Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

klaudusia0219 napisał(a):

reszta surowa szła ? krojona mielona czy co ? :???: ja mam jeszcze ten problem, że on mi po wszystkich kościach, gotowanych, i nie, z różnych zwierząt wymiotuje ;/ więc zostaje tylko mięsko :)

mielona :) i nie kości - mięso :) wołowinka, czasem indyk, indyka kupowałam gotowego, ale wołowine często mieliłam sama. Kupowałam ze 3 kilo mięcha, mieliłam, porcjowałam i mroziłam, potem tylko co wieczór wyjmowałam z zamrażarki, żeby było na następny dzień

do tego surowa marchewka tarta na tarce - żeby napewno się połączyło i pies nie miał możliwości wyżarcia tylko mięcha, sałata, płatki owsiane (błonnik), łycha oliwy i bez żartów z ręką na sercu - mój niejadek pożerał miche w okamgnieniu :)
i to naprawde wychodzi taniej!

a suchej karmy nie chciał żreć wogóle; mój pies był honorowym dawca krwi, za każdym razem dostawaliśmy worek eukanuby - oddawałam do schroniska, bo moje jeśc nie chciały

Posted

Nie na razie nie mamy galerii :shake:
Ale sznaucer nie jest mój, ale to mój 'znajomy' :cool3:
W sumie to taki BARF nie BARF bo nie daję kości a mięso. Tylko mamy problem, że młody ma uczulenie na kurczaka.. Więc nie je ani kurczaka, ani indyka, ani kaczki bo po prostu się boimy o alergię..
Ale mamy sklep mięsny, więc z tą kwestią co mu dać nie ma problemu :lol:
A gotowanie nie jest wcale takie trudne ;)

Posted

[quote name='Amber']Za przeproszeniem niektóre karmy light mają pewnie lepsze przyswajanie niż Dog Chow "Active" :eviltong: To bardzo słabej jakości karma, same zboża, kiepskiej jakości składniki... Na tej karmie Sharki mógłby najwyżej schudnąć jeszcze ;)

Z tańszych już dużo lepszy byłby np. Brit http://www.krakvet.pl/brit-premium-sport-15kg-p-3143.html

ojjjjjj tam :oops: następnym razem coś poszukam :)

[quote name='jambi']mielona :) i nie kości - mięso :) wołowinka, czasem indyk, indyka kupowałam gotowego, ale wołowine często mieliłam sama. Kupowałam ze 3 kilo mięcha, mieliłam, porcjowałam i mroziłam, potem tylko co wieczór wyjmowałam z zamrażarki, żeby było na następny dzień

do tego surowa marchewka tarta na tarce - żeby napewno się połączyło i pies nie miał możliwości wyżarcia tylko mięcha, sałata, płatki owsiane (błonnik), łycha oliwy i bez żartów z ręką na sercu - mój niejadek pożerał miche w okamgnieniu :)
i to naprawde wychodzi taniej!

a suchej karmy nie chciał żreć wogóle; mój pies był honorowym dawca krwi, za każdym razem dostawaliśmy worek eukanuby - oddawałam do schroniska, bo moje jeśc nie chciały

co za martnotractwo eukanuby ! :lol:
a takie jedzonko to mój by też pożarł :D
dzisiaj pomyślałam i poszłam do lodówki :D
wrzcuciłam karme, pół jabłka, marchew, śmietany ciut i przecier z pomidorów własnej roboty :evil_lol:
zmieliłam to wszystko na takie spore kawałki i wpierdzielił jak nienormalny od razu :)

Posted

whiteterrier napisał(a):
Nie na razie nie mamy galerii :shake:
Ale sznaucer nie jest mój, ale to mój 'znajomy' :cool3:
W sumie to taki BARF nie BARF bo nie daję kości a mięso. Tylko mamy problem, że młody ma uczulenie na kurczaka.. Więc nie je ani kurczaka, ani indyka, ani kaczki bo po prostu się boimy o alergię..
Ale mamy sklep mięsny, więc z tą kwestią co mu dać nie ma problemu :lol:
A gotowanie nie jest wcale takie trudne ;)

sklep mięsny przydatna rzecz :loveu:
westy to alergiki, ale mój prawdopodobnie tyż :(

