Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
nie jeszcze nie :) alee.... :evil_lol: taka niespodziewanka z mojej strony to będzie :diabloti:

A w sensie rozumiem, że nie jedziesz do szczecina? Bo jak przyjedziesz i nie powiesz to sie obrazę :obrazic:

Uprzedzam;)

Posted

Saththa napisał(a):
A w sensie rozumiem, że nie jedziesz do szczecina? Bo jak przyjedziesz i nie powiesz to sie obrazę :obrazic:

Uprzedzam;)

niestety Szczecin odpada narazie :( ale to nie oznacza, że się tam u Was nie pojawimy :evil_lol:

Posted

tu wyrażnie zademonstrował zasady :diabloti:

tu już buziaczki :iloveyou:

a tu jest mój CZYSTY BARDZO BARDZO PIES :diabloti: (zdj dedykuje Tazzowej pańci :evil_lol:

Posted

[quote name='Saththa']Ja normalnie wiedziałam, że Ciebie trzeba podpuscic cobys nam Sharkiego pokazała :lol:

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz031-2.jpg super :multi::)

osz ty :mad: bo się więcej nie dam :lol: i co uwierzyłaś już, że sznaucer to brudny sznaucer ? i bezz wyjątku :cool3:

[quote name='Tekla64']fajnie macie z ta woda
spacer pewnie byl super bo zdjecia z zabaw sa cudne

spacerku było mniej głównie tylko kapiel i nurkowanie po kamienie 4 h taplania i pies w domu z głowy :D:D

Posted

makot'a;17152884 napisał(a):
Dawno mnie nie było....jaki on zarośnięty słodko :loveu:
Tak się zastanawiam - czy gdyby nie zdejmować futra ze sznaucerów, to ta sierść by im tak rosła i rosła, czy ma jakiś limit?

http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/Obraz031-2.jpg
O niebiosa! Jak Ty go potem czyścisz?!
Tzn...moje psy tez się tak brudzą...ale moje psy są krótkowłose! :D

z tą sierścią to nie wiem :hmmmm:

a nie czyszcze go :D wchodzi do wody potem od razu idziemy na dalszy spacer, wysycha i się wykrusza :D no i potem w rzedpokoju tam gdzie śpi też jest trochę nakruszone :lol:

Posted

czysty - no nie mogę :P

my myśleliśmy że szanucer z ogonem to bleee (poprzedni nie miał ogona, uszka naturalne) i jak dzwoniliśmy po hodowlach to nam uświadomili, że tylko antena wchodzi w grę...
ja już się przyzwyczaiłam ;)

Posted

ahedok napisał(a):
czysty - no nie mogę :P

my myśleliśmy że szanucer z ogonem to bleee (poprzedni nie miał ogona, uszka naturalne) i jak dzwoniliśmy po hodowlach to nam uświadomili, że tylko antena wchodzi w grę...
ja już się przyzwyczaiłam ;)

no ja też, ale to ogonki zn ich brak i brak uszek ... ahh :loveu:

Posted

myślę że jak by tak rosła i rosła to by strasznie wypadała no i chyba nie ma limitu, ale ja już widziałam sznupa który tak rósł i rósł i nie był czesany a efekt był taki że miał dredy... i był straszny https://lh6.googleusercontent.com/-fgRx3YVawGA/TaHgCGp0K0I/AAAAAAAAAr4/UWfvwaVdo8E/s640/972.jpg

a co do uszu i ogona, to jak to się mówi im dłuższy ogon tym więcej szczęścia :D A nie rozumiem tego iż niby jest zabronione obcinanie uszu i ogonów a na wystawie na dobermanach były młode psy z obciętymi ogonami i uszami i dużo ich było... Jak jest zabronione to zabronione a nie aby dopuszczać takie psy do wystaw, skoro to młode psy to wiadomo iż było to wykonane po zakazie... a jest to okrutne, choć zgadzam się nie wyglądają ładnie z naturalnymi ogonami, lecz jest to straszne, mnie np. to przekonało: http://www.anti-dockingalliance.co.uk/BDockingDobes.jpg

Posted

[quote name='greatmadwomen']a co do uszu i ogona, to jak to się mówi im dłuższy ogon tym więcej szczęścia :D A nie rozumiem tego iż niby jest zabronione obcinanie uszu i ogonów a na wystawie na dobermanach były młode psy z obciętymi ogonami i uszami i dużo ich było... Jak jest zabronione to zabronione a nie aby dopuszczać takie psy do wystaw, skoro to młode psy to wiadomo iż było to wykonane po zakazie... a jest to okrutne, choć zgadzam się nie wyglądają ładnie z naturalnymi ogonami, lecz jest to straszne, mnie np. to przekonało: http://www.anti-dockingalliance.co.uk/BDockingDobes.jpg

Bo zabronione jest wykonywanie zabiegów, a nie wystawianie... ale słyszałam, że ZK ma w końcu wprowadzić zakaz. Ja zdecydowanie wolę ogoniaste i uszaste. Sznupy kopiowane zupełnie mi się niepodobają, jedynie co to dobki tak, ale sama jakbym miała mieć to całego w komplecie ;)

Posted

Korenia napisał(a):
Bo zabronione jest wykonywanie zabiegów, a nie wystawianie... ale słyszałam, że ZK ma w końcu wprowadzić zakaz. Ja zdecydowanie wolę ogoniaste i uszaste. Sznupy kopiowane zupełnie mi się niepodobają, jedynie co to dobki tak, ale sama jakbym miała mieć to całego w komplecie ;)

ale to przecież przeczy jedno drugiemu..... jeśli jest zezwolenie na wystawianie to będą kopiować... mam nadzieję że zakaz wprowadzą

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
osz ty :mad: bo się więcej nie dam :lol: i co uwierzyłaś już, że sznaucer to brudny sznaucer ? i bezz wyjątku :cool3:

nooo tak ubrudził sie na 1 (słownie jednym) spacerze :lol: przynajmniej z jednego jest udokumentowanie brudny :lol:

A co do kopiowania...
Ja wole naturalne. nie wyobrazam sobie psa bez ogona. Ogon to dla mnie dopełnienie psa;) i uszka tez lubię;)

Posted

a ja jednak zostane swoim upodobaniom wierna, i nadal bede wielbic kopiowane , i nadal bede tesknc do wlasnie takiego!!! bo mnie sie podobaja i tyla!
dyskusje sa wedle mnie jalowe, bo kazdemu wolno miec wlasny gust a o nich sie ponoc nie dyskutuje,agrumentow na wszytsko dobry dyskutant znajdzie zawsze mnostwo, fakt ze sie to robilo i pewnie robic bedzie jak z wieloma zakazanymi rzeczami bo to ..... tak juz jest

a poza tym to sie wam przyznam ze Dona tlucze nas tym swoim pejczem niemilosiernie a my po wielu latach bezogoniastych caly czas mamy z tym problem hihihi

Posted

wiadomo że każdy ma swój gust, ja na przykład uwielbiam dobcie kopiowane i uważam że z długim ogonem wyglądają nieładnie, uszy bardziej przeżyję, ale to chyba jedyna rasa którą nie trawię nie kopiowaną

Posted

greatmadwomen napisał(a):
wiadomo że każdy ma swój gust, ja na przykład uwielbiam dobcie kopiowane i uważam że z długim ogonem wyglądają nieładnie, uszy bardziej przeżyję, ale to chyba jedyna rasa którą nie trawię nie kopiowaną

ja nie trawie astów ;)