Doginka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 O matko, ale Sharkowi ktoś grzywkę upier... zepsuł:crazyeye: http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/lol091.jpg Ale fota:klacz: http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/lol081.jpg Quote
Culineo Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 [quote name='Doginka']O matko, ale Sharkowi ktoś grzywkę upier... zepsuł:crazyeye: http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/lol091.jpg wiem :( ale przynajmniej coś widzi ;) Ale fota:klacz: http://i1028.photobucket.com/albums/y343/klaudusia0219/Mio%20Amore%20Dyas%20Poland%20FCI/lol081.jpg jakość 'przez okno' :D Quote
Doginka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Można było ciąć na ukos, bez znacznej straty długości i też by widział;-) Dobrze, że grzywka odrośnie;-) Quote
Culineo Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Doginka napisał(a):Można było ciąć na ukos, bez znacznej straty długości i też by widział;-) Dobrze, że grzywka odrośnie;-) bardzo dobrze :) ale to już trudno :D stało się :( Quote
Korenia Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Rzeczywiście strasznie mu fryzjer uciął tą grzywkę... ja się dziwię czasami że fryzjerzy nie mają tego czegoś (oczywiście nie wszyscy), że przecież widac ze psu megabrzydko... moja Amy w zeszłym roku na początku wyglądała jak idź stąd i nie wracaj, potem jak odrastała to fajnie wyglądała, ale można było nie ścinac brwi na centymetr tylko zostawic naturalne... Nie podlizując się ani nic z tych rzeczy;), ale Doginka świetnie zrobiła te 2 niby sznaucery, i tego białasa, i tego drugiego, i ze zwykłego kundlika, o nieciekawej sierści wyszedł stylowy psiak :) Quote
ahedok Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 ale gołębie fajowe :D a grzywka to jest ścięta chyba nie w tym kierunku ( w sensie, że w poprzek głowy a nie wzdłuż O.o ) ale nie przejmuj się, na pewno mu szybko odrośnie, tylko więcej nie idx do tego fryzjera... Quote
Saththa Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Ooo ilez Sharka;) uczta zdjęciowa;) I gołębie malutkie ;) A grzywka rzeczywiście trochę nie taka ale szybko odrosnie :) Quote
Tekla64 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 no w koncu zdjecia co prawda malo ale sa o grzywce nie bede juz nic gadac ale nie mow zes za to zaplacila?????!!!! jesli tak to dalas sie nabrac a wiecej do niej juz nie chodz lepije bys sama zrobila i pretensji by nie bylo a i jesli kasa posal to by zostala hihihi Quote
kiti7 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ale Sharki ma grzyweczke :cool1: szybko odrosnie nawet z pitolona grzywa jest sliczny i skubany jak szybko rosnie:loveu:sliczny misiek. A małe gołębie słodziusie:loveu:fajniusia fotka Quote
Culineo Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 zapłaciłam całe 15zł bo miał delikatnie łapki zn stopy robione na okrągło, tyłek , i włosy z uszu wyrywane ;) a na strzyżenie chyba nie jedziemy do Dyas tylko do takiej dziewczyny z Zielonej Góry która przygotowuje psy do wystaw, ale nawet jak będą uchybienia to trudno,bo na małego nie moge patrzeć, bo kudłaty i gorąco, a jednak na wystawy nie będziemy śmigać, bo to droga zabawa ;) Quote
Culineo Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Saththa napisał(a):Łooo to jednak nie poznam Sharkiego :( ale kto powiedział, że nie przyjade tam niegdy ? :diabloti: prawdopodobnie na kolejne trymowanie pojadę już tam tylko to pierwsze tutaj, bo mały już zaroślak, a żeby umówić się tak żeby nam pasowało to trudno, a pozatym kilka km jest :) Quote
weszka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Grzywka rzeczywiście schrzaniona na maxa! Szlag mnie trafia na tych wszystkich pseudo-fryzjerów co nie mają pojęcia o swoim fachu. Dobrze że przy ich sierści szybko odrośnie choć jednak parę miesięcy zejdzie. A łapy i tyłeczek też tak "fachowo" czy już lepiej? Quote
Culineo Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 weszka napisał(a):Grzywka rzeczywiście schrzaniona na maxa! Szlag mnie trafia na tych wszystkich pseudo-fryzjerów co nie mają pojęcia o swoim fachu. Dobrze że przy ich sierści szybko odrośnie choć jednak parę miesięcy zejdzie. A łapy i tyłeczek też tak "fachowo" czy już lepiej? no ci wszyscy fryzjerzy to jest masakra, ale cóż poradzić :niewiem: a łapy i tyłek - pojęcia nie mam- wyglądają dobrze :) Quote
weszka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ja bym poradziła biorąc zdjęcia sznaucera z wystawy i pokazała owej utalentowanej fryzjerce jak ma wyglądać grzywka. I zażądała zwrotu pieniędzy za schrzaniona robotę i zepsucie psa. Przecież możesz chcieć go wystawić a tak masz to na parę miesięcy z głowy. Później może się zastanowi zanim ciachnie według własnego gustu i na odlew bo i tak jej kasa spłynie to po co się wysilać i uczyć. Quote
Saththa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 klaudusia0219 napisał(a):ale kto powiedział, że nie przyjade tam niegdy ? :diabloti: prawdopodobnie na kolejne trymowanie pojadę już tam tylko to pierwsze tutaj, bo mały już zaroślak, a żeby umówić się tak żeby nam pasowało to trudno, a pozatym kilka km jest :) Heh ale ja myslałam, ze to będzie tak "już" :lol: Quote
Tekla64 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 caly czas mowie mniejsza krzywde bys zrobila gdybys sama ciachnela a kasa w kieszenie by zostala i jakos czlek mniej ma do siebie pretensji jak cos schrzani i poprawi sie zas albo za chwile hihihi zacznij go sama robic i tyla Quote
Rumi. Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Tekla64 napisał(a):caly czas mowie mniejsza krzywde bys zrobila gdybys sama ciachnela a kasa w kieszenie by zostala i jakos czlek mniej ma do siebie pretensji jak cos schrzani i poprawi sie zas albo za chwile hihihi zacznij go sama robic i tyla zgadzam się :D ja raz obcinałam mojej suni włosy nad oczami i spróbowałam zrobić jej brewki zamiast grzywki, poprawiłam z dwa razy i byłam z siebie dumna że jest taka piękna i taka jak ja chcę ;) Quote
ahedok Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Tekla64 napisał(a):caly czas mowie mniejsza krzywde bys zrobila gdybys sama ciachnela a kasa w kieszenie by zostala i jakos czlek mniej ma do siebie pretensji jak cos schrzani i poprawi sie zas albo za chwile hihihi zacznij go sama robic i tyla też sama obciachałam grzywkę (i nie tylko :diabloti:), bo stwierdziłam, że znafffca który by to zrobił w salonie zgarnie kasę i zepsuje psa bo ma to za przeproszeniem w głębokim poważaniu :roll: Quote
Doginka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 weszka napisał(a):Ja bym poradziła biorąc zdjęcia sznaucera z wystawy i pokazała owej utalentowanej fryzjerce jak ma wyglądać grzywka. I zażądała zwrotu pieniędzy za schrzaniona robotę i zepsucie psa. Przecież możesz chcieć go wystawić a tak masz to na parę miesięcy z głowy. Później może się zastanowi zanim ciachnie według własnego gustu i na odlew bo i tak jej kasa spłynie to po co się wysilać i uczyć. Dobrze napisane;-):klacz: Ja tez domagałabym się zwrotu kasy za taka fachowość:mad:;-) Quote
Culineo Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Doginka napisał(a):Dobrze napisane;-):klacz: Ja tez domagałabym się zwrotu kasy za taka fachowość:mad:;-) 15zł to nie majątek i nie chce mi się do niej łazić i się na nią patrzeć :lol: a małego chyba bedę golić, bo wystawy to droga zabawa... a pytałam ile kosztuje trymowanie małego (u profesjonalnej dziewczyny ) to mi powiedziała, że ok 300 zł :-o a golenie ok 170 zł (Wszystko z kąpaniem, ale tak czy inaczej to trochę dużo :( ) Quote
ahedok Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 klaudusia0219 napisał(a):15zł to nie majątek i nie chce mi się do niej łazić i się na nią patrzeć :lol: a małego chyba bedę golić, bo wystawy to droga zabawa... a pytałam ile kosztuje trymowanie małego (u profesjonalnej dziewczyny ) to mi powiedziała, że ok 300 zł :-o a golenie ok 170 zł (Wszystko z kąpaniem, ale tak czy inaczej to trochę dużo :( ) to sama rób ;) Quote
Culineo Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 mam pytanie w jakim wieku zacząć małemu dawać już tylko 2 posiłki ? ;) Quote
ahedok Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 klaudusia0219 napisał(a):mam pytanie w jakim wieku zacząć małemu dawać już tylko 2 posiłki ? ;) w książce o sznaucerach, którą posiadam, twierdzą, że olbrzymy powinny do końca życia jeść 3 posiłki (zagrożenie skrętem żołądka) skoro je chrupkie to co Ci za różnica? ;) Quote
Recommended Posts