Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dog193 napisał(a):
Hehe, słodkie to było :D Każdy się w końcu przekonuje, moja mama też psa nie chciała... ;)

no mój tata bardziej go kocha ode mnie :D bez jaj jak wraca skądś to najpierw 645654 minut powitania z pieskiem a potem 'Cześć Klaudia' i tyle :D
moja mama troche się wkurza jeszcze ze wzgl na jego problemy z uszami i się ciągle czochra. a właśnie

CZY WIE KTOŚ MOŻE CZYM MOŻNA WYLECZYĆ ZAPALENIE USZU KTÓRE NIE PRZECHODZI ? jak stosujemy otomax to w czasie stosowanie spoko, a potem wraca, jak umyjemy mu uszy, to na drugi dzień jest to samo i smierdzi mu strasznie z tych uszu. a wet w sumie tylko ten otomax przpisał za każdym razem, umył uszy i tyle :niewiem:

Posted

wyleciało mi z głowy.. jest taka "Zawiesina Dowymieniowa"... kur...de. Spytaj sie ulv - na 1000% wie jak to sie nazywa. Wypadło mi z głowy a leczyłam tym stan zapalny ucha, miliony razy.

Posted

Jeśli się nie leczy, to ja bym wzięła wymaz z tego ucha i zobaczyła co mu tam wyrosło..
A co do preparatów to z tego co zauważyłam dobrze działa Otodine, ale niestety jest dość drogi.

Posted

Karilka napisał(a):
wyleciało mi z głowy.. jest taka "Zawiesina Dowymieniowa"... kur...de. Spytaj sie ulv - na 1000% wie jak to sie nazywa. Wypadło mi z głowy a leczyłam tym stan zapalny ucha, miliony razy.

napisze do ulv i się dowiem :) a jak jej wytłumaczyć o co mi chodzi ?

Justa napisał(a):
Jeśli się nie leczy, to ja bym wzięła wymaz z tego ucha i zobaczyła co mu tam wyrosło..
A co do preparatów to z tego co zauważyłam dobrze działa Otodine, ale niestety jest dość drogi.

chyba właśnie poprosze o wymaz, bo sami na to nie wpadną...
no właśnie te pierdoły na uszy sa strasznie drogie wszystkie ;/

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
chyba właśnie poprosze o wymaz, bo sami na to nie wpadną...
no właśnie te pierdoły na uszy sa strasznie drogie wszystkie ;/

Poproś o ten wymaz, przynajmniej będzie wiadomo czym go leczyć. Obędzie się bez ładowania kasy w środki, które wcale nie pomagają. I poproś lekarza, żeby Ci pokazał jak czyścić, to wcale nie jest takie trudne, a nie trzeba będzie latać z nim na czyszenie co chwila.

Posted

Justa napisał(a):
Poproś o ten wymaz, przynajmniej będzie wiadomo czym go leczyć. Obędzie się bez ładowania kasy w środki, które wcale nie pomagają. I poproś lekarza, żeby Ci pokazał jak czyścić, to wcale nie jest takie trudne, a nie trzeba będzie latać z nim na czyszenie co chwila.

jutro już jedziemy do weta-zmusiłam tate :)
a czyszczenie..a spytam :)

Posted

Ale miał radochę w śniegu! Wariatuńcio!
Do utrzymywania sierści na co dzień, nie stricte do trymowania to ja bym najpierw doradzała zakup porządnego trymera hakowego tzw. Coat King http://germapol.istore.pl/pl,category,183989,coat,king,plastik.html, http://germapol.istore.pl/pl,category,183981,coat,king,drewno.html. Od tego się zaczyna, taki trymer wyciągnie martwy włos i podszerstek. Dopiero później możesz zabrać się za trymowanie zwykłym trymerem jak już go przerzedzisz hakowym.

Posted

[quote name='weszka']Ale miał radochę w śniegu! Wariatuńcio!
Do utrzymywania sierści na co dzień, nie stricte do trymowania to ja bym najpierw doradzała zakup porządnego trymera hakowego tzw. Coat King http://germapol.istore.pl/pl,category,183989,coat,king,plastik.html, http://germapol.istore.pl/pl,category,183981,coat,king,drewno.html. Od tego się zaczyna, taki trymer wyciągnie martwy włos i podszerstek. Dopiero później możesz zabrać się za trymowanie zwykłym trymerem jak już go przerzedzisz hakowym.

wariatuńcio - prawda :D

a trymer hakowy mam :D Marsa czarny :) musze go wyrwać, ale to trzeba na dworze, bo sierści to to ma :D a na dworze warunki taki dość słabe :) jak sie ociepli, albo słońce sie pojawi to powedrujemy a potem poszukamy trymera :)

Posted

albo gdy dużo biega po dworze i błocie :D i smierdzi, bo duże psy maja swój zapach, a niektórzy uważają go za smród :P

byliśmy u weta zazyczył sobie 200zł za wymaz, który i tak poodobno ma nic nie dać, bo Sharki ma objawy alergii...;/
więc wamazu nie chcieliśmy, dał kropelki i tabletki na odrobaczanie wziął 123zł i dowidzenia ;/ troche postosujemy te krople i jak nic nie ulży to pojedziemy do porządnego weta w Zielonej Górze który leczy a nie zarabia :P

Posted

albo gdy dużo biega po dworze i błocie :D i smierdzi, bo duże psy maja swój zapach, a niektórzy uważają go za smród :P

byliśmy u weta zazyczył sobie 200zł za wymaz, który i tak poodobno ma nic nie dać, bo Sharki ma objawy alergii...;/
więc wamazu nie chcieliśmy, dał kropelki i tabletki na odrobaczanie wziął 123zł i dowidzenia ;/ troche postosujemy te krople i jak nic nie ulży to pojedziemy do porządnego weta w Zielonej Górze który leczy a nie zarabia :P

200zł? :mdleje:
No tak, lepiej leczyć w ciemno.. Załamka.

Posted

Co za złodziej :mad: Ja robiłam mojemu kotu wymaz z ucha i zapłaciłam coś między 30 a 50zł.

Posted

Justa napisał(a):
200zł? :mdleje:
No tak, lepiej leczyć w ciemno.. Załamka.

dostaliśmyPOSATEX jak nic się nei zmieni w ciągu 10 dni to pojedziemy do wetki, która ma niesamowitą renome, bierze nie dużo, ale naprawde potrafi zdziałać cuda :)
aaa i mój wet powiedzał, że jak chce testy alergiczne z krwi to 800zł o.O

magdabroy napisał(a):
Co za złodziej :mad: Ja robiłam mojemu kotu wymaz z ucha i zapłaciłam coś między 30 a 50zł.

i na taką cene byłam przygotowana, ale jak mi wyskoczył z tym cenniekiem to myslałam, że padne ;/

dogomanka_ napisał(a):
masakra z tym twoim wetem, u mojego ogólnie dosyć drogo jest, ale za wymaz z ucha płaciłam ok 15zł, max ze 30. :roll:

u nas mieszkają same babcie yorkowe itp,. to myśli, że każdy jest tępy i nie zna ce :P

Posted

a trymer hakowy mam :D Marsa czarny :) musze go wyrwać, ale to trzeba na dworze, bo sierści to to ma :D a na dworze warunki taki dość słabe :) jak sie ociepli, albo słońce sie pojawi to powedrujemy a potem poszukamy trymera :)

Czarny Mars jak najbardziej ok. Choć przy tak długim włosie może być za drobny i dopiero nadać się jako drugi do wyciągania podszerstka. A jakoś nie przemawia do mnie ten wykręt że w domu się nie da ;) Ja jakoś daję radę mając mieszkanie i olbrzymów kilka jak i zdecydowana większość innych posiadaczy olbrzymiastych ;)

Posted

Justa napisał(a):
Skoro taki pewny jest, że to alergia to po co mu testy? :razz:

A on ma jakąś wydzielinę w tym uchu widoczną?

nie wiem po co :niewiem:
wydzieline ma brązową i śmierdzi mu z uszu..;/

weszka napisał(a):
Czarny Mars jak najbardziej ok. Choć przy tak długim włosie może być za drobny i dopiero nadać się jako drugi do wyciągania podszerstka. A jakoś nie przemawia do mnie ten wykręt że w domu się nie da ;) Ja jakoś daję radę mając mieszkanie i olbrzymów kilka jak i zdecydowana większość innych posiadaczy olbrzymiastych ;)

zawsze dawaliśmy sobie rade tym Marsem i jak przed trymowaniem go tym machnęlam to p.basia mówiła, że bardzo dobrze i ładnie można go już wyrywać. :)
dla mnie nie ma problemu z tym, że w domu nie mam miejsca czy coś w ten deseń, ale mam alergie i normalnie nie reaguje na alergen, ale jak ta sierść zaczyna fruwać-co się dzieje, bo to lekki podszerstek-to kicham jak głupia, bo to jest najbliżej skóry i te wszystkie wydzieliny na tym są :) a na dworze nie mam z tym takiego kontaktu. już pare razy próbowałam w domu, ale nie idzie. pewnie jakby się uprzeć to by dało rade tylko musiałabym się przemęczyć z kichaniem i wywietrzyć potem dom :P

Posted

wydzieline ma brązową i śmierdzi mu z uszu..;/

Mój Lumpek ma tak samo :/ Po wymazie z ucha wyszła pałeczka ropy błękitnej :-( Niestety choroba powraca co kilka miesięcy :mad:

Posted

Fides79 napisał(a):
ale jazda z tym waszym wetem, juz dawno dałabym sobie z nim spokój:roll:

myśleliśmy, że on bardziej ogarnia, ale dopiero ostatnio cos szaleje...;/

magdabroy napisał(a):
Mój Lumpek ma tak samo :/ Po wymazie z ucha wyszła pałeczka ropy błękitnej :-( Niestety choroba powraca co kilka miesięcy :mad:

mój ma od małego ciągle...;/

Posted

mój ma od małego ciągle...;/

Znajdz innego weta i zrób ten wymaz ;) Ja nie wiem jak długo ma to mój kot, ale to już jest kilka lat. Jak go wzięłam ze schronu, to wiedziałam, że ma problemy z uszami. Wet mnie "pocieszyła", że ciężko to wyleczyć :mad: I średnio 2 razy do roku jest nawrót choroby :(

Posted

magdabroy napisał(a):
Znajdz innego weta i zrób ten wymaz ;) Ja nie wiem jak długo ma to mój kot, ale to już jest kilka lat. Jak go wzięłam ze schronu, to wiedziałam, że ma problemy z uszami. Wet mnie "pocieszyła", że ciężko to wyleczyć :mad: I średnio 2 razy do roku jest nawrót choroby :(

zrobię :) a on w trakcie stosowania leku ma spokój a potem znowu...

Posted

A ok z tym czesaniem nie w domu ;)
Przebojów z uszami nie zazdroszczę, szkoda tylko że nie masz dobrego zaufanego weta który by te problemy dobrze zdiagnozował i leczył. Oby się udało temu utrafić.