Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i dlatego ci zazdroszcze.. alergia sama nie wiem na co, ale prawdopodbnie ma :smile:

A skąd to przypuszczenie? Alergiczny pies się zazwyczaj drapie i ma wyłysienia...

Na zdjęciach ma tyle futra, że ciężko powiedzieć czy jest chudy czy gruby ;) Według mnie wygląda OK. No i też uważam, że fryzjer by się przydał, chociażby żeby odsłonić oczy. Jak masz taki kłopot z salonem to może sama naucz się strzyc?

Posted

a mnie się podoba taki zaroślak :D ale ja lubię takie zarośnięte sznaucery :) chociaż Doksa teraz idzie do fryzjera, bo po zimie to już jak niedźwiedź wygląda :D

Posted

[quote name='dogomanka_']no to nic innego Ci nie doradzę niestety :P ale za to powiem, że to mi się baaardzo podoba:
http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0680.jpg
:loveu:

och, ach dziękiuje :loveu:

[quote name='whiteterrier']Ale skubaniec wysoko skacze no, no :cool3:
Jest taaaki śliczny :loveu:
Te długie, nieposkromione, zawadiacko rozwiane przez wiatr włosy dodają mu uroku :razz:

no małpa skacze bardzo wysoko :lol:
dziękujemy :)

[quote name='Amber']A skąd to przypuszczenie? Alergiczny pies się zazwyczaj drapie i ma wyłysienia...

Na zdjęciach ma tyle futra, że ciężko powiedzieć czy jest chudy czy gruby ;) Według mnie wygląda OK. No i też uważam, że fryzjer by się przydał, chociażby żeby odsłonić oczy. Jak masz taki kłopot z salonem to może sama naucz się strzyc?

drapie się, szura pyskiem po ziemi, ociera się, gryzie łapy :)
wiem to futro ma wielkie, ale chydy jest pod spodem :P byłam na 'szkoleniu' u hodowców w październiku i własnie szuakm wyposażenia i się sama za niego biore :) będzie ciężko, bo nie wszystko pamiętam, ale ogarne :)

[quote name='kopra']a mnie się podoba taki zaroślak :D ale ja lubię takie zarośnięte sznaucery :) chociaż Doksa teraz idzie do fryzjera, bo po zimie to już jak niedźwiedź wygląda :D

ja też lubie, ale jest ciężki w utrzymaniu :)

Posted

whiteterrier napisał(a):
Mój nie chce tak wysoko skakać ;c
zresztą śmiesznie by to wyglądało z tymi krótkimi łapkami ^^
Ach właśnie zapraszamy do nowo otwartej galerii białasa :lol:

sznaucery ogólne wzorcowo są wysoko skoczne :lol:
kiedyś mi taki starszy pan opowiadał,który pracował na kolei, że miał sznaucera a inni owczarki.
i owczarki wymiękały przy sznaucerze, który np z miejsca na wagon wskakiwał :)
link podaj to odwiedzimy :)

Posted

[quote name='klaudusia0219']sznaucery ogólne wzorcowo są wysoko skoczne :lol:
kiedyś mi taki starszy pan opowiadał,który pracował na kolei, że miał sznaucera a inni owczarki.
i owczarki wymiękały przy sznaucerze, który np z miejsca na wagon wskakiwał :)
link podaj to odwiedzimy :)

No nieźle :D
Lubię skoczne psy, Bryza mojego taty też jest bardzo skoczna :cool3:
Ale ona też łazi po płocie jak kot - dosłownie :evil_lol:
http://www.dogomania.pl/threads/224404-Amoor-vel-Diablo :)

Posted

jambi napisał(a):
gdy patrzę na te zdjęcia to, odnosze wrażenie, że on ma ten jęzor za długi :roflt:

może i tak być :roflt: hyhyh wgl to dziwne to moje stworzenie, ale cóż poradzić :niewiem:

postanowiłam, że w przyszłym miesiącu (ech to kieszonkowe:lol:) kupuje trymer i zwykłą maszynke za 20zł (tak znalazłam taką :o ale wystarczy bo to tylko do uszu, tyłeczka, policzków i pod pyskiem) i biore się za mojego psa ciekawe jestem co z tego wyjdzie :) będe liczyć na waszą pomoc w ukształtowaniu łap, firanki, brody i brwi :)

Posted

no ja jednak watpie by taka za 20zl w ogole wziela wlos sznupa ale dopytaj sie fachowcow a jest ich tu troche ale trymer kupuj spokojnie i sie zabieraj za tym jestem jak najbardziej!!!!

takich smiesznych tanich i ponoc dla psow niemeickoch mama pare i zadna nie wziela wlosa sznupow

