ahedok Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz010-8.jpg aaa kocham tą minkę :loveu: a zacisk może spróbuj skrócić o jedno oczko? tylko nie wiem czy się da "domowym sposobem" :hmmmm: Quote
Culineo Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='wilczy zew']Klaudusia bardzo się cieszę,że jest poprawa w zachowaniu Rekinka ja osobiście wolę psy niż suki,z sukami jest mi się trudniej dogadać ja też się mega ciesze :multi: ja wole psy, bo mam psa :) a z suczkami jest mi właśnie za łatwo :lol: [quote name='jambi']Ta fota booooska!!!!! http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz010-8.jpg cuuudny zaciesz! :) :) :) ale sznaucery to jest rasa która naprawde umie się śmiać ! ja widze te świetliki w oczach i otwarty pysk to nie może być nic innego jak uśmiech !:loveu: co do obroży - nie jest za duża! to zacisk przecież! musi byc większa jak ten zacisk się zaciska to jeszcze 4,5 kółka 'wisi' luzem po zaciśnięciu :shake: ale tej żyłki to sie czepne - a co jesli Szanowny Pan Sharki postanowi tę żyłkę elegancko wypruc i ją zjeść??? ... będzie niedobrze... wkurzyłam się dzisiaj i mu go schowałam, bo to jest misiek do gwłcenia i już mnie denerwoał tym ciaglym gwałtem na misiu :D [quote name='Tekla64'] Klaudusia ja nie widze sensu w szyciu takich zabawek bo .... u mnie nie wybudzilyby sie ze spiaczki po operacji a juz bylaby sekcja on właśnie mało niszczy, prawie wogóle, a ta zabawkę pierwszy raz rozerwał w wieku ja wiem... 7mc :crazyeye: dobrze ze psisko uczestniczy w twoich zajeciach i ciesze sie ze wam corraz lepiej idzie bo o to wlasnie chodzi tez zauważyłam, że częściej jest 'ze mną' np nigdy nie spał u mnie w pokoju na swoim miejscu. a teraz jak rodzice rano idą do pracy to Shark śpi u mnie (tam śpi na początku, bo jest blisko drzwi wyjściowych i wszystko słyszy ale jedno ci powiem nie wazne w jakim bedzie wieku co jakis czas bedzie probowal sie z toba na sily na wole na wszytsko i wtedy wlasnie wtedy ty musisz byc czujna coby nie odpuscic ,i musisz bardzo uwazac bo te momenty wcale nie musza byc poprzedzone znakami to moez byc male smieszne zdarzenie po ktorym on se pomysli zes juz gotowa do oddania rzadow, i to co juz kiedys mowilam psa trza wyprzedza, widziec szybciej, myslec szybciej , przeciwdzialac szybciej niz on wiem, niestety to wychowanie psa myślałam, że bedzie łatwiejsze :lol:, nie jest, ale coraz bardziej się poznajemy i dogadujemy ! :multi: [quote name='dOgLoV']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz011-7.jpg jaki słodziak :loveu::loveu::loveu::loveu: sąsiadem Abee jest sznaucer czarny olbrzym , starsza pani go ma i jak go wypuści na dwór to on caly czas stoi przy drzwiach i szczeka żeby go wpuścić :evil_lol: bo sznaucery to domowe burki są :) nie lubią być same co czasem przeszkadza :lol: dziękujemy :p [quote name='Naklejka']ten łańcuch tylko troszeczkę za duzy :P http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz011-7.jpg jaka mordzia :loveu: Przeczytałam pierwsze strony wątku.... Ja chciałam kupić sobie mastifa na 14 urodziny, trafił do mnie kilka miesięcy później :P no mój trafił do mnie przed 15 :lol: a łańcuszek kurde no właśnei nie wiem co z nim :( [quote name='eria']Ja tak jak Jambi czepię się żyłki !!!! To jest bardzo zły pomysł i może mieć straszne skutki, lepiej dmuchać na zimne i wypruć. ;) schowałam mu i niech się w nos pocałuje :D [quote name='ahedok']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz010-8.jpg aaa kocham tą minkę :loveu: a zacisk może spróbuj skrócić o jedno oczko? tylko nie wiem czy się da "domowym sposobem" :hmmmm: no własnie te oczka to chyba tylko u ślusarza ewentulanie :angryy: bo one są nie do rozgięcia ;/ coś wam miałąm powiedzieć , ale zapomniałam ;( Quote
jambi Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 to sobie przypomnij to co zapomniałaś ;) łańcuszek możesz skrócić, albo ... schować ;) Sharki jeszcze urośnie = nabierze masy, szyjka mu się rozbuduje :) a co do uśmiechu sznaucera - oczywiście że umieją się śmiać! :lol: mam takie jedno zdjęcie, cudowny uśmiech, widac że pies jest naprawde szczęśliwy :) Quote
Naklejka Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 jambi napisał(a): łańcuszek możesz skrócić, albo ... schować ;) Sharki jeszcze urośnie = nabierze masy, szyjka mu się rozbuduje :) Chyba nie aż tyle :lol:, CTRka która u mnie była, dość konkretna baba miała 60cm łańcuszek, moje maleństwo ma 70cm. Klaudusia, mam łańcuszek od Marty.... ;) Quote
wilczy zew Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Jak to możliwe,że obroża po zaciśnięciu wisi 4,5cm? Przecież zaciska się do końca. Quote
jambi Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Naklejka napisał(a):Chyba nie aż tyle :lol:, CTRka która u mnie była, dość konkretna baba miała 60cm łańcuszek, moje maleństwo ma 70cm. Klaudusia, mam łańcuszek od Marty.... ;) i wydaje Ci się że potężny samiec olbrzyma jest o wiele mniejszy od suki CTRki? ;) nie wiem czy aż tyle, czy nie aż tyle ;), tym bardziej że tak naprawde nie wiem ile ma łańcuszek Sharka Mój sznaucer olbrzym kiedyś chadzał na łąńcuszku (zaciskowym) długość - 60 cm; teraz na tym samym łazi basset ;) ludki kochane, to jest łańcuszek zaciskowy! musi mieć troche większą długość dla prawidłowego działania długość łańcuszka zaciskowego nie równa się długości obwodu szyi psa, nie może tak być bo to nie jest zwykła obroża he... chyba że my mówimy o dwóch innych rzeczach... Wy o obroży łańcuszkowej, ja o zaciskowej obroży łąńcuszkowej... Quote
Naklejka Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Jambi, ja mówię o zacisku, bo przecież jak zwykła obroża nie będzie działał...:roll: Łańcuszek ma 70cm... U CTRki też się zaciskał, a miał 60cm :P Quote
Culineo Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 łańcuszek ma 72 cm :) a po zaciśnięciu jest kilometr łańcucha :D Quote
wilczy zew Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 przecież Rekinek jeszcze zmężnieje,to tak jak 10-latek chciałby nosić pasek do spodni swojego taty; łańcuszek mierzy się: odwód głowy psa przed uszami + 5cm Quote
Tekla64 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 te kilometry wadza jedynie jak lata bez smyczy i chomonto mu sie robi, na smyczy masz ino deczko dluzsza smycz Quote
Culineo Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 eee to zostawie :) niech będzie miał taki łańcuch :D Quote
jambi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Naklejka napisał(a):Jambi, ja mówię o zacisku, bo przecież jak zwykła obroża nie będzie działał...:roll: Łańcuszek ma 70cm... U CTRki też się zaciskał, a miał 60cm :P no to spoko, znaczy że mówimy o tym samym :lol: 72 cm - to faktycznie przydużo, ja bym skróciła o ogniwko przynajmniej; jak dla mnie prawidłowa długośc to - obwód szyi + 10 cm - to sie sprawdzało i łańcuszek działał jak powinien, i pies mógł w nim spokojnie biegać Quote
weszka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 W zależności od psa i gustu właściciela ;) dobiera się łańcuszek na długość szyi plus 5-10 cm. Ten wasz jednak trochę długi. Do chodzenia na smyczy to jeszcze ok ale luzem to niebezpieczny taki dyndający łańcuch no i może zgubić. Quote
Culineo Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 tylko nie wiem jak go skrócić i u kogo bo tego nie da się rozgiąć ;/ a jak 'przetne' to wtedy będzie ogniwko bez kółka z jednej strony ;/ Quote
jambi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Klaudia a tych ogniw nie da sie rozgiąć? zespawane są? a kółko? zawsze to mozna przeciąć i zespawać, tylko czy u Ciebie miałby kto to zrobić? Quote
