łamAga Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/212.jpg ale fajnie :multi:a obok was jest Border Collie czy tylko coś podobnego ?? :loveu: Quote
Culineo Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='dOgLoV']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/212.jpg ale fajnie :multi:a obok was jest Border Collie czy tylko coś podobnego ?? :loveu: to chyba szczonek owczarka australijskiego krótkowłosego :) tak mi się bynajmniej wydaje :) Quote
Culineo Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 jutro jeszcze zdjęcie z dzisiaj :) m.in słodki niufek i mopsik :) Quote
łamAga Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 klaudusia0219 napisał(a):to chyba szczonek owczarka australijskiego krótkowłosego :) tak mi się bynajmniej wydaje :) no bo właśnie na bordera coś mi długośc włosa nie pasowała ;) Quote
Doginka Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Pańcia pod pozorem ośmielenia psa z wodą sama miała radochę i ochłodę:lol: Quote
anka11 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 ale impreza w wodzie! :D a co do tego psa to juz predzej wlasnie border bo australijskie nie wystepuja raczej w odmianie krotkowlosej Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Doginka napisał(a):Pańcia pod pozorem ośmielenia psa z wodą sama miała radochę i ochłodę:lol: oj tam :siara: anka11 napisał(a):ale impreza w wodzie! :D a co do tego psa to juz predzej wlasnie border bo australijskie nie wystepuja raczej w odmianie krotkowlosej nie ? :) eria napisał(a):fajne fotki ze stolicy, czekam na więcej :) dzięki , będą :) Quote
Tepes Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/212.jpg jakie małe słodkie cuuuśś:loveu::loveu: oczywiście chodzi mi o Sharka:diabloti: Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 [quote name='Tepes']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/212.jpg jakie małe słodkie cuuuśś:loveu::loveu: oczywiście chodzi mi o Sharka:diabloti: a o co innego prosze ja ciebie :D Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 to panienka w której mój ciapek się zakochał :loveu: buziaczki :iloveyou: Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 a tu 3,5 miesięczny niufek 'Facet' z prześmieszną fryzurką słodziak :loveu::loveu: Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 super chodził, tak się bujał, bo jeszcze ciapa i nie ogarniał za bardzo :loveu: i szczekał.. dużo :evil_lol: Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 kolega golden :) i amastaffo staffikowa suńka, słodka strasznie. A, że ja moja siostra i już teraz [przez nas :diabloti:] jej chłopak zakochani w ttb, to zaczęlismy ją miziać jak przybiegła :loveu: uwaliła się na plecy wystawiła brzuchol i właściela miała gdzieś :) z resztą w zimie prawdopodobnie Sharki będzie miał 'siostre' :) bo moja siostra kupuje asta albo bullka :) będzie mieszkał w Wawie, ale pewnie często będzie przyjeżdzała do 'cioci Klaudii' na wakacje :multi: była tak ruchliwa, że jej się zdj nie dało zrobić :loveu: KONIECC ! :hand: Quote
weszka Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Fajne warszawskie fotki. Mały niufek skojarzyl mi się ze świnką wietnamską :D Moja przyjacielska uwaga do prób handlingu. Za bardzo skupiasz się na tylnych łapach i ogonie, a Sharki sam dobrze staje i trzyma ogon. Zostaw mu te łapy i ogon bo wtedy ci się cofa i ma zapadnięty grzbiet. Naucz go przenoćić ciężar ciała na przednie łapy - wtedy pies ładnie się spina i sam stoi, mozna mu poprawić ogon ew. trochę łapy. Dobry do tego jest kliker ale nie wiem czy wy pracujecie z klikerem. Quote
Avaloth Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ale ma wybrankę śliczną :loveu: tylko trochę mała, ale w końcu Shark też maleństwo, to akurat :diabloti: o ttb :loveu: będę Cię męczyła o zdjęcia jak już siostra sobie takiego sprawi Quote
Tepes Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/267.jpg haha pasują wielkością do siebie:evil_lol: a niuf prześliczny^^ Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 [quote name='weszka']Fajne warszawskie fotki. Mały niufek skojarzyl mi się ze świnką wietnamską :D Moja przyjacielska uwaga do prób handlingu. Za bardzo skupiasz się na tylnych łapach i ogonie, a Sharki sam dobrze staje i trzyma ogon. Zostaw mu te łapy i ogon bo wtedy ci się cofa i ma zapadnięty grzbiet. Naucz go przenoćić ciężar ciała na przednie łapy - wtedy pies ładnie się spina i sam stoi, mozna mu poprawić ogon ew. trochę łapy. Dobry do tego jest kliker ale nie wiem czy wy pracujecie z klikerem. haha świnka jak się patrzy :) właśnie ariss mi mówiła o klikerze z tym przenoszeniem ciężaru ciała :) ale ja nie uzywam, bo nie umiem :( a łapy zostawie i popracuje z nim nad staniem na przednich łapkach ;) dzięki :) [quote name='Avaloth']Ale ma wybrankę śliczną :loveu: tylko trochę mała, ale w końcu Shark też maleństwo, to akurat :diabloti: o ttb :loveu: będę Cię męczyła o zdjęcia jak już siostra sobie takiego sprawi zdjęcia i tak będe wrzucała nawet jak nie będziecie chcieli :diabloti: jego rozmiar :lol: [quote name='Tepes']http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/267.jpg haha pasują wielkością do siebie:evil_lol: a niuf prześliczny^^ a jak ! :evil_lol: no :loveu: sweetaśny był :) Quote
weszka Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Możesz i bez klikera tylko samym smaczkiem. Klik ma zaznaczać moment przeniesienia ciężaru ciała i wtedy dajesz smakołyk na który pies się wystawia. Ale możesz po prostu dać od razu smaka bez klikania. Chodzi tylko o wyłapanie momentu i nagrodzenie, a kliker w tym jedynie pomaga ale nie jest niezbędny. Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 weszka napisał(a):Możesz i bez klikera tylko samym smaczkiem. Klik ma zaznaczać moment przeniesienia ciężaru ciała i wtedy dajesz smakołyk na który pies się wystawia. Ale możesz po prostu dać od razu smaka bez klikania. Chodzi tylko o wyłapanie momentu i nagrodzenie, a kliker w tym jedynie pomaga ale nie jest niezbędny. oki, dzięki będe próbować :) Quote
wilczy zew Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Rekinek oswoi się z wsiadaniem i wysiadanie z pociągu i będzie dobrze,na początku czasami trzeba na siłę wciągnąć albo wyciągnąć istotne aby nie wsadzać tylko był na swoich łapach. To bardzo dobre wieści,że z psiakami chciał się bawić :multi: Pies nie powinien bawić się smyczą. Quote
Rumi. Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 A siostra nie woli adoptować? Tyle jest TTB do adopcji przecież... A jak nie to z rodowodem jak rozumiem tak? Quote
Culineo Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 wilczy zew napisał(a):Rekinek oswoi się z wsiadaniem i wysiadanie z pociągu i będzie dobrze,na początku czasami trzeba na siłę wciągnąć albo wyciągnąć istotne aby nie wsadzać tylko był na swoich łapach. To bardzo dobre wieści,że z psiakami chciał się bawić :multi: nie mam siły żeby go podnieść więc teoretycznie w połowie sam wchodzi ;) wiem, że dobre :D :multi: greatmadwomen napisał(a):A siostra nie woli adoptować? Tyle jest TTB do adopcji przecież... A jak nie to z rodowodem jak rozumiem tak? no wiadomo :) chce ttb z rodo żeby wystawiać :) byliśmy dzisiaj znowu na Polach i spotkalismy niufciaka :loveu: pogadałam z właścicielką :) psaki się pobawiły :) Sharki dzisiaj latał bez smyczy, bo prawie psów nie było i cały czas aportował patyki w fontannie :) Quote
Rumi. Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 klaudusia0219 napisał(a):no wiadomo :) chce ttb z rodo żeby wystawiać :) To fajnie :) Tylko wiesz przy nich to duża socjalizacja jest potrzebna, aby nie rzucały się na inne psy, no bo w końcu to psy do walk i we krwi mają nienawiść do innych psów Quote
Recommended Posts