Posted

Tekla64 napisał(a):
no ja jednak watpie by taka za 20zl w ogole wziela wlos sznupa ale dopytaj sie fachowcow a jest ich tu troche ale trymer kupuj spokojnie i sie zabieraj za tym jestem jak najbardziej!!!!

takich smiesznych tanich i ponoc dla psow niemeickoch mama pare i zadna nie wziela wlosa sznupow

kurcze o tym, że może włos być za gęsty nie pomyslałam :hmmmm: popytam poszukam i może udda mi ise coś w miare taniego znaleźć :)

Posted

hehehe... a ja chciałabym zobaczyć tą za 20 zet :lol: zwłaszcza przy pracy hehehe... możemy robić zakłady, ale jak dla mnie zdechnie na sznupie, albo wogóle nie ruszy :evil_lol:

20 zet to nie jest straszny pieniądz, można poeksperymentować, ale hihihi "z doświadczenia" Ci powiem, dużego sznupa nie każda maszynka weźmie ;)

Posted

to jak bedziesz u mnie mozesz se poprobowac moich czterech maszynek na twoich nie ma problemu, Nikodema zadna nie bierze , nie wiem czy to psy maja inne wlosy czy maszynki sa poprostu do kitu a zakupilam nawet swego czasu taka rekalmowana ze specjalnie dla psow i nic nie wziela a ni troche , wyrczala wyrczala ale nic nie ciela

Posted

Tekla64 napisał(a):
to jak bedziesz u mnie mozesz se poprobowac moich czterech maszynek na twoich nie ma problemu, Nikodema zadna nie bierze , nie wiem czy to psy maja inne wlosy czy maszynki sa poprostu do kitu a zakupilam nawet swego czasu taka rekalmowana ze specjalnie dla psow i nic nie wziela a ni troche , wyrczala wyrczala ale nic nie ciela

ale że ja??? Magduś! moje to każda weźmie :lol: zwłaszcza Balbine hihihi... a tak wogóle, to ja się szykuję wziąć do Ciebie moją maszynkę, bom jeszcze jej nie próbowała :)

Posted

[quote name='Justa']Też myślę, że taka za 20zł raczej nie pójdzie..
W maszynkę warto zainwestować dobrą, to inwestycja na lata ;)

nie ma czasu zbierać na tą maszynke. to jest najgorsze ;/

[quote name='jambi']hehehe... a ja chciałabym zobaczyć tą za 20 zet :lol: zwłaszcza przy pracy hehehe... możemy robić zakłady, ale jak dla mnie zdechnie na sznupie, albo wogóle nie ruszy :evil_lol:

20 zet to nie jest straszny pieniądz, można poeksperymentować, ale hihihi "z doświadczenia" Ci powiem, dużego sznupa nie każda maszynka weźmie ;)

kurcze ! to lipa :shake:

[quote name='Doginka']Ale super parka:loveu:
http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0743.jpg

Chciałam napisać "gdzie są foty", a tu zonk:crazyeye: Są foty i to dużo:multi:

aaa zaskoczenie ! :evil_lol:

[quote name='whiteterrier']Kiedy focie dodasz? :lol:

niedawno dodałam ! :D

[quote name='ahedok']zarósł Ci młodzieniec niemiłosiernie ale szczęśliwy :D
wymiziaj ode mnie wariata :)

wymiaziam choć mam teraz taki okres żebym czubka zabiła... taka chwilowa utrata całej cierpliwości :angryy:

Posted

Uuuuf jestem i ja ;)

Zdjęcia super ;)

A ja tak dotego chudniecia... bo i ja miałam problem z Tazzem... Wszak ten to odkurzacz ale nie bardzo tyc chciał... jakie Shark robi kupy? Może trzeba karme dla tych z wrazliwym układzie pokarmowym?:)

Posted

Saththa napisał(a):
Uuuuf jestem i ja ;)

Zdjęcia super ;)

A ja tak dotego chudniecia... bo i ja miałam problem z Tazzem... Wszak ten to odkurzacz ale nie bardzo tyc chciał... jakie Shark robi kupy? Może trzeba karme dla tych z wrazliwym układzie pokarmowym?:)

dawno cię u nas nie było :)
nie... załatwia się normalnie :D ale teraz zaczełam mu jakies samokołyki dorzucać do karmy, mielić, i inne dziekie węże i mam nadzieje, że utyje :)

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
dawno cię u nas nie było :)
nie... załatwia się normalnie :D ale teraz zaczełam mu jakies samokołyki dorzucać do karmy, mielić, i inne dziekie węże i mam nadzieje, że utyje :)

A no to jak normalne to dobrze ;)

no to zycze utycia :evil_lol:

Posted

zdjęcia z piątku i soboty bardzo mało bo wszystkie takie same :)
pies w kaganie takim a nie filzjologu, bo wiem, że tego nie ściągnie :) u nas piątek\sobota\niedziela 20'C :)