Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dog193']Trochę lipa z tymi dyndającymi kolcami ;)

mi tam nie przeszkadzają :)

[quote name='anka11']hahah

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_6176.jpg
mmm piekna woda :D

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_6170.jpg
chruuuuuu <3

woda nie jest mega brudna tylko dużo z drzew do niej leci a tak to jest nieźle :D
a co oznacza tajemnicze 'chruu'? :>

Posted

Fuu jaka woda :P Wczoraj mi Jetsan do takiej wskoczył, potem musiałam go w domu kąpać, żeby nie śmierdział :lol:
Czekam na ostrzyżonego Sharka :D

Kolce powinny być założone za uszami, nie powinny służyć jako normalna obroża... moja poprzednia psica praktycznie cały czas chodziła z tak założonymi kolcami- nie reagowała na nie, tak samo prowadziło się ją na zwykłej obroży.

Posted

woda nie jest mega brudna tylko dużo z drzew do niej leci a tak to jest nieźle

przeciez widze ze brudna, nie mozesz go tam wpuszczac bo dostanie wysypki :razz:

nie wiem co oznacza chruu, ale jest pozytywne hahah

Posted

a moja suka reaguje na luzne kolce wrecz samo to ze ma na sobie kolce zmienia jej zachowanie na spacerze
(wlasciwie to nie wyobrazam sobie, zeby miala kolce za uszami)

Posted

[quote name='Naklejka']Fuu jaka woda :P Wczoraj mi Jetsan do takiej wskoczył, potem musiałam go w domu kąpać, żeby nie śmierdział :lol:
Czekam na ostrzyżonego Sharka :D

Kolce powinny być założone za uszami, nie powinny służyć jako normalna obroża... moja poprzednia psica praktycznie cały czas chodziła z tak założonymi kolcami- nie reagowała na nie, tak samo prowadziło się ją na zwykłej obroży.

czyli musiałabym go codziennie kapać, bo poziom rzek u nas się podniósł i zostaje mio bajoro :D
my jak chodzimy to one są za uszami, a jak nie chodzimy to poprostu wiszą luźno :)
jemu to różnicy nie robi, ale sama świadomość, że ma kolce jakoś nie daje ciągnąć, bo co ubiore półzacisk, albo zwyklą obroże to sie nie mogę naszarpać i nie działają smaczki i zawsze postanawiam go nauczyć 3 dni chodzimy na zwykłej obrozy, a potem mam takie zakwasy, że rezygnuje :(

[quote name='anka11']przeciez widze ze brudna, nie mozesz go tam wpuszczac bo dostanie wysypki :razz:

sarkazm to był :lol:

nie wiem co oznacza chruu, ale jest pozytywne hahah

ahhhhhahahahha :evil_lol:

Posted

No ja Jetsana chociażby spłukuję czystą wodą po kąpieli w bajorze, ale z tym stawem to przegiął :evil_lol:

Dla Jetsa mam dławik, ale jako dodatek do szelek, przez długi czas używałam smycz przepinaną podpięta do dławika i szelek. Teraz chwytam za dławik jednym palcem, gdy jest potrzeba ;) Po schroniskowcach też widzę, że różnie psy na kolce i dławiki reagują ;) na jedne działa samo uczucie, że mają coś na sobie, a innych nic nie ruszy...
Jetsan z początku też był bardziej wrażliwy na dławik, samo ciasne założenie za uszami go denerwowało, teraz nie zwraca na to uwagi...

Posted

[quote name='wilczy zew']fajny taki mokry
http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_6202.jpg

śmieszny :lol:

[quote name='Naklejka']No ja Jetsana chociażby spłukuję czystą wodą po kąpieli w bajorze, ale z tym stawem to przegiął :evil_lol:

Dla Jetsa mam dławik, ale jako dodatek do szelek, przez długi czas używałam smycz przepinaną podpięta do dławika i szelek. Teraz chwytam za dławik jednym palcem, gdy jest potrzeba ;) Po schroniskowcach też widzę, że różnie psy na kolce i dławiki reagują ;) na jedne działa samo uczucie, że mają coś na sobie, a innych nic nie ruszy...
Jetsan z początku też był bardziej wrażliwy na dławik, samo ciasne założenie za uszami go denerwowało, teraz nie zwraca na to uwagi...

ja z moim na dlawiku nie chodze, bo się strasznie dusi a na ścięcia nie reaguje ;/ także albo mi charczy, albo... nie w sumie tylko charczy :P

[quote name='dogomanka_']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_6176.jpg
po takiej kąpieli na pewno jeb*ł rybią czachą. :evil_lol:

ciiiii :evil_lol:

[quote name='Fides79']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_6210.jpg aaa a co to? :evil_lol:

no i życzę powodzonka w strzyżeniu, tez mam mosera i jestem zadowolona :p

trudno zgadnąć co to :D
ja zamówiłam w środe także jutro jedziemy z goleniem,bo pewnie przyjdzie rano ! :diabloti:
[quote name='Doginka']Rekinek widać całkiem ładnie wyszkolony:klacz:
Mokry czy suchy i tak jest piękny:loveu:

staramy się :)
dzięki :loveu:

[quote name='darii_iia']Fajne fotki. ;)
Uroczy, zmkoły Sharki. :loveu:

sierota, zmokła Sharki :evil_lol:

Dzisiaj byl prawdopodobnie ostatni okropny dzień w kożuchu, bo jutro już powinna dojśc maszynka, mamy nozyczki wszystko co potrzebne ! Także jak tylko przyjdzie maszynka idziemy na stół :evil_lol:

coś zauważył...

ooo patyczek...

jest cięzko.

ło :o