzewem i kantarem i nic nie działa to może brakuje właśnie tej konsekwencji.. Bo w pewnym momencie może zrobić się to niebezpieczne, kiedy 40kg pies w sile wieku zechce wyrwać do innego psa.

Posted

kantarek - odradzam, bo faktycznie przy szarpnięciu może sobie zrobić krzywde - wbrew pozorom, większą niż kolcami...

moja rada - zrobisz jak uważasz, a każdy może myśleć jak chce - jeśli "drzewo" nie skutkuje...
nie drzewi - bo drzewo to tylko bierny opór - Ty masz zastosować kontrakcję

idziesz z psem na smyczy, przywołujesz, pies ma w du..e, ciągnie - nie drzewo, lecz najpierw rozluźniasz smycz - nie na napiętej, bo efektu nie będzie - krok w tył połączony z szarpnięciem, ale szarpnięcie musi być szybkie i nie w góre, lecz w tył i lekko w dół (smycz w obu rękach, jedna trzyma, druga szarpie) - jednoczesnie z mocnym, stanowczym "FE!" "NIE!" - czy co Ty tam używasz jako komendy karcącej, ale uwaga! nie używasz wtedy imienia psa!

to nie ma być "Sharki!" i nieprzyjemny bodziec, tylko "FE!" (w sensie: nie wolno!) i bodziec

ale! ... zawsze jest jakies ale... istnieje ryzyko, że pies obróci się przeciw Tobie - tak w sytuacji, gdy pies nie poważa Cię za swojego Pana

cięzko jest pisać nie widząc tego!

jak szkolenie? rozważasz szkolenie z psem? i osobiście polecałabym Ci grupowe

Posted

Shark przy takim szarpnięciu może zareagować, ale własnie nie musi może zacząć się szarpać, ale trzeba spróbować :)
szkoleń szukałam i u mnie w okolicy nie ma kompletnie nic ;/

Posted

Przypomnij sobie: Dolar w rękach kogoś, kto nie potrafi psa poprawnie skorygować - rwie jak głupi (spytaj kogokolwiek ze zlotu) ponieważ przejmuje kontrole i robi co chce.
Dolce podobnie jak Sharki jest psem dominującym.

Teraz MUSISZ być bardzo konsekwentna i bardzo dużo wymagać od Sharkiego.
Pies musi robić DOKŁADNIE to co chcesz albo wcale.
Musisz wyrobić sobie autorytet - to podstawa przy psie z tzw "charakterem".

Wierzę, że dasz rade. W razie czego pisz.

Posted

Dog193 - plus dla Ciebie! To znaczy, że jesteś konsekwentna albo.. pies był dobrze wybiegany :D.

Kamila, Anula(od Bono) i ktoś tam jeszcze z tych co spuścily go na plaży (powinny dostać order za odwage) przeklinają na samo wspomnienie po dziś dzień.

Posted

Chyba jedna była? W naszym domku?

Sharki zostawił nam pamiątkę - piękną, łysą krope na czubku głowy. Chyba dlatego tak nie mogę o nim zapomnieć. To fajny pies. Bardzo mi sie spodobał.