Culineo Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 [quote name='Saththa']Do weta! wet powinien wiedziec :roll: ja sie odzywac nie będę bo ja to już wszedzie widze to co ma Tazz :shake: możliwe, że może mieć to co Tazz, może to jakaś ichniejsza choroba :shake: [quote name='eria']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/c_zps2161ce51.jpg pomieszany rhodesian z tosą inu, jak bum cyk cyk :) no własnie ja też w nim Tose widzę od początku - ten kolor i budowa :loveu: [quote name='malawaszka']może się wiązać z bardzo wieloma rzeczami - moja Luna np tak rzygała jak nie dostawała wieczorem przed spaniem jedzenia - jak miała pusty żołądek rano to wymiotowała żółcią; w pewnym momencie było też mówione, że to może być helicobacter, i pewnie wiele innych powodów - nadkwasota - może karmę by trzeba zmienić; zgaduj zgadula tu potrzebna szklana kula ;) a może to być wątroba, bo mi mówili, że jak żółć to wądroba :niewiem: nie wiem, pójde w przyszłym tygodniu do weta, ciekawe co wymyśli :) a karme ma dość często zmienianą więc to nie to :) [quote name='ahedok']Mały do zacałowania :loveu: dokładnie ! dzisiaj nauczyłam go podawać łapke... prawie straciłam palce i skóre na dłoniach, ale podołałam :diabloti: Quote
Saththa Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 idz do weta idz. Tylko sie nie daj zbyć!!!!! :shake: Quote
anka11 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 to male to bedzie cudem jak wyrosnie :loveu: moj kotecek tez rzyga zolcia z glodu... zycze Sharusiowi zdrowka i oby to nie bylo nic powaznego! Quote
wilczy zew Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Culineo']powiedzcie mi moi wspaniali, co to może być i co mam badać skoro Shark bardzo często wymiotuje żółcią .. z czym to może się wiązać ?[/QUOTE] mój pies robił tak gdy się bardzo zdenerwował,nie mylić z agresją Quote
Saththa Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Tazzman tez tak robił. wymiotował najczesciej w godzinach 8-16 jak byłam w pracy. wet zalecił zmienić dawki poakrmu n raz. rano wiecej niż wieczorem. a i dodawać siemie lniane do karmy, a jak sie skonczyło to wiesz;) A czesto karmę zmieniacie?? Quote
Culineo Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 w sumie co worek to inna, bo nie wiem co mam wybrać, przerobiłam chyba wszystko :D i mysle, że teraz regularnie zaczniemy kupować Pro Plana z łososiem :) Quote
ahedok Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Irys też miał problemy z wymiotami ale odkryliśmy, że to chyba tłuste kąski mu szkodzą, teraz nie dostaje żadnych skórek ani resztek tłustych tylko swoją karmę i czasem kurczaki i jest już okej. Chyba trzeba pilnować diety po prostu, chociaż badania u weta też zrobiliśmy. Quote
Saththa Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Culineo']w sumie co worek to inna, bo nie wiem co mam wybrać, przerobiłam chyba wszystko :D i mysle, że teraz regularnie zaczniemy kupować Pro Plana z łososiem :)[/QUOTE] Kurcze ale to tak ogólnie też najlepiej nie jest... Tazzowi worek starcza na 1 miesiąc to podejrzewam z e Sharkowi mniej wiecej też. Do tego jeszcze okres przestawiania jak skaczesz pewnie tez p oróżnych markach to skąd Ty masz wiedziec na której karmi jemu jest najlepiej? To jak na mój rozum za krótki czas na 1 karmie aby cokolwiek zaobserwować hmmm Quote
Culineo Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 [quote name='ahedok']Irys też miał problemy z wymiotami ale odkryliśmy, że to chyba tłuste kąski mu szkodzą, teraz nie dostaje żadnych skórek ani resztek tłustych tylko swoją karmę i czasem kurczaki i jest już okej. Chyba trzeba pilnować diety po prostu, chociaż badania u weta też zrobiliśmy.[/QUOTE] jemu np kości nie można żadnej dać bo od razu wymiotuje, strasznie wrażliwy jest :shake: [quote name='Saththa']Kurcze ale to tak ogólnie też najlepiej nie jest... Tazzowi worek starcza na 1 miesiąc to podejrzewam z e Sharkowi mniej wiecej też. Do tego jeszcze okres przestawiania jak skaczesz pewnie tez p oróżnych markach to skąd Ty masz wiedziec na której karmi jemu jest najlepiej? To jak na mój rozum za krótki czas na 1 karmie aby cokolwiek zaobserwować hmmm[/QUOTE] no jemu tak na 1,5 miesiąca, okres przestawiania jest ok 2 dniowy ;) nie wiem jakoś z tego co zauważyłam jego chęci , koopy itp to tamta karma najlepiej mu pasowała :) dzisiaj byliśmy biegać, bo stwierdziłam, że trzeba jakoś wyglądać :D pobiegaliśmy, poskakaliśmy i nawet zaliczyliśmy - znaczy Shark - rzeke pierwszy raz w tym roku :) Quote
Saththa Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='Culineo'] no jemu tak na 1,5 miesiąca, okres przestawiania jest ok 2 dniowy ;) nie wiem jakoś z tego co zauważyłam jego chęci , koopy itp to tamta karma najlepiej mu pasowała :) dzisiaj byliśmy biegać, bo stwierdziłam, że trzeba jakoś wyglądać :D pobiegaliśmy, poskakaliśmy i nawet zaliczyliśmy - znaczy Shark - rzeke pierwszy raz w tym roku :)[/QUOTE] wg mnie dwudniowy okres przestawienia to za krótko... :) Quote
Tekla64 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 jakie ja mam szczescie , zadnych rpoblemow zywieniowych i niech tak zostanie!!! ustalcie diete i coby juz bez sensacji Quote
Culineo Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 [quote name='Saththa']wg mnie dwudniowy okres przestawienia to za krótko... :)[/QUOTE] już się raczej przyzwyczaił i myślę, że to akurat nie ma wpywu na wymioty , bo nie wymiotuję po karmach, ale głównie po kościach, makaronach itp :) [quote name='Tekla64']jakie ja mam szczescie , zadnych rpoblemow zywieniowych i niech tak zostanie!!! ustalcie diete i coby juz bez sensacji[/QUOTE] miejmy nadzieje, że niedługo już też nie będziemy mieli :) Quote
Saththa Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Culineo napisał(a):ogoliłam Sharka :evil_lol: Pokazuj:) szybciutko:) Quote
ahedok Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Klaudia pokazuj łysola! Ja na imprezę szkolna nie poszłam, żeby zdjęcia golasowi zrobić :lol: Quote
Doginka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Ja tu w te pędy łysego zobaczyć, a tu pustki:mad::obrazic: Quote
Culineo Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 przepraszam , ale nie robiłam zdjęć after, bo zaraz po strzyżeniu pojechaliśmy do Małego i mam tylko kilka zdjęć z nim, ale dzisiaj chyba go bierzemy do lasu to będą jeszcze fotecki podwórkowe :) wygląda lepiej niż na zdj bo był wyszarpany i opluty przez Małego :) Quote
Culineo Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 i padł.. w końcu :) KOONIEC :multi: potem, albo jutro jakieś lepsze :) Quote
Culineo Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 ładuję się porcja z lasu , czekajcie :) Quote
Recommended Posts