Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eria']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_3432.jpg
super !!! :loveu:

ale mieliście fajną wycieczkę , zazdroszczę ! :)

siedział tak z dobre 10min i nawet się nie wkurzał :niewiem:

[quote name='Doginka']Świetnie Sharky wygląda w okularach:loveu:
Widoku piękne i Fretka superaśna:loveu:

hihi dziękujemy :)

[quote name='Justa']Czekam na dalszą przemianę :razz:
Ogoliłaś mu głowę maszynką?

Zazdroszczę gór :placz:

nie tak miało byc z tą głową, bo miała iśc szyja i doopka to podgolenia, ale damy rade.. :D
góry to jest to :)

Posted

Pięknie tam jest sama byłam i widziałam :) ale nie wiedziałam że na Szczeliniec można wejśc z psem.
Pewnie się wybierzemy tym razem z Etną:)

No wreszcie Sharki chociaż trochę zaczyna wyglądać:eviltong:
Ale głowy to bym maszynką nie cięła:diabloti:
Chyba, że trymowanie nie daje na główce rezultatu bo u mojej suki np efekt jest zerowy.
Więc jej nie męcze i głowę degażuje. Ale mówiłaś, że Sharki ma niezły włos to troszkę szkoda;)
Zresztą działaj dalej bo pies padnie od noszenia tego futra hehe

Posted

[quote name='dogomanka_']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_3196.jpg
byłam tam! :evil_lol:

fajna taka wycieczka, na motocyklach :loveu:

a Shark jak zawsze uroczy. :D

wiadomo, że uroczy :lol:

[quote name='#Etna#']Pięknie tam jest sama byłam i widziałam :) ale nie wiedziałam że na Szczeliniec można wejśc z psem.
Pewnie się wybierzemy tym razem z Etną:)

No wreszcie Sharki chociaż trochę zaczyna wyglądać:eviltong:
Ale głowy to bym maszynką nie cięła:diabloti:
Chyba, że trymowanie nie daje na główce rezultatu bo u mojej suki np efekt jest zerowy.
Więc jej nie męcze i głowę degażuje. Ale mówiłaś, że Sharki ma niezły włos to troszkę szkoda;)
Zresztą działaj dalej bo pies padnie od noszenia tego futra hehe

mozna można z psem :) tez miał niezły włos dopóki sie źle nie zrozumiałam z fryzjerką... ale nastęonym razem będzie wiedziała dokąd ma podgolić a ja działam z trymerem i sie nie poddaje :)

[quote name='Fides79']świetna wyprawa, piękne widoki, mnóstwo atrakcji dla psa
podziwiam, że taki niezmordowany, a i miejscówka samochodowa super się prezentuje :lol:

niezmordowany do bólu... aż czasem przesadza :evil_lol:
miejscówka jest odrazu zajęta po twarciu bagażnka nawet z inf. że nigdzie nie jedziemy :lol:

[quote name='wilczy zew']super wycieczka

działaj,działaj bo psu bardzo gorąco tym futrze

dzieki ;)

Posted

no brawo ze juz cos sie dzieje we futrze , super wycieczka piekne zdjecia sznup zadowolony
ino ja mam pytanie : kto go nauczyl aportownaia kamieni? i w jakim celu? to nie jest zdrowe ni pozyteczne wedle mnie powinnas wywalic z jego zycia zabawe kamieniami [ czasem sie to przeradza w fobie i wtedy malo co mazna z tym zrobic] ale szkoda zebow
to ino taka moja sugestia
czakam na dalszy reportaz z przemiam bo ..... fajnie sie zapowiada

Posted

Tekla64 napisał(a):
no brawo ze juz cos sie dzieje we futrze , super wycieczka piekne zdjecia sznup zadowolony
ino ja mam pytanie : kto go nauczyl aportownaia kamieni? i w jakim celu? to nie jest zdrowe ni pozyteczne wedle mnie powinnas wywalic z jego zycia zabawe kamieniami [ czasem sie to przeradza w fobie i wtedy malo co mazna z tym zrobic] ale szkoda zebow
to ino taka moja sugestia
czakam na dalszy reportaz z przemiam bo ..... fajnie sie zapowiada

tata go nauczył... i on już teraz dorywa każdy kamien na spacerze..;/
teraz daje mu tylko piłki i staram sie przestać z kamieniami, bo mnie samą już to irytuje :)
a przemiana trwa :)

Posted

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/IMG_3196.jpg cudnie :)

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/IMG_3546.jpg trochu mu wspólczuje tej okrywy futra podczas takich wycieczek.

A co do kamieni:

Z FB

[h=6]Uwaga na kamienie!!!
Mój Toro podczas wyjazdu w zeszłym tygodniu nad morze zaczął się żle czuć, gwałtownie chudł i intensywnie wymiotował.Wizyta u miejscowego lekarza niewiele pomogła (nie miał u siebie RTG ani USG), dlatego w ten poniedziałek zdecydowałem się na natychmiastowy powrót do Warszawy i od razu pojechałem do kliniki całodobowej. Pies był już własciwie nieprzytomny. Od razu trafił na stół operacyjny i usunięto mu duży kamień z jelita...Niewiele brakowało, a nie udałoby się go uratować. Teraz już szybko wraca do zdrowia. Schudł 6 kg, ale humor już mu dopisuje. A kamień okazał się ozdoba z naszego ogrodu , chodził więc z nim w brzuchu ponad tydzien zanim pojawiły się objawy.[/h]

Posted

[quote name='Saththa']A co do kamieni:"Uwaga na kamienie!!!
Mój Toro podczas wyjazdu w zeszłym tygodniu nad morze zaczął się żle czuć, gwałtownie chudł i intensywnie wymiotował.Wizyta u miejscowego lekarza niewiele pomogła (nie miał u siebie RTG ani USG), dlatego w ten poniedziałek zdecydowałem się na natychmiastowy powrót do Warszawy i od razu pojechałem do kliniki całodobowej. Pies był już własciwie nieprzytomny. Od razu trafił na stół operacyjny i usunięto mu duży kamień z jelita...Niewiele brakowało, a nie udałoby się go uratować. Teraz już szybko wraca do zdrowia. Schudł 6 kg, ale humor już mu dopisuje. A kamień okazał się ozdoba z naszego ogrodu , chodził więc z nim w brzuchu ponad tydzien zanim pojawiły się objawy."

Z FB
O matko, dobrze, ze uratowano tego piesia:multi:

Posted

sunia - dobermanka - którą miał mój ówczesny narzeczony, też miała kamień tyle że w żołądku, po 3 dniach niejedzenia wylądowała u weta i od razu na stole operacyjnym, nasz portfel mocno się uszczuplił przez koszty operacji i pooperacyjne kroplówki :roll:
Lepiej oduczcie Sharkiego takich zabaw

Posted

ojojoj maskra z tymi zębami i operacjami :shake:
przekonało mnie to, że kamienia odemnie juz nie dostanie i tacie powiem, zeby też się nie ważył :)

weszka napisał(a):
Świetna wycieczka! Piękne widoki i ekipa też imponująca :) Miał Sharki wrażeń!
Również czekam na ciąg dalszy przemiany kudłacza ;) ...

dziękujemy, przemiana trwa i juz pies zaczyna wyglądać jak pies, a nie jak ciapa :D

ktoś będzie z Was w Lesznie na wystawie ? bo my chyba sie przejedziemy pooglądać :) ;)

Posted

dopiero dotarłam :grins:

ale fajowa wycieczka!!! Sharki zdobywca szczytów :cool: a jak jego stosunki z fretką koleżanki? tą ze zdjęć?
a zdjęcia super!!! fajna ekipa :)

Posted

[quote name='jambi']dopiero dotarłam :grins:

ale fajowa wycieczka!!! Sharki zdobywca szczytów :cool: a jak jego stosunki z fretką koleżanki? tą ze zdjęć?
a zdjęcia super!!! fajna ekipa :)

powąchał powąchał i poszedł dalej :lol:
dziękujemy :D

a my w zeszły weekend byliśmy w Lesznie i mam kilka zdjęć olbrzymów, ale mniejsza z tym. dostałam taki soczysty opierdziel, że myślałam, że się schowam :) Shark ma spieprzoną głowe i szyje maszynką, bo pani 'groomerka' nie zna podstawowego wzorca :roll: ja jak wychodziłam z nim z salonu to miałam łzy w oczach, bo pod maszynke miała iść klata i uszy :( ale żeby to wyprostować dostałam kilka rad i jestem w trakcie rwania go na łyso dużo tego jak diabli, ręce bolą a mam może z 1\10 wyrwane. zanim dojde do tyłka to mi już góra dawno odrośnie ;(
ale tak opza tym to bardzo miło :) dostałam również opr od Asterów i paru innych osób za niewystawianie go, bo podobno jest b. ładnym psem i ładnie zbudowanym... nic tylko brać się do roboty, ale ogrom pracy mnie przeraża ;)

https://picasaweb.google.com/101161048137978897582/3Czerwca2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCM-ynayAwqfGnQE&feat=directlink

Posted

Justa napisał(a):
Odkładaj na maszynkę i sama go podgalaj tu i ówdzie, będziesz robić to częściej to i włos nie będzie takim krzakiem ;)

Popieram;-)

Super foty olbrzymków z wystawy:loveu: