Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Filcak zdecydowanie nie, lepiej kupić zwykły metalowy grzebień, filcak straszliwie niszczy włos.
No i degażówki może sobie lepiej odpuść teraz i od razu kup droższe za jakiś czas, bo to szkoda kasy tak na dwa razy wydawać, a można się na początek bez degażówek obejść.

A Ty Sharka masz zamiar wystawiać ? :razz:

Posted

Ekspertem nie jestem, ale:
te trymery są też do rwania na łyso...
Wszystko zależy jak ich używasz.

Degażówki ja bym doradzała od razu te lepsze.
Po co płacić dwa razy.
Mam podobne i jestem z nich w miarę zadowolona ;) jak na pierwsze są ok.
Te tańsze na pewno się nie sprawdzą. Po rączkach już wyglądają na niewygodne.
Ostatnio dostałam po kieszeni właśnie dlatego, że chciałam zaoszczędzić i połakomiłam się na tańsze nożyczki.
Efekt jest taki, że leżą w szafie i się do niczego nie nadają ;)

Co do filcaków nie wiem. Nie mam. Nie używam.

No i pudlówka to raczej jest niezbędna tak samo jak grzebień.
Sam grzebień tak dobrze nie rozczesuje łap jak pudlówka która sięga głębiej.
Przy okazji ładnie napusza:lol:

Posted

#Etna# napisał(a):

To raczej grzebień sięga głębiej niż pudlówka... dla mnie niczym nie rozczesze się lepiej niż grzebieniem, mam Spratts'a i na nic innego bym go nie zamieniła. ;) pudlówka czesze tylko po wierzchu.

Posted

Iza. napisał(a):
Filcak zdecydowanie nie, lepiej kupić zwykły metalowy grzebień, filcak straszliwie niszczy włos.
No i degażówki może sobie lepiej odpuść teraz i od razu kup droższe za jakiś czas, bo to szkoda kasy tak na dwa razy wydawać, a można się na początek bez degażówek obejść.

A Ty Sharka masz zamiar wystawiać ? :razz:

filcak mi polecał hodowca jak już naprawde nic innego się nie da zrobić :) grzebienie mam , a filcak to ostateczność :)
degażówki są potrzebne, do łap do firanki, do brody DO BRWI przez które mi zaraz pies oślepnie :lol:
wystawiać ? nigdy nic nie wiadomo, ale wole go porządnie zrobić ;)

#Etna# napisał(a):
Ekspertem nie jestem, ale:
te trymery są też do rwania na łyso...
Wszystko zależy jak ich używasz.

Degażówki ja bym doradzała od razu te lepsze.
Po co płacić dwa razy.
Mam podobne i jestem z nich w miarę zadowolona ;) jak na pierwsze są ok.
Te tańsze na pewno się nie sprawdzą. Po rączkach już wyglądają na niewygodne.
Ostatnio dostałam po kieszeni właśnie dlatego, że chciałam zaoszczędzić i połakomiłam się na tańsze nożyczki.
Efekt jest taki, że leżą w szafie i się do niczego nie nadają ;)

Co do filcaków nie wiem. Nie mam. Nie używam.

No i pudlówka to raczej jest niezbędna tak samo jak grzebień.
Przy okazji ładnie napusza:lol:

te trymery na łyso ? :o ni wiedziałam nawet :)
to chyba poczekam z degażówkami :)
no mi się właśnie też wydaje, że grzebień sięga dalej :)

eria napisał(a):
a co z maszynką ? istotny element do zrobienia łepetyny ;)

Degażówki od razu te lepsze zdecydowanie.

na maszynke już niestety mi nie starczy pieniędzy :( postaram się iść do jakiegoś fryzjera, żeby mi maszynką tylko uszy, szyje, klaty kawałek i doopcie zrobił :D chcociaż u mnie to nawet to potrafią spieprzyć :shake:

Posted

To chyba sporo zależy od konkretnego psa i jego włosa.
U mnie grzebień sprawdza się na pierwsze przeczesanie po kąpieli.
Potem już tylko pudlówka i czesanie warstwami ;)

Z tą maszynką to faktycznie problem ale może jednak jak tylko będziesz
robiła policzki, szyje i dupkę to Ci aż tak nie popsuje psa;)
Niech wytnie mniej a resztę sobie zdegażujesz już sama.