Culineo Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 zn tata jest złota rączka, ale mówił, że to da rade dobry ślusarz, bo ogniwka i kółko sa dobrze zaspawane ;/ zaraz wkleje zdęcie jak mi się uda :) Quote
jambi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 klaudusia0219 napisał(a):zn tata jest złota rączka, ale mówił, że to da rade dobry ślusarz, bo ogniwka i kółko sa dobrze zaspawane ;/ zaraz wkleje zdęcie jak mi się uda :) ale wiesz co Klaudia? jak jest dobrze zespawane to nie warto ruszać - no chyba, że Ci się uda zespawac tak samo dobrze - znaczy nie Tobie, tylko Tacie albo ślusarzowi :lol: wszelkie łańcuszki, kolczatki, obróżki ważne żeby były mocnoo i dobrze zespawane, sznaucer jest silnym psem, osobiście Aron miał na koncie 3 zaczepy od obroży (w tym kolczatki), które rozprostował - nie były zespawane tylko mocno zagiete Quote
Culineo Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 tak spała moja dzidzia w czasie kiedy ja dzwoniłam łańcuszkiem :loveu: jak go posmyrałam po brzuszku to zmienił pozycje :D a jak się spytałam 'jak ty leżysz?' to się wywalił na bok :D Quote
Culineo Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 a to zabawy z wczorajszego pobytu na działce :evil_lol: [video=youtube;KJOqGJ2Q8Kk]http://www.youtube.com/watch?v=KJOqGJ2Q8Kk[/video] na filmiku szukał szczęścia, bo mu nic nie wrzucałam :D na końcu stoi taki dostojny :loveu: a tu zacieszacz :D jakoś marna ale uśmiech się liczy :D Quote
Avaloth Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Na tym pierwszym zdjęciu się dłuższą chwilę zastanawiałam, które to głowa, dopiero jak zlokalizowałam ogon to się udało :evil_lol: ale z niego słodziak :loveu: gratulujem postępów, oby tak dalej :) a krowi łańcuch macie cudny (ale fakt, ciut za długi), dla mojej Krowy taki chciałam, ale i tak ostatnio na spacery tylko w szelkach chodzimy więc nie ma sensu.. \dog193 napisał(a)::roflt: Już to widzę :lol: Nabijaj się to Ty też oberwiesz :diabloti: My z Klaudią damy rade :cool3: Quote
wilczy zew Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Popieram Jambi,że oczka muszą być zespawane,każde zagęcie można rozgiąć;tak samo z kolczatkami,które są z miękkiego drutu-pies wychodzi z obroży. W tej wodzie nic nie było na dnie co zainteresowało psiaka? Quote
Culineo Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Avaloth napisał(a):Na tym pierwszym zdjęciu się dłuższą chwilę zastanawiałam, które to głowa, dopiero jak zlokalizowałam ogon to się udało :evil_lol: ale z niego słodziak :loveu: gratulujem postępów, oby tak dalej :) a krowi łańcuch macie cudny (ale fakt, ciut za długi), dla mojej Krowy taki chciałam, ale i tak ostatnio na spacery tylko w szelkach chodzimy więc nie ma sensu.. ee tam całe 8zł za niego dałam to nawet niech będzie za długi :D Nabijaj się to Ty też oberwiesz :diabloti: My z Klaudią damy rade :cool3: w kupie siła :diabloti: io ten twój Foks nie da rady z nami :D wilczy zew napisał(a):W tej wodzie nic nie było na dnie co zainteresowało psiaka? nie , bo woda brudna :) ew jakieś liście :) Quote
jambi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 i za 8 zł to całe zastanawianie?! :mdleje: Klaudia! jak ten łańcuch kosztuje 8 zł, to Ty sie nie zastanawiaj nad skaracaniem czy nie (bo za ślusarza więcej zapłacisz) tylko kup drugi! :lol: Quote
Culineo Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 jambi napisał(a):i za 8 zł to całe zastanawianie?! :mdleje: Klaudia! jak ten łańcuch kosztuje 8 zł, to Ty sie nie zastanawiaj nad skaracaniem czy nie (bo za ślusarza więcej zapłacisz) tylko kup drugi! :lol: nie mogee :( bazarkowy :eviltong: Quote
jambi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 aaaa, to zmienia postac rzeczy ;) ... właśnie się zdziwiłam, że tylko 8 zł, już wiem czemu ;) Quote
Recommended Posts