Posted

[quote name='whiteterrier']No i to jak ! :lol:
Chociaż wiem ile mięsa jest w mięsie i mogę dostać mięso mielone nie tłuste :razz:
Oo a u niego na co alergia ?

no i dlatego ci zazdroszcze.. alergia sama nie wiem na co, ale prawdopodbnie ma :)

tu macie zdj z wczorajszego pięknego dnia :)

takie mamy ptaszynki :)

szczęśliwa włochata, skacząca morda :loveu:

troche wymagań przed rzuceniem patolka :diabloti:

Posted

[quote name='anka11']ahahaha, nie moge placze ze smiechu, slodki jezooor :D

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0690.jpg
:loveu:

[quote name='Fides79']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0668.jpg no proszę jaki grzeczny :p

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0690.jpg ha ha ha no nie mogę, na wszystkich zdjęciach z wywieszonym jęzorem troszke głupawo wygląda ale jednocześnie uroczo :lol::lol::lol:

to, bo taki przygłup troche :D jęzor zawsze mu tak dynda :evil_lol:
grzeczny, bo nie ma dookoła psów. ale dobrze, że chociaż tak jest grzeczny :)

Posted

jezor na wierchu bo mu goraco w tym futrze na syberyjskie zimy hihihi ale cudne zdjecia z takim ozorem
a te dwa kumple od wylegiwania ... no nie moge piknie to zlapalas

Posted

[quote name='ania90']jezorek :loveu:

;)

[quote name='whiteterrier']Ooo ale on ślicznusi :loveu:
Widzę u Was pogoda dopisała :)
U nas padało :angryy:

u nas dzisiaj też padało :roll:

[quote name='Tekla64']jezor na wierchu bo mu goraco w tym futrze na syberyjskie zimy hihihi ale cudne zdjecia z takim ozorem
a te dwa kumple od wylegiwania ... no nie moge piknie to zlapalas

wiem, że ma za długie, ale nie wiem jak mam się za to jego futro zabrać :placz:
jak czym kiedy nie mam pojęcia :niewiem:
no te zwierzaki były komediowe, bo w połowie w domu były :)

[quote name='dogomanka_']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/SAM_0743.jpg świetny ten malamut :loveu:

ogól już tego psa, bo za bardzo zarośnięty się zrobił :diabloti:

dobra rozumiemiem, że mojego psa nie lubisz, ale nie przekazuj mi tego aż tak dobitnie :D

Posted

;)

dobra rozumiemiem, że mojego psa nie lubisz, ale nie przekazuj mi tego aż tak dobitnie :D

ja uwielbiam Twojego psa :loveu: ale ładniejszy jest łysy :diabloti:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
ja uwielbiam Twojego psa :loveu: ale ładniejszy jest łysy :diabloti:

tak, tak - tłumacz się :diabloti:
nie wiem jak mam się za niego zabrać... maszynki nie mam, a trymerem albo sobie, albo jemu coś zrobie nie wiem :(

Posted

tak, tak - tłumacz się :diabloti:
nie wiem jak mam się za niego zabrać... maszynki nie mam, a trymerem albo sobie, albo jemu coś zrobie nie wiem :(

nie wiem co Ci poradzić bo akurat na tym się kompletnie nie znam, może jakiś ludź z dgm w Twojej okolicy mieszka co umie się z takimi sprawami obchodzić? :D

Posted

dogomanka_ napisał(a):
nie wiem co Ci poradzić bo akurat na tym się kompletnie nie znam, może jakiś ludź z dgm w Twojej okolicy mieszka co umie się z takimi sprawami obchodzić? :D

jest CIĘŻKO, bo już kiedyś szukałam i u nas na wsi i wokoło nic nie ma :(