ania90 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz025-7.jpg sliczny nochalek :loveu: Quote
Saththa Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ahhh jaki nosek :loveu::) A mokra broda na kolanach... to jak powiedziałam TZtowi "kwintesencja zycia sznupa" to sie biedny podłamał :lol: Quote
Culineo Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Saththa napisał(a):Ahhh jaki nosek :loveu::) A mokra broda na kolanach... to jak powiedziałam TZtowi "kwintesencja zycia sznupa" to sie biedny podłamał :lol: hahaha nie no sznupy się wtedy robią przytulaśne jak mają mokry ryjek :D pfff ja wam dam dziewczyny ogolić ! ale tak serio nie jest to przyjemne jak ci buzi da z taką brodą :lol: Quote
Talia Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 dog193 napisał(a):Talia się ze mną zgadza, jeeee :loveu: :evil_lol: Polka, noga jak noga... ale jakby mi tak po twarzy przejechał to bym go chyba ogoliła :D W zeszłym roku mieliśmy na zlocie CTR - łaził i wszędzie tą brodą obcierał... Fuuj! Nigdy psa z brodą! Quote
Culineo Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Talia napisał(a):W zeszłym roku mieliśmy na zlocie CTR - łaził i wszędzie tą brodą obcierał... Fuuj! Nigdy psa z brodą! łojjjj tam :loveu: Quote
Culineo Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 jutro jedziemy na 2 dni nad jezioro w ta cudowną pogode :multi: 6,08 jade do Wawy na 9 dni :D a we wrześniu jade do Szczecina (Saththa :razz: :D:D ) i wszędzie z Sharkiem :D będą zdjęcia z jeziorka :hand: Quote
weszka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Haha ładnie mu w tym kagańcu w charakterze psa-mordercy ;) Quote
Culineo Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 weszka napisał(a):Haha ładnie mu w tym kagańcu w charakterze psa-mordercy ;) ja mam ttb tylko z pseudo i dlatego ma brode :D:D a zapomniałam napisać, że się nawróciliśmy !!! szybko xd ale Sharki będzie trymowany :) jednak wystawy mnie kręcą :D 3x w roku, ale zawsze coś :) Quote
Saththa Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 klaudusia0219 napisał(a): a we wrześniu jade do Szczecina (Saththa :razz: :D:D ) Hehehehe widze widzę ;) Quote
Karilka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 W sumie poczytałam troche to co tutaj sie działo z zamiarem napisania tego co myśle ale zrobiło sie troche dużo zagadnień i... nie chce mi sie aż tyle pisać. Tak ogólnie to w 50% teorii "wilczy zew" się nie zgadzam. Np. "szarpiąc sie z psem musisz zawsze wygrać" "wrzucając psa do wody, zniszczysz jego zaufanie" "jedz zawsze pierwsza" brakuje tylko: "kiedy pies patrzy Ci w oczy - wyzywa Cie na pojedynek" Wilczy zew - widać wpływy Fishera i po trosze Cesara Milana. O ile tego drugiego należy naśladować, to nie wolno patrzeć na jego prace przez "noktowizor" Johna Fishera! Culineo: Polecam ksiażkę "Mój pies świadczy o mnie" - ta do mnie trafiła najbardziej ze wszystkich i wzoruje sie na niej po dziś dzień. Co do Dolara: Wychował mi około 14 tymczasów, w tym większość szczeniąt w róznym wieku i różnego gatunku, na mądre psy. Sharki o ile nie przejmował się korektą Klaudii o tyle korekta Dolara zrobiła na nim wrażenie. Dolar PODYKTOWAŁ GRANICE, czego nie zrobiła Klaudia. Quote
wilczy zew Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 [quote name='Karilka'] Wilczy zew - widać wpływy Fishera i po trosze Cesara Milana. O ile tego drugiego należy naśladować, to nie wolno patrzeć na jego prace przez "noktowizor" Johna Fishera! B]Culineo: Polecam ksiażkę "Mój pies świadczy o mnie" - ta do mnie trafiła najbardziej ze wszystkich i wzoruje sie na niej po dziś dzień. mylisz się,gdy ja pracowałam ze swoimi psami to w Polsce o tych panach nikt nie pisał o Milanie mam złe zdanie,gdyż w większości przypadkow łamie psy;ciekawa obserwacja: przez 2tygodnie miał ze sobą psa z którym pracował i pod koniec pobytu ten pies nie wykazuje żadnej radości do niego-ciekawe; czyżby autor polecanej przez ciebie książki zalecał oswajanie z wodą przez wrzucanie do niej? to świetnie,że masz takiego psa,wiadomo,że korekta udzielona przez psa lepiej skutkuje niż udzielona przez czlowieka Quote
