Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

greatmadwomen witammmm !! :D
a kolczatka... :siara: dzięki Sandrze zamieniam ją niedługo na halti :multi:
ale narazie ma kolce bo ciągnie okropnie :( a halti już niedługo... :D hihi

a
cioteczki !!!!!! jak wyciągacie kleszcze, bo ja dzisiaj u małego znalazłam 2 (wujek się pozbył, ale ja chce sama :) )

Posted

przy kleszczach trzeba bardzo ostrożnie i mieć wprawę, na początku można kupić takie plastykowe coś do wyciągania kleszczy, ja bym nie ryzykowała na początku sama, bo trzeba uważać aby główka nie została...
A Shark jest zabezpieczony czymś na kleszcze?

Cieszę się że kolczatka pójdzie w odstawkę :)

Posted

a kolczatka może uszkodzić w końcu krtań.

a w halteerze może skręcić kark :)
ja nie rozumiem po co te rozmowy - jeśli ktoś się zdecydował się na kolczatkę to na pewno nie rzuci tego w cholere, bo ktoś mu odradza i gada co lepsze... sorry, ale ani Klaudia ani Ala nie pytają się Was o zdanie ;)

Posted

anka11 napisał(a):
ja nie rozumiem po co te rozmowy - jeśli ktoś się zdecydował się na kolczatkę to na pewno nie rzuci tego w cholere, bo ktoś mu odradza i gada co lepsze... sorry, ale ani Klaudia ani Ala nie pytają się Was o zdanie ;)

Ciebie się też nie pytałam o zdanie... To było wredne.
Ja uświadamiam co może się stać, a karku nie skręci jeśli ma wyczucie nie martw się.

Posted

anka11 napisał(a):

dobraaa przecież ja zmieniam i może się to na lepsze wyjdzie? :mad: (też cię kocham :loveu: )

a to takie cośśs kupiłam na kleszcze :D ale chce znać wasze sposoby :)

Posted

hahaha wykręca się :D Lecz osobiście tego nie robię, bo się boję że właśnie główka zostanie...
Sharkowi na pewno halti na lepsze wyjdzie :)

Posted

wiele z nas korzystalo z kolczatki, wiele korzysta nadal ale sa i tacy co juz nie korzystaja wcale
ja sie nie dziwie , ale sama tu i to pierwsza sie w tej kwestii wypowiedzilam.
nie wpadajmy w skrajnosci i nie wyciagjmy zbyt pochopnych wnioskow ;). Zeby szkolic , cwiczyc, trzeba wiedziec jak i co z tym psem robic, zeby uzywac kolczatki tez trzeba wiedziec jak coby za mocno nie zaszkodzic psu a jak najszybciej moc przejsc na inne formy zaobrozowania ze sie tak wyraze.:evil_lol:
dajmy i jej i psu troche czasu co nie znaczy ze pracowac nie powinna :lol:, jak najbardziej i to codziennie ale najwazniejsza jest konsekwencja.:p

i ja sobie zakaldalam uwierz kolczatke , wiem jak dziala ale tez wiem ze czlowiek idacy z psem musi byc szybszy od psa w postrzeganiu ciekawych dla niego rzeczy by wyprzedzac reakcje a nie dopiero reagowac po fakcie :razz: i mysle ze jak do tego dojdze to i kolczatka nie bedzie juz tak potrzebna.:multi:
Fakt juz lata cale posiadam kolczatke ale tez lata cale nie uzywam jej ,nawet szczerze mowiac na zacisku juz nie chodza a czasem moje wiejskie burki chodza na smyczach i chodza na dlugich luznych smyczach i najczesciej jestem sama ale nigdy zaden pies nigdy mnie nie pociagnal tak bym stracila rownowage.:mad:
Mysle ze to juz rutyna i mam nadzieje ze i ty do niej dojdziesz
ale jesli na razie wam latwiej opanowac psa za pomoca kolczatki to niech tak bedzie :roll: ale pamietaj ze nigdy na kolczatce nie powinien ciagnac, ze nigdy twoje szarpniecie nie powinno byc przed rozkazem i powinno byc wywazone -adekwatne , ze nie powinnas podciagac go bo przyspiesza oj w zasadzie jest cala masa takich ale mysle ze to wszystko teoretycznie masz opanowane, ja tam jestem dobrej mysli i juz niedlugo bedzie bez kolcow:lol:

Posted

Ciebie się też nie pytałam o zdanie... To było wredne.
Ja uświadamiam co może się stać, a karku nie skręci jeśli ma wyczucie nie martw się.

ale nie miało być wredne - przecież napisałam już na przedzie ,że przepraszam, ale takie moje zdanie

wszyscy każdemu zawsze polecają halti, a nie wszyscy mają to wyczucie, mogą zrobić gorszą krzywdę niż na kolcach(nie mówię tu akurat o Klaudusi czy Ali)

zresztą nie wnikam :) ja sama nic z tych rzeczy nigdy nie używałam, więc się nie znam hihi

dobraaa przecież ja zmieniam i może się to na lepsze wyjdzie? (też cię kocham )

ja Cię też :evil_lol:

Posted

greatmadwomen napisał(a):
na jego wzrost :D i wielkość łebka :)

:cool3:oki

anka11 napisał(a):

hihih najpierw te teksty z dresem teraz to :diabloti:

Tekla64 masz rację nie popadajmy w skrajności :D

Posted

anka11 napisał(a):
ale nie miało być wredne - przecież napisałam już na przedzie ,że przepraszam, ale takie moje zdanie

wszyscy każdemu zawsze polecają halti, a nie wszyscy mają to wyczucie, mogą zrobić gorszą krzywdę niż na kolcach(nie mówię tu akurat o Klaudusi czy Ali)

zresztą nie wnikam :) ja sama nic z tych rzeczy nigdy nie używałam, więc się nie znam hihi

dlatego napisałam iż halti, łańcuszek lub obroża pół zaciskowa ....

z mojej strony koniec tematu

Posted

anka11 napisał(a):

Co do skrecenia psu karku na kantarze czy na czymś innym oczywiście pewnie by się dało jakbym Tazza z pełnego pędu gwałtownie na maksa pociagneła :shake: co się nie zdarzy bo chodząc na smyczy nie rozwija takich prędkości :razz:

ahedok
Napisał Saththa
A ja stwierdzę, że tak u Klaudii jak i u Ciebie się kolców "czepiłam" a miniatury nie ma :lol:

może Tazz jakiś mniejszy :-D

I nie wyłapałam co ma do rzeczy czy Tazz mniejszy czy większy jest? Apropo miniatur? Do miniatury mu raczej daleko:0 Albo raczej miniaturze rozmiarami do Tazza:)

Posted

Fides79 napisał(a):
ja mam na kleszcze cos takiego http://swiatkarm.pl/p,trixie_peseta_do_usuwania_kleszczy_plastikowa_tx2381,461,7.html
paskuda wyłazi lekko, ładnie i w całosci i nie trzeba tego dzikiego psiego lokatora dotykac :p

identyczny dzisiaj kupiłam :multi:

anka11 napisał(a):

dzięki ;)

Saththa napisał(a):
sory ale proszę:

http://www.psy24.pl/4398-Wplyw-rodzaju-obrozy-na-zachowanie-psa-.html

NIe ma sensu w necie znajdziesz to co będziesz chciała;)

hehe ale poczytać można :D

Posted

Nie wypowiem się na temat kolczatki, bo sama jej używałam do szkolenia z posłuszeństwa, jak miałam kiedyś wilczka;-)
Jak zawsze na dogo są zwolennicy i przeciwnicy i nikt i nic tego nie zmieni:shake::cool3:

Ja tu czekam na foty;-) I dzięki za zmianę tytułu:multi: Wreszcie wiem, gdzie jestem;-)

Posted

Doginka napisał(a):

Ja tu czekam na foty;-) I dzięki za zmianę tytułu:multi: Wreszcie wiem, gdzie jestem;-)

nie ma za co :D a zdjęcia już się na bucketa ładują :D