wilczy zew Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 to nauczył się coś był źle socjalizowany Quote
Saththa Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 wilczy zew napisał(a):to nauczył się coś był źle socjalizowany Hmmm jesli mowa nadal o tym "moim" samcu akity to obawiam sie, że on wogule nie był socjalizowany... Quote
jambi Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 socjalizacja, socjalizacją, ale tym wszystkiego nie wytłumaczysz; dorosły samiec akity nie koniecznie będzie "kochał" wszystkie psy! nie ten charakter, nie te geny ;) zreszta nie tylko akit to dotyczy Quote
Tekla64 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 dawaj zdjecia cudnie wykonanych komend co??? i cierpliwie cwicz dalej Quote
Saththa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 jambi napisał(a):socjalizacja, socjalizacją, ale tym wszystkiego nie wytłumaczysz; dorosły samiec akity nie koniecznie będzie "kochał" wszystkie psy! nie ten charakter, nie te geny ;) zreszta nie tylko akit to dotyczy A to jest fakt. One są "genetycznie" przystosowane do zjadania innych ( w cudzysłowiu:)) Chociaz na wybieg przychodzi sobie jeden wielk isamiec i wszytskie inne samce mają sie dobrze:lol: z tym, że nie kwstionuje jambi Twej wypowiedzi;) Tak sobie napisałam :lol: Quote
Saththa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ania90 napisał(a):czekam na fotki:) ja tez :lol!: Quote
jambi Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Saththa napisał(a):A to jest fakt. One są "genetycznie" przystosowane do zjadania innych ( w cudzysłowiu:)) Chociaz na wybieg przychodzi sobie jeden wielk isamiec i wszytskie inne samce mają sie dobrze:lol: z tym, że nie kwstionuje jambi Twej wypowiedzi;) Tak sobie napisałam :lol: ale dlaczego! możesz kwestionować! jak najbardziej :) ja bardzo lubuię wymianę wszelkich poglądów i doświadczeń, przy czym, zauważ, że napisałam że : dorosły samiec akity nie koniecznie będzie "kochał" wszystkie psy! a to nie znaczy, że wszystkie i że napewno ;) Znam wielu hodowców i "posiadaczy" akit, są różne psy, nie mozna postawić psa wedle jednej sztampy i tak go oceniać - nie da sie! :lol: owszem, rasa predestynuje, ale nie jest wyrocznią! tak jak wśród sznaucerów są i dominujące psy i psy spolegliwe, psy kochające aport i psy nie widzące w tym sensu, psy przyjaciele wszystkich i psy, dla których każdy inny jest wrogiem tak samo może być i u akit, jedno jednak jest faktem - to psy pierwotne, psy o nieco specyficznym charakterze, mocne i z własnych doświadczeń wiem jedno - żaden samiec akity, którego ja do tej pory spotkałam nie był nigdy "milutko" nastawiony do innych samców ;) Quote
wilczy zew Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 masz rację Jambi ale z opisu Sandry wynikało,że tamten samiec przejawiał olbrzymią agresję co przede wszystkim wskazuje na brak socjalizacji Quote
Culineo Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 ten też biegł żeby ugryźć, Shark nawet go nie widział ! biegł, bo tak mu każe insynkt :) a zdjęcia... hmm aktulanie mam zrypany aprat i żadko mi się udaje zrobic zdjęcie, zazwyczaj jej w różowe paski :( Quote
ahedok Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 klaudusia0219 napisał(a):a zdjęcia... hmm aktulanie mam zrypany aprat i żadko mi się udaje zrobic zdjęcie, zazwyczaj jej w różowe paski :( z klawiaturą też chyba nie wszystko w porządku? :diabloti: Quote
Saththa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Napisał klaudusia0219 a zdjęcia... hmm aktulanie mam zrypany aprat i żadko mi się udaje zrobic zdjęcie, zazwyczaj jej w różowe paski :-( czarny z różowym sie ładnie komponuje :evil_lol::) Quote
jambi Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 ahedok napisał(a):z klawiaturą też chyba nie wszystko w porządku? :diabloti: hehehe, sie koleżanka czepliwa zrobiła... a sama w innych galeriach sie przyznaje do pewnych eee... spowolnień :diabloti: Saththa napisał(a):czarny z różowym sie ładnie komponuje :evil_lol::) ale facet?! Quote
Saththa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 jambi napisał(a): ale facet?! A ty chcesz zobaczyc Sharka czy nie?:razz: Quote
jambi Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Saththa napisał(a):A ty chcesz zobaczyc Sharka czy nie?:razz: no ba! a to to różowe to jakiś warunek jest? aaaa :splat: Quote
Saththa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 jambi napisał(a):no ba! a to to różowe to jakiś warunek jest? aaaa :splat: No własnie bez różowego Sharkowskiego nie bedzie więc.... Quote
jambi Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Czarny z różowym komponuje się doskonale!!! :p Quote
Saththa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 jambi napisał(a):Czarny z różowym komponuje się doskonale!!! :p no i o to chodzi :) Quote
Culineo Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 ahedok napisał(a):z klawiaturą też chyba nie wszystko w porządku? :diabloti: ty ty ty koleżanko :diabloti: Saththa napisał(a):czarny z różowym sie ładnie komponuje :evil_lol::) Saththa napisał(a):A ty chcesz zobaczyc Sharka czy nie?:razz: jambi napisał(a):no ba! a to to różowe to jakiś warunek jest? aaaa :splat: :roflt: Saththa napisał(a):No własnie bez różowego Sharkowskiego nie bedzie więc.... jambi napisał(a):Czarny z różowym komponuje się doskonale!!! :p Saththa napisał(a):no i o to chodzi :) bo się posikam ! :roflt: czytając tą wymiane zdań oplułam swój jakze czysty i tak monitor :lol: Quote
Culineo Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 aparat zepsuty, ale w weekend powinam coś wymodzić może z tefonu jeśli bedziecie chcieli :) z nowości: Shark sie ugrzecznia :loveu: jest coraz spokojniejszy i grzeczny ! :) ze sztuczek nowością jest 'czołgaj się!' załapał w 10 min tarzania się z nim po ziemi :D teraz dopracowuje coraz dłuższy dystans a potem z odległości sie postaram :) Quote
wilczy zew Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Bardzo się cieszę,że Rekinek grzecznieje. Zdolna bestia!! Z mojego doświadczenia,to wiem że bardzo przydaje się przychodzenie psa na wezwanie i zatrzymanie psa w ruchu,hasłem stój czy waruj. Te dwa polecenia opanowane do perfekcji przez psa mogą mu nawet uratować życie a nam ulepszą życie z psem. Quote
Culineo Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 wilczy zew napisał(a):Bardzo się cieszę,że Rekinek grzecznieje. Zdolna bestia!! Z mojego doświadczenia,to wiem że bardzo przydaje się przychodzenie psa na wezwanie i zatrzymanie psa w ruchu,hasłem stój czy waruj. Te dwa polecenia opanowane do perfekcji przez psa mogą mu nawet uratować życie a nam ulepszą życie z psem. jego narazie jest ciężko przywołać, ale pracujemy :) Quote
wilczy zew Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nie poddawaj się,to bardzo ważne. Bardzo przydaje się tu linka. Quote
jambi Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 wilczy zew napisał(a):Z mojego doświadczenia,to wiem że bardzo przydaje się przychodzenie psa na wezwanie i zatrzymanie psa w ruchu,hasłem stój czy waruj. Te dwa polecenia opanowane do perfekcji przez psa mogą mu nawet uratować życie a nam ulepszą życie z psem. całkowicie się pod tym podpisuję ;) Quote
Saththa Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 klaudusia0219 napisał(a):jego narazie jest ciężko przywołać, ale pracujemy :) Tez miała z tym problem. Dopoki nie poszłam do lasu z koleżanka i jej psem przychodzacym na każde wezwanie ;) Kamila wołała Shadowa a ja tazzmana. Shadow wracał a Tazzman za nim :evil_lol: Jak juz dobiegał do mnie powtórzenie komendy i duzo głasków i smaczków ;) Polecam, jak próbowałam samam było gorzej;);) Tylko poczekaj aż zacznie wracac dopiero wołaj;) Quote
Recommended Posts