Tekla64 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 dzieki za instrukcje!!! ale mnie to na nic totalnie a ja wychodze z zalozenia ze moje psy maja robic to co im i mnie potrzebne a do cyrku se mogie isc by popodziwiac sztuczki. nie neguje ze to fajowo wyglada i ze pies sie uczy ale .... po co? dyc psy nie maja ujezdzania na zawodach??? a takie chodzenie to trochie nienaturalne dla psa??? toz samo osiagniesz na krotka chwile gdy zawiazesz psu na lapie kokardkie, tyz bedzie zarzucal lapa no ale to jest tylko moje zdanie i wcale nie znaczy ze nie powinnas uczyc swego jesli wam to sprawi radoche! zogromna przyjemnoscia obejrze filmik z efektami i napewno bede zachwycona!!! Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Heh ja nie chcę nauczyć psa wielu cyrkowych sztuczek, jest to jedna komenda, która jak już Klaudusia napisała wykorzystuje się jako elemend Tanca z psem, którego również nie zamierzam uskuteczniać. Nie zamierzam za wszelką cenę "wypracowac" tego z Tazzem. Ma to być w formie współpracy i kolejnego sposobu spędzania razem czasu. Naturalne czy nie naturalne. Nie uważam abym chciała zrobić mu tym krzywdę. Moim zdaniem większą krzywde robią ludzie psom chociażby ubierając w sukieneczki bo to raczej jest bardziej nienaturalne. Nie rozumiem co złego widzicie w podnoszeniu przez psa wyżej niż normalnie przez pare metrów. Przeciez nie będzie tak chodził cały czas :( Quote
Natula Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 każdy ma swoje zdanie - ja uwazam ze jak pies lubi to niech robi i szkolenie/zabawe ukierunkowac tak jak chce pies np u mnie dziewczyny wszystkie praca łapami , czyli wszelkiego rodzaju targety róznych rzeczy, dawanie łap na coś, do czegoś, naj bardziej tutaj Luna i Amelka. Nesia uwielbia prace w lezeniu czyli wszelkiego rodzaju turlania i warowania. takie ćwiczenia doskonale psy zajmują, męcza psychicznie i u mnie np czasem zastępują długi spacer, efekt taki sam nauka róznych sztuczek jest dla mnie możliwością przebywania z psem, nagradzeniem go, zabawą z nim, to tylko umacnia więź z nim ;) nie wazny jest efekt końcowy tylko dobra zabawa a krok hiszpański jest nie tylko elementem tańca, większość 'zawodowych' wygrywaczy BISów na wystawach porusza się krokiem hiszpańskim aa i jeszcze Nessia, jej nie musiałam uczyć tego, jak łapie ze mną kontakt to automatycznie daje łapki w góre, tak je wyrzuca fajnie EDIT: Nesia jak widzie ze biore klikera do reki i piłeczke-nagrode to cała skacze z radości :) Quote
Tekla64 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Sandra ani na ciebie ani na nikogo innego nie napadam i wyraznie napisalam ze :"mnie to na nic" ale nie powiedzialam ze inne tego nie moga czy nie powinny robic, mnie i moim to na nic a do zaciesniania wiezi i zabawy, czy wybiegania ja mam cala mase innych mozliwosci. no i nie powiem juz leniwa jestem!!! ale juz wiem co to krok hiszpanski u psa! Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Natula napisał(a): nauka róznych sztuczek jest dla mnie możliwością przebywania z psem, nagradzeniem go, zabawą z nim, to tylko umacnia więź z nim ;) nie wazny jest efekt końcowy tylko dobra zabawa Mam bardzo podobne zdanie :) Natula napisał(a): nauka róznych sztuczek jest dla mnie możliwością przebywania z psem, nagradzeniem go, zabawą z nim, to tylko umacnia więź z nim ;) nie wazny jest efekt końcowy tylko dobra zabawa a krok hiszpański jest nie tylko elementem tańca, większość 'zawodowych' wygrywaczy BISów na wystawach porusza się krokiem hiszpańskim Szczerze to nie wiem co to BIS na wystawiach bo byłam tylko raz i szczerze bardziej buszowałam w sklepach niz na ringi patrzyłam :D Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Teklo:) Ja rozumiem. Ja niesttey jak chora jestemt o tazz siedzi ze mna na przykład wychodzmy tylko na chwile na siku i kuu. A w domu szał pepka, siad i leżeć już mnie się troszku znudziło i stąd pomysł. I jak napisałaś: nie neguje ze to fajowo wyglada i ze pies sie uczy ale .... po co?To ja napisałam po co:) EDIT o kurcze a ten mój wczesniejszy post teraz się wrzucił a pisałam przed 16 :o Quote
Natula Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Saththa napisał(a): Szczerze to nie wiem co to BIS na wystawiach bo byłam tylko raz i szczerze bardziej buszowałam w sklepach niz na ringi patrzyłam :D BIS czyli Best In Show to najlepsi z najlepszych i tam liczy się prawdziwe show ;) Jest sobie piesek, dostaje oc. doskonałą,lokate pierwsza CWC, w porównaniu wybieguje sobie Najlepszego Dorosłego Psa/Suke w Rasie (teraz to tyt. 'Zwycięzca') a potem w porównaniu z Juniorem, Weteranem i psem z przeciwnej płci wygrywa BOBa czyli zwyciestwo rasy ( best of breed) potem idzie sobie na BISy , najpierw BOG czyli best of group no i potem z best of group wybiera się tego naj naj ze wszystkich ras ;) Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Natula napisał(a):BIS czyli Best In Show to najlepsi z najlepszych i tam liczy się prawdziwe show ;) Jest sobie piesek, dostaje oc. doskonałą,lokate pierwsza CWC, w porównaniu wybieguje sobie Najlepszego Dorosłego Psa/Suke w Rasie (teraz to tyt. 'Zwycięzca') a potem w porównaniu z Juniorem, Weteranem i psem z przeciwnej płci wygrywa BOBa czyli zwyciestwo rasy ( best of breed) potem idzie sobie na BISy , najpierw BOG czyli best of group no i potem z best of group wybiera się tego naj naj ze wszystkich ras ;) Aaaaaaha, dziękuję :D A CWC to coż to?:) hmmm a ten BOB to jest jeden we wszystkich grupach wiekowych?:) Quote
Natula Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 CWC to wniosek na championa polski(za granicą CAC), BOB jest wybierany sposód BOB Weteran(Naj weteran w rasie), BOB Junior(naj junior w rasie) i naj dorosłych psa i suki w naj szczeniak i baby to tak samo BOB Puppy i BOB Baby tylko nie wchodza w porównanie o rase i jeszcze sa CACIBy na wystawach miedzynarodowych i otrzymują je naj dorosłe psy(pies i suka) , to wniosek na interchampiona, jeden na płeć Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 No to juz troszku wiem :D Dziekuje za wyjasnienia:) Quote
Culineo Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 o to i ja się coś o wystawach dowiedziałam :D a krok hiszpanski jest ciekawy właśnie jako sztuczka. chce żeby mały umiał jak najwięcej, bo jak mówiła Natula to umacnia więź z psem a pozatym ciekawie wygląda, a że mam dużo czasu... :) mnie najbardzie denerwuje ubieranie psów !!! :shake: wtedy to aż mnie trzepie .. a najgorsze jest też farbowanie psów w Pl rzadko się to widzi, ale na Animal Planet często pokazują takie rodzynki :( Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 klaudusia0219 napisał(a): mnie najbardzie denerwuje ubieranie psów !!! :shake: wtedy to aż mnie trzepie .. a najgorsze jest też farbowanie psów w Pl rzadko się to widzi, ale na Animal Planet często pokazują takie rodzynki :( Heh tutaj trzeba rozgraniczyc według mnie na ubieranie a przebieranie. Bo ja rozumiem, że przy -10 stopniach na dworzu niektórym rasom moze być zimno i jakaś derka czy "kubraczek" jest ok wg mnie. Ale z sukieneczek to nie mogę. Ogladałam kiedyś program gdzie pani opowiadała, ze widziała na wystawie Panią z wózkiem dziecięcym a w wozku suczka grzywacza chinskiego w sukience... Alejak już ta pani wyjeła gerbera i zaczeła lyzeczką karmić to padła heh A i widzę ,że moja niewiedza iporadnik Natuli się przyda nie tylko mnie :) Quote
Natula Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 klaudusia0219 napisał(a): mnie najbardzie denerwuje ubieranie psów !!! :shake: ( niektórym jest zimno :eviltong: Quote
Culineo Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 mi też się przydał :D no tak jak Shark będzie duży to mu kupie taką derkę na deszcz, bo duży i zmokły sznaucer nie najpiękniej pachnie ;D a UBIERANIE mnie nie drażni tylko PRZEBIERANIE - sorki za złe sformułowanie ale tą kobiete to to TOZ'u no bo to jest jakieś znęcanie się nie ? Quote
Natula Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Saththa napisał(a): A i widzę ,że moja niewiedza iporadnik Natuli się przyda nie tylko mnie :) jak cos to pytajcie, wystawiam od 4 lat wiec troszku wiem ;) Quote
Saththa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Natula napisał(a):jak cos to pytajcie, wystawiam od 4 lat wiec troszku wiem ;) Widzisz ja sie na tym kompletnie nie znam, nigdy tym sie nie interesowała, wiem ogólnie po co sa wystawy i ze sa potrzebne, terazdzięki Tobie znam kilka Fajnych zlepek literek i nawet na angielski sobie przetłumacze :D I tak naprawdę to nie wiem czego nie wiem :D Quote
Doginka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Popieram z tą nauką Hiszpańskiego kroku - bardzo przydaje się na wystawach:lol: Właśnie takim krokiem chodzi mój Lotos, czego nie umie np. Raper;-) Im wyżej idą łapy i im dłuższy wykrok, tym lepiej i jeszcze doskonale jakby pies trzymał podczas marszu głowę w górze jak jurny ogier:lol: Taki jest właśnie mój mały Lotinko:multi: Quote
Natula Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 u sznaucerków mini fajnie to wygląda, ale najlepiej chyba u foksów i tych gładkowłosych, w niektórych przypadkach wygląda to tak jakby łapki stykały się z brodą Quote
anka11 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 :smilecol: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGOOOO Z OKAZJI URODZINEK - DUZO SZCZESCIA I RADOSCI I WYRYWANIA KOSCI Z MORDKI SHARKIEGO HAHAHA :D DOBREGO SAMOPOCZUCIA ORAZ MILOSCI <chociaz nie wiem jak tam Twoje sprawy osobiste ale milosci zawsze sie przyda> !!!!!!!!!!!!!! :BIG::BIG::BIG::new-bday::new-bday::new-bday::tort::tort::bday::laola: :cunao: GIF musi być◄ :diabloti: <mam nadzieję, że nie zostanie to uznane za jakiś spam :evil_lol: > Quote
Tekla64 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 masz urodziny???? no to wszystkiego najlepszego samych dobrych dni i wiele radosci z posiadania psa!!!! duzo sukcesow nie tylko znim ale i tak ogolnie w samym zyciu!!! 100lat Quote
Culineo Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 anka11 dziękuje i broń boże SPAM ! ; D kochany gifek :) Tekla64 dziękuje radość już mam- na dzieńdobry zostałam dokładnie wylizana przez Sharkiego ( chyba wie, że mam urodziny, bo nigdy tak nie robi :)) Quote
Fides79 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Klaudusiu wszystkiego dobrego z okazji urodzin, wiele okazji do radości oraz długiego i szczęśliwego czasu spędzonego z Rekinem :tort::BIG: Quote
Saththa Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Wszystkiego co w życiu najlepsze :) Dużo, szczęścia miłości cierpliwości wytrwałosci :) Quote
Doginka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Przyłączam się do życzeń;-) Wszystkiego wymarzonego i wesołego i spełnienia życzeń i dużo radości oraz miłości Quote
Recommended Posts