Posted

Różnica między nimi jest taka, że jednostronne biorą więcej włosa.
Dwustronnymi trzeba się więcej namachać, ale mniejsze prawdopodobieństwo wycięcia dziury.
Ja kupiłam jednostronne i dobrze się nimi cięło od początku ;)
Zresztą nie przejmuj się jak coś Ci nie wyjdzie. Każdy się uczy na błędach, a włosy odrosną :)
Trening czyni mistrza :)

Posted

#Etna# napisał(a):
Różnica między nimi jest taka, że jednostronne biorą więcej włosa.
Dwustronnymi trzeba się więcej namachać, ale mniejsze prawdopodobieństwo wycięcia dziury.
Ja kupiłam jednostronne i dobrze się nimi cięło od początku ;)
Zresztą nie przejmuj się jak coś Ci nie wyjdzie. Każdy się uczy na błędach, a włosy odrosną :)
Trening czyni mistrza :)

eee tam narazie nie planujemy wystaw to może dziurawy łazić :evil_lol:
dzieki za przedstawienie różnic :)

malawaszka napisał(a):
kup porządne degażówki - ja kupiłam jakiś badziew i teraz się męczę - palce bolą, nie tnie toto jak trzeba, koszmar!

to chyba jednak się 'wykosztuje' i kupię coś lepszego :)

eria napisał(a):
ja tam wolę jednostronne degażówki, Etna Ci słusznie różnicę przedstawiła ;)

to wezme jednostronne :)

Posted

Dawno mnie nie było ale już jezzzdem.

Kształt grzywki aby coś widział możesz zrobić zwykłymi nożyczkami.

Hakami wyjmij jak najwięcej podszerstka.

Jeśli chodzi o kolczatkę to Jambi dobrze mówiła aby tą zmniejszyć a nie zakłada się przez głowę,tylko jedno ogniwo lekko odgina i służy jak zapięcie. Ja tak stosowałam.

Posted

a ja byłam całkiem niedawno, ale mnie wcięło :angryy: wiem, wiem, jak wszystkich, tylko juz nawet nie pamiętam o czym mówiłam

a banerki będą wam działać, jak w adresie strony po dogomania.pl/ dodaćie forum/

Posted

hakami wyciągam i wyciągam :D
kolczatka mnie już nie obchodzi bo jest w miare :)
bannerek mi już mod podlinkował :lol:
a jambi widzę, że wiecej na e-sznaucerach niż u nas :)

Posted

Pudlówkę zdecydowanie polecam taką http://germapol.istore.pl/pl,product,1312394,szczotka,miekka,pudlowka,duza,design,doggyman.html Większość sznauceromaniaków używa takiej lub oryginalnej Doggy Man ale różnica jest żadna, tylko w cenie. Pudlówka musi mieć miękką gąbke żeby nie drapać. Ta jest super.
Z doświadczeń swoich własnych też radzę zaoszczędzić i kupić porządniejsze nożyczki i degażówki, a zwłaszcza te drugie. Nożyczkami jakoś tam zawsze utniesz jak sa ostre ale dupiane degażówki po pierwsze szarpią psa, a po drugie potwornie męczą rękę. Nie mówię że od razu za 400 zł ale takie powiedzmy od 100 zł. Ja używam K.R.Witte Rose Line.

Posted

[quote name='weszka']Pudlówkę zdecydowanie polecam taką http://germapol.istore.pl/pl,product,1312394,szczotka,miekka,pudlowka,duza,design,doggyman.html Większość sznauceromaniaków używa takiej lub oryginalnej Doggy Man ale różnica jest żadna, tylko w cenie. Pudlówka musi mieć miękką gąbke żeby nie drapać. Ta jest super.
Z doświadczeń swoich własnych też radzę zaoszczędzić i kupić porządniejsze nożyczki i degażówki, a zwłaszcza te drugie. Nożyczkami jakoś tam zawsze utniesz jak sa ostre ale dupiane degażówki po pierwsze szarpią psa, a po drugie potwornie męczą rękę. Nie mówię że od razu za 400 zł ale takie powiedzmy od 100 zł. Ja używam K.R.Witte Rose Line.

oo dziękuje za link do pudlówki, bo w sumie nie wiedziałam czy one wszystkie się róznią :niewiem:
http://www.wszystkodlazwierzat.pl/degazowki-fryzjerskie-witte-rl-70071-jednostronne-6-cali.html czyli takie byłyby już ok ? :)
a lepiej kupić nożyczki czy degażówki (wiadomo, że kiedyś dokupie to drugie, ale narazie ze wzgl. na koszty wole coś wszechstronnego ) ? :)

Posted

[quote name='weszka']Pudlówkę zdecydowanie polecam taką http://germapol.istore.pl/pl,product,1312394,szczotka,miekka,pudlowka,duza,design,doggyman.html Większość sznauceromaniaków używa takiej lub oryginalnej Doggy Man ale różnica jest żadna, tylko w cenie. Pudlówka musi mieć miękką gąbke żeby nie drapać. Ta jest super.

Tak, zdeceydowanie ta jest świetna, mam ja już od prawie 3 lat i teraz szykuje się do zakupu następnej bo ta się nieco zniszczyła.
Moim zdaniem ta jest nawet lepsza niż Doggy Man, bo ma bardziej miękką gąbkę, DM jest sztywniejszy ;)

Posted

[quote name='Iza.']Tak, zdeceydowanie ta jest świetna, mam ja już od prawie 3 lat i teraz szykuje się do zakupu następnej bo ta się nieco zniszczyła.
Moim zdaniem ta jest nawet lepsza niż Doggy Man, bo ma bardziej miękką gąbkę, DM jest sztywniejszy ;)

Bardzo mi się spodobała ta wasza pudlówka :) chyba też taką sobie sprawie...

Co do nożyczek to chyba faktycznie lepiej najpierw lepsze degażówki. Zwykłymi tak jak Ci napisała weszka jakoś tam sobie utniesz co trzeba jak tylko będą ostre. Już któryś raz czytam, że dobrze się sprawdzają te z serii Rose Line;) muszą być niezłe w takim razie.

Posted

[quote name='#Etna#']Co do nożyczek to chyba faktycznie lepiej najpierw lepsze degażówki. Zwykłymi tak jak Ci napisała weszka jakoś tam sobie utniesz co trzeba jak tylko będą ostre. Już któryś raz czytam, że dobrze się sprawdzają te z serii Rose Line;) muszą być niezłe w takim razie.

tak zrobię z tymi degażówkami :)

a tutaj jakby ktoś miał ochote - moja siostra w dzisiejszym Dzień Dobry TVN :) :loveu: aż się dumna zrobiłam :lol:

http://dziendobry.tvn.pl/video/jak-podrozuja-bogacze,1,newest,42161.html

Posted

Margi napisał(a):
Na akcesoriach fryzjerskich siię nie znam.
A siostra jest fajną dziewczyną.:lol:

no fajna jest trzeba jej przyznać :lol:

#Etna# napisał(a):
Wow! To Twoja siostra jest stewardessą? :)
Ma fajną pracę, takim samolotem to też bym sobie polatała:)

no już lata kilka dobrych lat , ale w tej firmie ma najciekawiej np. leci na 10 dni do Barcelony (opłacają jest hotele i to z mega wyposażeniem, apartamenty, jedzenie no masakra ) a potem po 10 dniach wraca tylko - jest im potrzebna tylko 'na przelot' a reszte się wakacjuje :) chociaż mówi, że to ciągle spanie po hotelach też się nudzi po jakimś czasie :niewiem:
no ja też bym polatała ... ale za takie pieniądze... nie doczekanie moje :evil_lol: