Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
mam pytanie w jakim wieku zacząć małemu dawać już tylko 2 posiłki ? ;)

Ogólnie duże rasy, nie tylko sznaucery powinny dostawać częściej jedzenie, ale w małych porcjach, bo właśnie może im grozić skręt żołądka. Jak rozmawiałam z jednym hodowcą Nowofundlandów to powiedział mi, że swoim niufkom daje chyba 5, ale za to małych posiłków ;)

Posted

vege* napisał(a):
Ogólnie duże rasy, nie tylko sznaucery powinny dostawać częściej jedzenie, ale w małych porcjach, bo właśnie może im grozić skręt żołądka. Jak rozmawiałam z jednym hodowcą Nowofundlandów to powiedział mi, że swoim niufkom daje chyba 5, ale za to małych posiłków ;)

5? nieźle :-o

Posted

Kurcze, grzywka porażka totalna, już dziewczyny wszystko napisały co ja chciałam....
Klaudia Ty się dobrze upewnij,czy ta dziewczyna z Zielonej Góry ma pojęcie o sznaucerach zanim Ci zepsuje całego psa tak jak ta zepsuła tylko ( a może i aż) grzywkę

Posted

eria napisał(a):
Kurcze, grzywka porażka totalna, już dziewczyny wszystko napisały co ja chciałam....
Klaudia Ty się dobrze upewnij,czy ta dziewczyna z Zielonej Góry ma pojęcie o sznaucerach zanim Ci zepsuje całego psa tak jak ta zepsuła tylko ( a może i aż) grzywkę

ona jestem pewna ma pojęcie, ale ja nie jestem jeszcze pewna czy trymować czy strzyc ? :( a wystawiać nie bedę ;)

Posted

ona jestem pewna ma pojęcie, ale ja nie jestem jeszcze pewna czy trymować czy strzyc ? :( a wystawiać nie bedę ;)

Nie ważne, że nie bedziesz wystawiać. Trymowany sznaucer rzadziej ma choroby skóry, łupież itp.;-) Poza tym kolor sierści się poprawia trymowaniem, a po strzyżeniu po jakimś czasie zmienia się na grafitowy z czarnego;-)

Posted

Doginka napisał(a):
Nie ważne, że nie bedziesz wystawiać. Trymowany sznaucer rzadziej ma choroby skóry, łupież itp.;-) Poza tym kolor sierści się poprawia trymowaniem, a po strzyżeniu po jakimś czasie zmienia się na grafitowy z czarnego;-)

nie wiedziałam :) no to chyba go przetrymujemy ;)

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]teraz przyszłam i cofnęłam się do zdjęć z grzywyką...ale została upitolona :crazyeye: nich szybko odrasta :)

głaski dla Sharka
[/FONT]

dziękujemy za głaski, a grzywka.... ech no trudno :( :)

Posted

5? nieźle :-o

Tak 5, ale za to niewielkich bo tak jest bezpieczniej, tak samo jest u człowieka, dlaczego ludzie mówią, żeby jeść mniejsze porcje ale częściej? ;-) wtedy nie tyją i nie czują się głodni, ani przejedzeni :-)

Posted

no wisz ja sie jednak dziwie co do tego pojecia o robieniu sznupow
ja go nie mam a .... az tak nie spitolilam jeszcze zadnej grzywki czy brody i ciezko mi se wyobrazic ze ktos kto sie juz zna mogl az tak spartolic sprawe
bo ona niestety jest totalnie spartolona

a co do koloru i ciecia Tekla cale zycie jest cieta i czarrrnnaaa ale ja sie nie znam moze mnie sie udalo

Posted

Tekla64 napisał(a):
...a co do koloru i ciecia Tekla cale zycie jest cieta i czarrrnnaaa ale ja sie nie znam moze mnie sie udalo

Bardzo Ci się udało, w genach Tekla ma kolorek zapisany, jak mój Rapcio - nic się ich nie ima;-) Ale to rzadkość jest, bo raczej sierść nie trymowana zmienia kolor po jakimś czasie:sad:

Posted

Doginka napisał(a):
Bardzo Ci się udało, w genach Tekla ma kolorek zapisany, jak mój Rapcio - nic się ich nie ima;-) Ale to rzadkość jest, bo raczej sierść nie trymowana zmienia kolor po jakimś czasie:sad:

U Tazzmana na siwą :lol:

Posted

Saththa napisał(a):
U Tazzmana na siwą :lol:

hihi u mojej suni także, ale ona jest tak z dwa razy czy trzy starsza od Twojego Tazza ;) i mniejsza ale to nie ma chyba wpływu na kolor :)

Posted

eee ponoc u mlodych moze tak byc Dona tyz jest przesiana bialymi a Ares byl do niedawna naprawde siwy a teraz jest czarny caly tak jak powinien
i ja mam nadzieje ze Dona tyz dojdzie do czarnosci nazad , ale moze moja nadzieja plonna jest

Posted

Tekla64 napisał(a):
eee ponoc u mlodych moze tak byc Dona tyz jest przesiana bialymi a Ares byl do niedawna naprawde siwy a teraz jest czarny caly tak jak powinien
i ja mam nadzieje ze Dona tyz dojdzie do czarnosci nazad , ale moze moja nadzieja plonna jest

Ja jak patrze na Tazza to w szoku jestem z jego siwości;)

ahedok napisał(a):
Irys cały siwy, już przestałam wyrywać siwki, bo by wyłysiał :D

Aleś szalona, ze w ogóle próbowałaś:lol:

Posted

Doginka napisał(a):
Szczególnie jak sie w piachu wytarzają;-):roflt:

o to szczególnie !!!! :D
ale mój ma pojedyncze, na bieżąco wyrywane :diabloti: