Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wilczy zew napisał(a):
to nauczył się coś
był źle socjalizowany

Hmmm jesli mowa nadal o tym "moim" samcu akity to obawiam sie, że on wogule nie był socjalizowany...

Posted

socjalizacja, socjalizacją, ale tym wszystkiego nie wytłumaczysz; dorosły samiec akity nie koniecznie będzie "kochał" wszystkie psy! nie ten charakter, nie te geny ;)
zreszta nie tylko akit to dotyczy

Posted

jambi napisał(a):
socjalizacja, socjalizacją, ale tym wszystkiego nie wytłumaczysz; dorosły samiec akity nie koniecznie będzie "kochał" wszystkie psy! nie ten charakter, nie te geny ;)
zreszta nie tylko akit to dotyczy

A to jest fakt. One są "genetycznie" przystosowane do zjadania innych ( w cudzysłowiu:)) Chociaz na wybieg przychodzi sobie jeden wielk isamiec i wszytskie inne samce mają sie dobrze:lol: z tym, że nie kwstionuje jambi Twej wypowiedzi;) Tak sobie napisałam :lol:

Posted

Saththa napisał(a):
A to jest fakt. One są "genetycznie" przystosowane do zjadania innych ( w cudzysłowiu:)) Chociaz na wybieg przychodzi sobie jeden wielk isamiec i wszytskie inne samce mają sie dobrze:lol: z tym, że nie kwstionuje jambi Twej wypowiedzi;) Tak sobie napisałam :lol:

ale dlaczego! możesz kwestionować! jak najbardziej :) ja bardzo lubuię wymianę wszelkich poglądów i doświadczeń, przy czym, zauważ, że napisałam że : dorosły samiec akity nie koniecznie będzie "kochał" wszystkie psy! a to nie znaczy, że wszystkie i że napewno ;)

Znam wielu hodowców i "posiadaczy" akit, są różne psy, nie mozna postawić psa wedle jednej sztampy i tak go oceniać - nie da sie! :lol:
owszem, rasa predestynuje, ale nie jest wyrocznią! tak jak wśród sznaucerów są i dominujące psy i psy spolegliwe, psy kochające aport i psy nie widzące w tym sensu, psy przyjaciele wszystkich i psy, dla których każdy inny jest wrogiem
tak samo może być i u akit, jedno jednak jest faktem - to psy pierwotne, psy o nieco specyficznym charakterze, mocne i z własnych doświadczeń wiem jedno - żaden samiec akity, którego ja do tej pory spotkałam nie był nigdy "milutko" nastawiony do innych samców ;)

Posted

ten też biegł żeby ugryźć, Shark nawet go nie widział ! biegł, bo tak mu każe insynkt :)
a zdjęcia... hmm aktulanie mam zrypany aprat i żadko mi się udaje zrobic zdjęcie, zazwyczaj jej w różowe paski :(

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
a zdjęcia... hmm aktulanie mam zrypany aprat i żadko mi się udaje zrobic zdjęcie, zazwyczaj jej w różowe paski :(

z klawiaturą też chyba nie wszystko w porządku? :diabloti:

Posted

Napisał klaudusia0219
a zdjęcia... hmm aktulanie mam zrypany aprat i żadko mi się udaje zrobic zdjęcie, zazwyczaj jej w różowe paski :-(

czarny z różowym sie ładnie komponuje :evil_lol::)

Posted

ahedok napisał(a):

hehehe, sie koleżanka czepliwa zrobiła... a sama w innych galeriach sie przyznaje do pewnych eee... spowolnień :diabloti:

Saththa napisał(a):

ale facet?!

Posted

ahedok napisał(a):

ty ty ty koleżanko :diabloti:

Saththa napisał(a):

Saththa napisał(a):
A ty chcesz zobaczyc Sharka czy nie?:razz:

jambi napisał(a):
no ba!

a to to różowe to jakiś warunek jest?

aaaa :splat:

:roflt:

Saththa napisał(a):
No własnie bez różowego Sharkowskiego nie bedzie więc....

jambi napisał(a):
Czarny z różowym komponuje się doskonale!!! :p

Saththa napisał(a):
no i o to chodzi :)

bo się posikam ! :roflt: czytając tą wymiane zdań oplułam swój jakze czysty i tak monitor :lol:

• 3 weeks later...
Posted

aparat zepsuty, ale w weekend powinam coś wymodzić może z tefonu jeśli bedziecie chcieli :)

z nowości:
Shark sie ugrzecznia :loveu: jest coraz spokojniejszy i grzeczny ! :)

ze sztuczek nowością jest 'czołgaj się!' załapał w 10 min tarzania się z nim po ziemi :D
teraz dopracowuje coraz dłuższy dystans a potem z odległości sie postaram :)

Posted

Bardzo się cieszę,że Rekinek grzecznieje. Zdolna bestia!!

Z mojego doświadczenia,to wiem że bardzo przydaje się przychodzenie psa na wezwanie i zatrzymanie psa w ruchu,hasłem stój czy waruj.
Te dwa polecenia opanowane do perfekcji przez psa mogą mu nawet uratować życie a nam ulepszą życie z psem.

Posted

wilczy zew napisał(a):
Bardzo się cieszę,że Rekinek grzecznieje. Zdolna bestia!!

Z mojego doświadczenia,to wiem że bardzo przydaje się przychodzenie psa na wezwanie i zatrzymanie psa w ruchu,hasłem stój czy waruj.
Te dwa polecenia opanowane do perfekcji przez psa mogą mu nawet uratować życie a nam ulepszą życie z psem.

jego narazie jest ciężko przywołać, ale pracujemy :)

Posted

wilczy zew napisał(a):

całkowicie się pod tym podpisuję ;)

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
jego narazie jest ciężko przywołać, ale pracujemy :)

Tez miała z tym problem. Dopoki nie poszłam do lasu z koleżanka i jej psem przychodzacym na każde wezwanie ;) Kamila wołała Shadowa a ja tazzmana. Shadow wracał a Tazzman za nim :evil_lol: Jak juz dobiegał do mnie powtórzenie komendy i duzo głasków i smaczków ;) Polecam, jak próbowałam samam było gorzej;);) Tylko poczekaj aż zacznie wracac dopiero wołaj;)