Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fides79']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/IMG_0596.jpg ale fajna ta mała, taki misiaczek :p

a Sharki to juz jest zarośnięty jak niedźwiedź;)

mała to taka urocza ciapa :loveu:

a on.. gorzej niż nieźwiedź, ale to nie odenie zależy kiedy dostane trymer :(

[quote name='darii_iia']Witanko. ;)
On już teraz wygląda ładnie ! :)
Ale jestem ciekawa wypięknionego Sharkiego. :loveu:

haha dzięki ! ;)
powiem szczerze, że ja też jestem ciekawa szczególnie, że pierwszy raz będe go robić sama :O :)

Posted

[quote name='#Etna#']Jejku jaki śliczny ten malutki niufek:loveu: czarna śliczna kuleczka...

A Sharki to też wygląda jak misiaczek:diabloti:
Ale plus jest taki, że jak już będziesz trymować to wręcz powinno wylatywać z niego:cool3:
http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio Amore Dyas Poland FCI/023.jpg boskie ma te łapeczki:loveu: już tęsknie za takimi puchaczami...

łapeczki będą lepsze, bo te są takie oklapnięte a jak się je rozczesze i uformuje.. :loveu:
a włos z niego już własnie wylatuje..po domu :) ale jak siedze i tak rwe te włoski z nudów to nawet tego nie widzi a wchodza łatwiutko ;)

Posted

walka się toczy zażarta ! :evil_lol: narazie wciąż z podszerstkiem :o
ale to wina końca roku i tego, że musze mieć ładne ocenki na śwadectwie, wkońcu to idzie ze mną do LO :lol:

Posted

ło ludu najświętszy ! podszerstek prawie pokononany, a dzisiaj przyszedł trymer.. nie wiem czy jestem taka ofairą, czy wzięłam za rzadki , ale po 30min boli mnie palec a zrobione jest tylko czoło i to nawet nie dokładnie.. jednak to nie jest tak proste jak na to wyglada...;/

Posted

Nikt nie mówił, że będzie łatwo:diabloti:
Chociaż wydaje mi się, że włos powinien ładnie wychodzić przy takim odrośnięciu.
A tak w ogóle to chyba on był przejechany wcześniej maszynką tzn przed tym ostatnim trymowaniem?
Z tego co przeczytałam i się dowiedziałam to może przez to być trudniej...
W miejscach gdzie Etna była tak średnio wytrymowana i przejechana maszynką też mi ciężko szło i nadal nie jest idealnie.

Posted

#Etna# napisał(a):
Nikt nie mówił, że będzie łatwo:diabloti:
Chociaż wydaje mi się, że włos powinien ładnie wychodzić przy takim odrośnięciu.
A tak w ogóle to chyba on był przejechany wcześniej maszynką tzn przed tym ostatnim trymowaniem?
Z tego co przeczytałam i się dowiedziałam to może przez to być trudniej...
W miejscach gdzie Etna była tak średnio wytrymowana i przejechana maszynką też mi ciężko szło i nadal nie jest idealnie.

ani nikt nie mówił, że AŻ tak trudno :evil_lol:
wychodzi ładnie, ale nóz jest po to żeby cos przycinał a ja ślęcze nad jednym kawałkiem długa chwile, żeby skrócić go na satysfakcjonujaca mnie długość :D
1 raz była maszynka, 2 raz trymer i teraz też trymer :) ale po tym goleniu na szczęście włos mu się nie zepsuł :)
ja sie boje, że to wina albo trymera, albo mojej naiwności, że się uwine w miare szybko :lol:
czemu ja sobie nie wzięłam miniaka, albo średniaka który jest jak pół, albo mniej mojego :diabloti:

Posted

eria napisał(a):
tu się mylisz, nóż ma pomóc wyjmować włos a nie przycinać ;)

Właśnie miałam to napisać;-)
Bo jaki sens miałoby zastosowanie trymerka?:hmmmm:
Przycinany włos tak samo traci właściwości jak ten po maszynce;-)

Posted

Przycinać nie powinien włosa, ale taki nowy niestety tak działa...
Mój mars330 na początku też troszkę przycinał, ale teraz się już stępił i działa idealnie.
A co do rozmiaru to faktycznie trzeba było sobie wziąć mini:diabloti:

Posted

W ostatni weekend byliśmy na wyjeździe w górach stołowych :) zebrali się znajomi moich rodziców i część autem (bo ktoś musiał wieść bagaże) a część na motocyklach wyruszyła na 3-dniowe leniuchowanie :)

To w trakcie spaceru do Czech :D

Shark dusza towarzystwa :lol:

A tak spędzał czas w przerwami w bieganiu za kamieniami i spacerowaniu po górach a’propos ten pies jest nie do zdarcia szliśmy 7h z malutkimi przerwami po górach, wrócililiśmy padliśmy jak muchy , a pies co ? przyniósł kamień żeby porzucać :shake: