Alojzyna Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 W dniach 22-23.07.2006 odbyło się wiele zagranicznych wystaw z udziałem polskich psiaków. My byliśmy na dwóch: 22.07.2006 - Oberwart (Austria) Polskę reprezentowały: staffiki (24): psy klasa młodzieży: XANDARRIAN QADZISS GRADNSTAFF Staff-Ka - lok. II :loveu: :loveu: klasa pośrednia : GOLD CHARGER Buldożer - Res. CACA :multi: (jak Wam poszło na Klubowej w Niemczech?) klasa otwarta: MISTER MAN MERRY MARIATOS - CACA, CACIB:klacz: :klacz: :klacz: klasa championów: STAFFKAR - CACA:multi: :lol: STAFFKAR tym samym zakończył [SIZE=4]Championat Austrii - GRATULUJEMY!!!! :happy1: :klacz: :cool2: suki: klasa championów: AYKA Stawka Większa niż Życie - CACA, CACIB :multi: :multi: LA OLA Daffodil Yellow - Res. CACA (dziękujemy na rywalizację na najwyższym poziomie) amstaffy (29): klasa otwarta - RATASKAR ROZBÓJNIK RUMCAJS Staff-Ka - CACA , Res.CACIB:klacz: :klacz: :klacz: 23.07.2006 r. - Szombathely (Węgry) Polskę reprezentowały tym razem dwa staffiki: MISTER MAN MERRY MARIATOS - CAC, CACIB:klacz: :klacz: :klacz: AYKA Stawka Większa niż Życie - CAC, CACIB, BOB :multi: :multi: tym samym Ch.Pl. AYKA Stawka Większa niż Życie spełniła wymagania na tutuł INTERCHAMPIONA !!!! :laola: Podobno psy, które na tych wystawach zdobyły CACIB-y otrzymują także tytuł Zwycięzcy Austro-Węgier. Jeżeli to prawda, to zarówno AYKA jak i MISTER MAN mają prarawo do takiego tytułu. Ale zaznaczam, jest to wiadomość niesprawdzona. Zdjęcia będą bardzo późnym wieczorem, jak nieco odpoczniemy. Dziękuję Justuss i P.Tomkowi za wspólny, bardzo mile spędzony czas. Pozdrawiam wszystkich spotkanych na wystawie. Quote
tomo Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 WIELKIE GRATULACJE !!! [SIZE="4"]dla AYKI , MARIATOSA, STAFFKARA - szczególne!!!!!!!!!! CZY MOŻNA PROSIĆ O SZCZEGOŁOWĄ STAWKE ??? Quote
Asztir Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 O jacie! Wielkie brawa dla Ayki oraz dla wszystkich innych psiaczków tak pięknie reprezentujących Polskę :multi::multi::multi: [SIZE=3]wspaniale Wam poszło! :klacz::klacz::klacz::cool2::Cool!: Quote
Alicja Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 :laola::terazpol::laola: BRAWO dla polskich stafików i astów:multi::multi::multi: Quote
MAMBA Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 OGROMNIASTE gratulacje dla Wszystkich :multi: :multi: :multi:!!!! Quote
Marta Chmielewska Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Ogromne gratulacje :multi::multi: :cool2::Cool!::BIG::laola::terazpol: Zawsze mowiłam, że poziom polskich stafików jest bardzo wysoki :cool3: Fajnie, że jeździcie za granicę w tym roku, w przyszłym bedzie więcej luzu;):evil_lol: Quote
Sajko Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 To ja jeszcze dodam, że Charger u sędziego Gilmoura w Niemczech na klubie drugi w klasie z doskonałym opisem:multi: I w Oberwarcie, mój Drago minibullik, wziął CACIB pokonując (chyba, bo zła handlerka zapomniała katalog odebrać) młodzieżowego zwycięzcę Europy z zeszłego roku:multi: (jak ktoś ma katalog, błagam o nazwę psa z klasy championów, mój to Seayess Hot Love Margins, więc o tego drugiego mi chodzi;) ) tym samym ukończył Interchampionat:multi: A na klubie wygrał klasę otwartą i w porównaniu o najlepszego psa uzyskał resCAC:multi: czyli właściwie vice-zw.klubu:razz: (czy ktoś się trochę lepiej zna na systemie niemieckim, to błagam o link, gdzie nie po niemiecku będzie to opisane:lol: ). Quote
Alojzyna Posted July 24, 2006 Author Posted July 24, 2006 W klasie championów były: GRASCO'S FEELINGNOTHINGMORE i SEAYESS HOT LOVE MARGINS Gratulacje za zwycięstwo!:lol: Quote
Sajko Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Dzięki bardzo:))) czyli dobrze napisałam, wygralismy z zeszłorocznym Mł.Zw.Europy:cool3: Quote
Carbonara Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 BARDZO GRATULUJEMY WSPANIAŁYCH SUKCESÓW NA WYSTAWACH ZAGRANICZNYCH POLSKIM PSIAKOM : AYCE, MARIATOSOWI I STAFFKAROWI CHAMPIONATU aUSTRII ORAZ CHARGEROWI....SUPER:multi: :multi: Quote
Alojzyna Posted July 24, 2006 Author Posted July 24, 2006 kilka zdjęć z Oberwartu (niestety nad ringiem staffików nie były zbyt jasno, większość psów ustawiana była tyłem do światła) XANDARRIAN przed wyjsciem na ring i na ringu bracia MARIATOS biegnący STAFFKAR (niestety na pozostałych zdjęciach jest czarną plamą - chyba dodatkowo jakaś chmura nadciągnęła) AYKA LA OLA Boriasz, czyli ROZBÓJNIK RUMCAJS Quote
Mikołaj Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 My również wróciliśmy szczęśliwi.MISTER MAN MERY MARIATOS CACiB z Austrii i CACiB z Węgier.Na wystawach była super atmosferka ale było też bardzo gorąco. MISTER I jego brat odpoczynek po wystawie Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze swojego występu Quote
AMFI Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 GORĄCE GRATULACJE dla wszystkich reprezentantów Polski !!!:terazpol::terazpol::terazpol: [SIZE=3]Super się wszyscy spisaliście! Alu, fotki extra, jesli można proszę o więcej! Quote
Justuss Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Na początku barszo serdecznie chciałam pogratulowac Ali i Ayce za świetne wyniki na tychże wystawach jak i ukończenia INTER CHAMPIONA-bravo dziewczyny spisałyście się znakomicie:klacz: :klacz: :klacz: :laola: . Oczywiście Alę już osobiście wyściskałam:thumbs: Następnie gratulki dla "naszego" polskiego Mariatoska, również świetnie się spisał:klacz: :klacz: :klacz: oraz szczególne gratulacje dla Boriasza, który w konkurencji 7 psiaków otrzymał kolejnego CACA (3-ego już) oraz Res.CACIBa- bravo dla właścicieli :thumbs: :thumbs: :thumbs: I chciałam jeszcze dodać, iż jestem bardzo szczęśliwa, że udało mi się zamknąć tytuł CHAMPIONA AUSTRII ze STAFFKAREM:laola: Bardzo serdecznie dziękuje Magdzi i Filipowi oraz moim współtowarzyszą podróży (Ali i P.Tomkowi) za bardzo miły i sympatyczny wspólnie spędzony czas:thumbs: :thumbs: P.S. Pełne wyniki oraz reszte fotek mam nadzieje iż uda mi sie wstawić w najbliższym czasie:p Także polska ekipa górą:terazpol: Pozdrawiam ;) Quote
Alojzyna Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 A oto pełne wyniki z Oberwartu: Staffordshire bull terrier sędzia: Ing. Silvia Radnetter (A) - Bardzo dokładnie oceniająca psy, żaden szczegół nie umknął jej uwadze. Dokładnie oglądała psy zarówno w statyce jak i w ruchu. psy klasa młodzieży: 1. JANG PRINZ OF CANTERBURY - Zw.Mł. 2. XANDARRIAN QADZISS GRANDSTAFF STAFF-KA BUDYSTAFF'S ACE VENTURA - nieobecny klasa pośrednia: 1. A KING DES ANGES DE LA CITE PHOCEENNE - CACA, Res.CACIB 2. GOLD CHARGER BULDOŻER - Res.CACA 3. SLUG-A-BED DREAM LOVER klasa otwarta: 1. MISTER MAN MERY MARIATOS - CACA, CACIB 2. GENTLE NATURE AMIGO - Res.CACA 3. EL STAR OF CANTERBURY 4. DRAGON HEART OF CANTERBURY 5. MISTER MARKSMAN MARIATOS klasa championów 1. STAFFKAR - CACA 2. BAD JANKEE'S GIZMO- Res.CACA suki klasa młodzieży 1. BUDDYSTAFF'S ALMOST HEAVEN - Zw.Mł. BOB 2. CHEERSTAFF WHIRLWIND 3. CHEERSTAFF WOODGLEN BESS 4. DINAH-MITE MOLLY klasa pośrednia 1. MC PERFORMANCE VALUE PUMMNING UP - CACA, Res.CACIB 2. WINCROFT COOL MAIDEN - Res.CACA klasa otwarta 1. MISS MOONBEAM MARIATOS - CACA 2. MC PERFORMANCE UPRISING DIVINITY - Res.CACA 3. PERALSSTAFF ALLURING GIRL klasa championów 1. AYKA STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE - CACA, CACIB 2. LA OLA DAFFODIL YELLOW - Res.CACA Quote
Mikołaj Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Dzięki za gratulacje.Wrzucam parę zdjęć z wystawy na Węgrzech mam nadzieję że nie pomylę podpisów jeżeli wkradnie się błląd to przepraszam:oops: Psy kl.młodzieży Psy kl.pośrednia suki kl. otwarta siostra Mistera Zwyciężczyni Rasy AYKA :lol: :lol: Wszystkim dziękujemy za mile spędzony czas :lol: :loveu: i gratulujemy:multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Alojzyna Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 jeszcze kilka zdjęć z Oberwartu: psy - klasa pośrednia SLUG-A-BED DREAM LOVER (lok.3) A KING DES ANGES DE LA CITE PHOCEENNE - CACA, Res.CACIB psy - klasa otwarta DRAGON, EL STAR i GENTLE psy - klasa championów Niestety, brakowało tam ustawiania psów po przyznaniu lokat przy postawionych na ringu numerkach, a w czasie oceniania nie zawsze udawało się zrobić zdjęcie z powodu wystawców ustawionych z klatkami tuż przy ringu. Zdjęcia z Szombathely ma Justyna, więc musimy poczekać. Natomiast, gdyby kogoś interesowało, to mam piękne zdjęcia amstaffów z Szombathely. I na koniec kilka amstafów w Oberwaru: Quote
bongobongo Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Ala! Wkradła się mała pomyłka :lol: w fotorelacji jeśli chodzi o naszą klasę, a mianowicie pies, któremu napisałaś CAC i res. CACIB był trzeci (wystawiała go ta blondynka), natomiast lokatę I te tytuły uzyskał pies wystawiany przez tego młodego bruneta :lol: Quote
Alojzyna Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 Faktycznie, źle podpisałam zdjęcia. Na zbiorowym, tym pierwszym jest właściwa kolejność. Sorry :oops: Kasiu, napisz ja było w Niemczech. Quote
fair Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 W niedzielę 23.07.2006 odbył się Clubschau, jak już wspomniała sajko BTS pst standard sędziwała Pani Sherill Goodwin EX SE NATUS SOPRANO Jedi zajął II lokatę w klasie championów Bardzo się cieszę z występów dzieci mojego Moryca: FANTA EX SE NATUS Vitatus wygrała klasę otwartą i BANKO JEDI z Rodziny Soprano, oncena wielce obiecująca, klasa szczeniąt Quote
bongobongo Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='Alojzyna'] Kasiu, napisz ja było w Niemczech. Nie zostaliśmy na Węgry, bo w tym samym czasie na klubówce terierów typu bull w Niemczech, staffiorki sędziował Danny Gilmour, czyli czołowy angielski hodowca, sędzia i komentator wzorca FCI. Sędziował on także bullterriery standart (suki). Natomiast psy standart i wszystkie miniatury (było ich więcej niz standartów) sedziowała Sherill Goodwin (GB), a asty - Ortlieb Lothary (D) W katalogu zgłoszone były 42 staffiki, głównie z Niemiec i Czech. Nasz Charger był jedynym polskim psem zarówno jeśli chodzi o hodowlę jak i właścicieli. Z polskiej hodowli był jeszcze El Camino Mat-Staff Komisarz, ale właścicielami nie są Polacy, z tego co nam wiadomo. Sama wystawa odbyła się w małej miejscowości k/ Apoldy w ośrodku sportowym. Teren zadrzewiony, więc ze znalezieniem cienia nie było problemu. Rano mżna było napić sie kawy, którą serwowano wszystkim wystawcom :lol: . Atmosfera fantastyczna, odczuwało się, że przyjechali miłośnicy tej rasy. Dużo było osób oglądających i robiących zdjęcia, więc Charger nie zawsze mógł sobie poleżeć, trzeba było pozować :lol: Jeżeli chodzi o oglądanie psów przez Gilmoura, to nie spotkałam się jeszcze nigdzie, a przecież sporo jeździmy, aby ktoś tak wnikliwie oglądał anatomię i ruch opisywanych psów (wieczorem Jacek wstawi foty, to będzie widać tą dokładność i precyzję). Nasz GOLD CHARGER BULDOŻER ( FCI) pokazywany był w klasie championów, w której konkurował ze starszymi od siebie psami, nawet o 2,5 roku. Na 4 psy, uzyskał 2 lokatę z oceną doskonałą i wspaniałym opisem :loveu: . Pierwszą lokatę w naszej klasie uzyskał JETHRO TULL DAFFODIL YELLOW. Jeżeli chodzi o poszczególne tytuły, to zasady ich przyznawania są inne, niż u nas i dość skomplikowane. Dlatego muszę sprawdzić na foto tablicę wyników, aby czegoś nie pokręcić. Quote
bongobongo Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Fair! BARDZO SERDECZNIE TOBIE I SAJKO GRATULUJEMY SUKCESÓW :multi: odniesionych na tej wystawie ( a Tobie podwójnie, za tatuśka i jego dzieciaki :lol: ). A gdzie są zdjęcia Dragulca? :mad: Quote
Mikołaj Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 GRATULACJE DLA "RUDASKA":multi: :multi: .Macie może zdjęcia staffionów? Quote
Recommended Posts