Karilka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Uważam, ze czasem trzeba z psem popracować mało pozytywnie ale nie można go strofować na kazdym kroku. Tak robi Fisher i tak robisz Ty. Uważam, ze to jest ograniczenie psa ale.. jeżeli tak działasz - nie ma w tym nic tragicznego ale nie polecaj tego sposobu innym. Każdy człowiek jest inny i kazdy pies jest inny. Nie oglądam programu Cesara Milana - przeczytałam jego książkę i podoba mi się jego podejście do psów. Co do korekty udzielonej przez psa - jest bardziej czytelna dla szczeniaka i podlotka. Bardziej naturalna Quote
Culineo Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 wrócili :) ciapa przed wyjazdem zmarzła ;p jade z wami ! :diabloti: jeziorowy fiś :D [video=youtube;xokQMaCJBQ8]http://www.youtube.com/watch?v=xokQMaCJBQ8[/video] Quote
Culineo Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 mądra Klaudia myślała, że ma kalosze do pasa i nalała sobie wody.. brawo ja :evil_lol: tu sieroto ten patyk masz :diabloti: płyń miszczu ! :grin: Quote
Culineo Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 taka sama mina :evil_lol: 'pańcia ja zostawiłem patyki po drodzeeee ! wyrywaj nowe 8) ' zapasowy :diabloti: wiejeeee ! :evilbat: leceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! :lol!: Quote
Culineo Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 rozerwał ta obroże co ma na sobie 2 razy.. bo ja szłam i piesek przecież też chciał.. dobrze, że drzewa nie wyrwał :diabloti: Quote
Culineo Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 pańcia zgubiłem coś :nonono2: wołasz ? :loveu: płyń ;) zmarzlinek CD:evil_lol: Quote
Culineo Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 a tu dzidzia udawała, że ma welon :D lulu :loveu: THE END :hand: Quote
Fides79 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 aaleee zatrzęsienie zdjęć, fajnie sobie dupinke wymoczył :p http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz030-5.jpg potfffór z LochNess :lol: Quote
Culineo Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 [quote name='Fides79']aaleee zatrzęsienie zdjęć, fajnie sobie dupinke wymoczył :p http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz030-5.jpg potfffór z LochNess :lol: moczenie dupki to jest to ! :lol: no potffór to on jest :D Quote
wilczy zew Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='Karilka']Uważam, ze czasem trzeba z psem popracować mało pozytywnie ale nie można go strofować na kazdym kroku. skąd wniosek,że strofuję psa na każdym kroku,w którym poście pisałam Klaudii aby strofowała psa? jeżeli już to pisałam o wyznaczaniu granic ale do tego też jest zachęta w książce,którą polecasz dorosły pies również lepiej reaguje na zdyscyplinowanie przez psa niż człowieka Klaudia,Rekinek w walizce wymiata,świetnie wygląda gdy z wody wystaje mu głowa i ogon :lol: Quote
dog193 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Twój głos na filmiku przywołał wspomnienia... :evil_lol: Quote
Tekla64 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 nie ma jedynej slusznej metody na wychowanie, na temat wychowywania dzieci napisano juz biblioteki a i tak kazdy musi swoj wlasny sposob i metode opracowac tak samo z pasmi na kazdego co innego ,czasem z tych roznych madrosci trza se pozbierac wycinki i sklecic wlasna metode. ja jednak mysle ze najlepiej by bylo gdybys trafila do grupy szkoleniowej gdzie bedzie instruktor i na biezaco bedziesz mogla poprawiac i wprowadzac nowe spososby, a podpatrywanie jak to z innymi psami jest tez wiele pomaga, kazdy reaguje zupelnie inaczej, kazdy potrzebuje innej zachety , kazdy ma inne zapatrywania na zycie i szkolenie ale ty i tak musisz najpierw zobaczyc jaki i co mozna zrobic bo z samych opisow nie zawsze wychodzi pozytywny efekt. no male w walizce mnie powalilo , zdjecia piekne wodny potwor przelamal juz wsie bariery i plywa jak ryba ale fajnie mialo psisko czekamy na reszte zdjec Quote
jonQuilla Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [FONT=Georgia]prawdziwa dresiara nawet się kąpie w dresie ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: niedobra pańcia! kup mu większą walizkę...przecież się ledwo mieści :shake: http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz008-8.jpg cudowna zmokła kura :loveu::loveu::loveu: [/FONT] Quote
Recommended Posts