whiteterrier Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Widzę Shark też lubi bawić się butelkami :cool3: Śliczny jest :loveu: Quote
Justa Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ja nie wiem na ile u olbrzyma, ale ja Galinę rwę z okrywówki rękawiczką lateksową ;) Quote
Culineo Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 [quote name='Fides79']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0964.jpg ooo kurde jakie ma "piegi" na jęzorku :lol: no ma od małego i zawsze się śmieje jak je widze :D [quote name='Saththa']alez zarosnięty :loveu::) I plamki na jęziorze super;) zarośnięty niestety, bo mi go szkoda ;/ strasznie się w tym futrze męczy :( [quote name='whiteterrier']Widzę Shark też lubi bawić się butelkami :cool3: Śliczny jest :loveu: lubi, lubi :) [quote name='Justa']Ja nie wiem na ile u olbrzyma, ale ja Galinę rwę z okrywówki rękawiczką lateksową ;) podszerstek załóżmy marsem, a okrywówkę rękawiczką ? a to się wtedy na łyso nie wyrywa? :) Quote
Justa Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 klaudusia0219 napisał(a):podszerstek załóżmy marsem, a okrywówkę rękawiczką ? a to się wtedy na łyso nie wyrywa? :) Ja wyrywam partiami - sama okrywówka/sam podszerstek jak okrywówka odrośnie trochę. Możesz próbować na łyso, ale moim zdaniem potrzeba do tego trochę doświadczenia ;) Quote
Culineo Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Justa napisał(a):Ja wyrywam partiami - sama okrywówka/sam podszerstek jak okrywówka odrośnie trochę. Możesz próbować na łyso, ale moim zdaniem potrzeba do tego trochę doświadczenia ;) nie, no ja właśnie nie chce na łyso o to chodzi :D a twoim sposobem to bym się zamotała :D Quote
Justa Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 klaudusia0219 napisał(a):nie, no ja właśnie nie chce na łyso o to chodzi :D a twoim sposobem to bym się zamotała :D Zamotała? Ja Galinę wyrwałam 2 tygodnie rękawiczką z okrywówki. Czekam, aż okrywówka odrośnie i wyczeszę jej trymerem podszerstek. Ot, cała filozofia ;) Quote
Culineo Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Justa napisał(a):Zamotała? Ja Galinę wyrwałam 2 tygodnie rękawiczką z okrywówki. Czekam, aż okrywówka odrośnie i wyczeszę jej trymerem podszerstek. Ot, cała filozofia ;) a potem odrasta szybciej niż po zwykłym trymowaniu czy to na tej samej zasadzie, ? :) Quote
Justa Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 klaudusia0219 napisał(a):a potem odrasta szybciej niż po zwykłym trymowaniu czy to na tej samej zasadzie, ? :) A co rozumiesz przez zwykłe trymowanie? ;) Niestety ciężko mi to porównać, bo od zawsze Galinę robię w ten sposób, ale na zdrowy rozum wydaje mi się, że każde trymowanie (czyli de fakto wyrwanie włosa z cebulką) wyzwala podobny (indywidualny dla danego psa) okres odrastania włosa. Quote
Tekla64 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 no prosze chlopka tez zabral sie za dzialnia dzialkowe ubabrany ziemia hihihi jezorek ma cudny Quote
jambi Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Klaudia jestes na forum sznaucerów??? tam jest kilka tematów dotyczących trymowania, sprzętu, sposobów itp. zajrzyj :) a plamy na języku... Aron tez miał :) Quote
Culineo Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Tekla64 napisał(a):no prosze chlopka tez zabral sie za dzialnia dzialkowe ubabrany ziemia hihihi jezorek ma cudny taaaa on pomocnik w kopaniu dziur niesamowity :roll: i nijak go oduczyć :niewiem: jambi napisał(a):Klaudia jestes na forum sznaucerów??? tam jest kilka tematów dotyczących trymowania, sprzętu, sposobów itp. zajrzyj :) a plamy na języku... Aron tez miał :) jestem jestem i sumie pójde poszukać, ale z lenistwa mi się nie chciało :D słyszałam, że dużo olbrzymów ma plamki ciekawe od czego to zależy :) Quote
kopra Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 klaudusia0219 napisał(a):słyszałam, że dużo olbrzymów ma plamki moje też miały :) Alfa miała dużą plamą na połowie jęzorka, Demon miał tył języka w masę małych plamek, a Doksa ma mniej więcej takie plamki jak Sharki :) Quote
polciuaa Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 klaudusia0219 napisał(a): słyszałam, że dużo olbrzymów ma plamki ciekawe od czego to zależy :) no to jak jeszcze żył mój Zefirek to wyobraź sobie, że dowiedziałam się od pewnej miłej Pani, że psy z czarnymi plamami na języku i z czarnym podniebieniem są agresywne! więc się strzeż! :evil_lol: Quote
kopra Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 dogomanka_ napisał(a):dowiedziałam się od pewnej miłej Pani, że psy z czarnymi plamami na języku i z czarnym podniebieniem są agresywne! więc się strzeż! :evil_lol: hehhe ja też takie historie słyszałam :D ale w przypadku moich olbrzymów to zupełnie nietrafiona teoria :) Quote
polciuaa Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 kopra napisał(a):hehhe ja też takie historie słyszałam :D ale w przypadku moich olbrzymów to zupełnie nietrafiona teoria :) w przypadku mojego Zefirka też, to był akurat pies marzenie, który mógłby jedynie zgnieść muche jakby na niej usiadł przypadkiem. :evil_lol: Quote
Culineo Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 moj ma czarne podniebienie, nieważne. :D a z tym strzyżeniem nie wiem co począć :) Quote
Doginka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Justa napisał(a):... każde trymowanie (czyli de fakto wyrwanie włosa z cebulką) wyzwala podobny (indywidualny dla danego psa) okres odrastania włosa. Dobrze powiedziane;-) Każdy pies zarasta inaczej. Rwanie na łyso, czy rolling coat - różnie pies zarasta - ja mam swoje trzy i zawsze w tym samym czasie rwane, a każdy inaczej zarasta;-) Dla Twojego czarnego na początek wypróbowałabym grabki marsa, trochę bym wyrwała palcami, trochę przycięła nożykiem marsa, ale tak ze zdjęcia nie umiem poradzić, bo ja to robię na wyczucie - w zależności od rodzaju włosa:roll: Oczywiście lateksiki się przydają;-) Quote
Culineo Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Doginka napisał(a):Dobrze powiedziane;-) Każdy pies zarasta inaczej. Rwanie na łyso, czy rolling coat - różnie pies zarasta - ja mam swoje trzy i zawsze w tym samym czasie rwane, a każdy inaczej zarasta;-) Dla Twojego czarnego na początek wypróbowałabym grabki marsa, trochę bym wyrwała palcami, trochę przycięła nożykiem marsa, ale tak ze zdjęcia nie umiem poradzić, bo ja to robię na wyczucie - w zależności od rodzaju włosa:roll: Oczywiście lateksiki się przydają;-) Marsem go jade już troche, ale sierści to on ma od cholery i końca nie widać :D no właśnie nie wiem jaki nożyk kupić :( a o sierści co moge powiedzieć ? dużo, długa, szorstka, z dużą ilością podszerstka :) Quote
Justa Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 klaudusia0219 napisał(a):Marsem go jade już troche, ale sierści to on ma od cholery i końca nie widać :D No cóż.. miniaturka to to nie jest :diabloti: Quote
Culineo Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Justa napisał(a):No cóż.. miniaturka to to nie jest :diabloti: jak to nie ? :o Quote
Tekla64 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 hihihi daltgeo ja jade masyznka ale ja nie wystawiam i moge jak spitole miec pretensje ino do siebie a i tak ja kocham siersci ma duzo bo teraz wiekszosc z nich ma sporo wlosow ale czasem zazdroszcze ze nie jest mniej kudlata naprzyklad jak Tekla ino jak se pomysle ze nie byloby takiej brody to juz mi sie chce tych wlosow bo wsiego sie miec nie da Quote
Culineo Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 posty i zdjęcia się poszły huśtać mniam :( czy wam jak się wchodzi w czyiś baner też się galeria nie wyświetla ? :angryy: Quote
Doginka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 (edited) Culineo napisał(a):posty i zdjęcia się poszły huśtać mniam :( czy wam jak się wchodzi w czyiś baner też się galeria nie wyświetla ? :angryy: Mi się wyświetla;-) Edit: A jednak nie:mad: Edited April 13, 2012 by Doginka Quote
Culineo Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 mi podlinkowali już banner :) mam pytanie który nóż trymerski, bo na łyso go nie chce i nie chce mi się. za dużo ma tej sierści :) patrzyłam na te jedne z tańszych : http://allegro.pl/trixie-trymer-noz-trymerski-drobny-24165-i2211231511.html http://allegro.pl/trixie-trymer-noz-trymerski-grube-zabki-24166-i2274956716.html http://allegro.pl/groom-professional-trymer-do-grubego-wlosa-i2270747415.html http://allegro.pl/groom-professional-trymer-do-cienkiego-wlosa-i2236492729.html http://germapol.istore.pl/pl,product,12065313,artero,trymer,klasyczny,sredni,niebieski.html i degażówki - myślicie, że uda im się cokolwiek przetrwać ? :) http://germapol.istore.pl/pl,product,9261507,zolux,degazowki.html jak troche odłoże to następnym razem zakupie ciut lepsze :) http://germapol.istore.pl/pl,product,2094757,artero,degazowki,dwustronne,6,cali.html zastanawiam się też nad filcakiem, bo pamiętam, że czasem się przydaje :) http://germapol.istore.pl/pl,product,1311513,filcak,12,zagietych,ostrzy,plastikowa,rczka.html no i jeszcze pudlówka, ale to już tylko do poprawek wizualnych :) Quote
Recommended Posts