vege* Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 klaudusia0219 napisał(a):mam pytanie w jakim wieku zacząć małemu dawać już tylko 2 posiłki ? ;) Ogólnie duże rasy, nie tylko sznaucery powinny dostawać częściej jedzenie, ale w małych porcjach, bo właśnie może im grozić skręt żołądka. Jak rozmawiałam z jednym hodowcą Nowofundlandów to powiedział mi, że swoim niufkom daje chyba 5, ale za to małych posiłków ;) Quote
Culineo Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 vege* napisał(a):Ogólnie duże rasy, nie tylko sznaucery powinny dostawać częściej jedzenie, ale w małych porcjach, bo właśnie może im grozić skręt żołądka. Jak rozmawiałam z jednym hodowcą Nowofundlandów to powiedział mi, że swoim niufkom daje chyba 5, ale za to małych posiłków ;) 5? nieźle :-o Quote
Culineo Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 http://kwejk.pl/obrazek/84776/piesek.html :( Quote
eria Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Kurcze, grzywka porażka totalna, już dziewczyny wszystko napisały co ja chciałam.... Klaudia Ty się dobrze upewnij,czy ta dziewczyna z Zielonej Góry ma pojęcie o sznaucerach zanim Ci zepsuje całego psa tak jak ta zepsuła tylko ( a może i aż) grzywkę Quote
Culineo Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 eria napisał(a):Kurcze, grzywka porażka totalna, już dziewczyny wszystko napisały co ja chciałam.... Klaudia Ty się dobrze upewnij,czy ta dziewczyna z Zielonej Góry ma pojęcie o sznaucerach zanim Ci zepsuje całego psa tak jak ta zepsuła tylko ( a może i aż) grzywkę ona jestem pewna ma pojęcie, ale ja nie jestem jeszcze pewna czy trymować czy strzyc ? :( a wystawiać nie bedę ;) Quote
Doginka Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 klaudusia0219 napisał(a):ona jestem pewna ma pojęcie, ale ja nie jestem jeszcze pewna czy trymować czy strzyc ? :( a wystawiać nie bedę ;) Nie ważne, że nie bedziesz wystawiać. Trymowany sznaucer rzadziej ma choroby skóry, łupież itp.;-) Poza tym kolor sierści się poprawia trymowaniem, a po strzyżeniu po jakimś czasie zmienia się na grafitowy z czarnego;-) Quote
jonQuilla Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [FONT=Georgia]teraz przyszłam i cofnęłam się do zdjęć z grzywyką...ale została upitolona :crazyeye: nich szybko odrasta :) głaski dla Sharka[/FONT] Quote
Culineo Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Doginka napisał(a):Nie ważne, że nie bedziesz wystawiać. Trymowany sznaucer rzadziej ma choroby skóry, łupież itp.;-) Poza tym kolor sierści się poprawia trymowaniem, a po strzyżeniu po jakimś czasie zmienia się na grafitowy z czarnego;-) nie wiedziałam :) no to chyba go przetrymujemy ;) Quote
Culineo Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]teraz przyszłam i cofnęłam się do zdjęć z grzywyką...ale została upitolona :crazyeye: nich szybko odrasta :) głaski dla Sharka[/FONT] dziękujemy za głaski, a grzywka.... ech no trudno :( :) Quote
vege* Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 klaudusia0219 napisał(a):5? nieźle :-o Tak 5, ale za to niewielkich bo tak jest bezpieczniej, tak samo jest u człowieka, dlaczego ludzie mówią, żeby jeść mniejsze porcje ale częściej? ;-) wtedy nie tyją i nie czują się głodni, ani przejedzeni :-) Quote
Tekla64 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 no wisz ja sie jednak dziwie co do tego pojecia o robieniu sznupow ja go nie mam a .... az tak nie spitolilam jeszcze zadnej grzywki czy brody i ciezko mi se wyobrazic ze ktos kto sie juz zna mogl az tak spartolic sprawe bo ona niestety jest totalnie spartolona a co do koloru i ciecia Tekla cale zycie jest cieta i czarrrnnaaa ale ja sie nie znam moze mnie sie udalo Quote
Doginka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Tekla64 napisał(a):...a co do koloru i ciecia Tekla cale zycie jest cieta i czarrrnnaaa ale ja sie nie znam moze mnie sie udalo Bardzo Ci się udało, w genach Tekla ma kolorek zapisany, jak mój Rapcio - nic się ich nie ima;-) Ale to rzadkość jest, bo raczej sierść nie trymowana zmienia kolor po jakimś czasie:sad: Quote
Saththa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Doginka napisał(a):Bardzo Ci się udało, w genach Tekla ma kolorek zapisany, jak mój Rapcio - nic się ich nie ima;-) Ale to rzadkość jest, bo raczej sierść nie trymowana zmienia kolor po jakimś czasie:sad: U Tazzmana na siwą :lol: Quote
Rumi. Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Saththa napisał(a):U Tazzmana na siwą :lol: hihi u mojej suni także, ale ona jest tak z dwa razy czy trzy starsza od Twojego Tazza ;) i mniejsza ale to nie ma chyba wpływu na kolor :) Quote
Tekla64 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 eee ponoc u mlodych moze tak byc Dona tyz jest przesiana bialymi a Ares byl do niedawna naprawde siwy a teraz jest czarny caly tak jak powinien i ja mam nadzieje ze Dona tyz dojdzie do czarnosci nazad , ale moze moja nadzieja plonna jest Quote
ahedok Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Irys cały siwy, już przestałam wyrywać siwki, bo by wyłysiał :D Quote
Doginka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 A Lotos był brązowy a po rwaniu jest czarniutki:multi: Quote
Saththa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Tekla64 napisał(a):eee ponoc u mlodych moze tak byc Dona tyz jest przesiana bialymi a Ares byl do niedawna naprawde siwy a teraz jest czarny caly tak jak powinien i ja mam nadzieje ze Dona tyz dojdzie do czarnosci nazad , ale moze moja nadzieja plonna jest Ja jak patrze na Tazza to w szoku jestem z jego siwości;) ahedok napisał(a):Irys cały siwy, już przestałam wyrywać siwki, bo by wyłysiał :D Aleś szalona, ze w ogóle próbowałaś:lol: Quote
Tekla64 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 no na wyrywanie tyz sie nie zdecydowalam spokojnie czekam se Quote
Doginka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 ahedok napisał(a):coś te nasze Dyasy siwe, strzeż się Klaudia :D Szczególnie jak sie w piachu wytarzają;-):roflt: Quote
Culineo Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Doginka napisał(a):Szczególnie jak sie w piachu wytarzają;-):roflt: o to szczególnie !!!! :D ale mój ma pojedyncze, na bieżąco wyrywane :diabloti: Quote
ahedok Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Doginka napisał(a):Szczególnie jak sie w piachu wytarzają;-):roflt: o wypraszam sobie, my mieszkamy we Wrocu i u nas żadnego piachu nie ma :D Quote
Recommended Posts