Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mam prosbę może ktoś mi przetłumaczyć bo zgłaszalam psy do Niemiec na wystawe, i dostalam od nich maila niestety po niemiecku i nie wiem o co im chodzi, jedyne co zrozumialam ze o coś proszą ale o co:roll:
ich habe die Meldung Ihrer Siberian Huskies Rüden:
- tu psy wymienione

erhalten. Auf dem Meldeformular fehlt folgende Angabe:

(XX) Zuchtbuchnummer

Ich bitte um Mitteilung bis zum 27. September 2006. Vielen Dank.
prosze o pomoc

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie dzwoniłam do Powiatowego Lekarza Weterynarii w Szczecinie - przez granicę w całym zachodniopomorskim nie przepuszczają zadnych zwierząt ze względu na wściekliznę, która u Nas w mieście wystąpiła w tym tygodniu.

Posted

Dzisiaj byłąm osobiście w tej sprawie się pytać. Weterynaż powiatowy zapewnił że niema problemu z przekroczeniem granicy o ile pies posiada paszport z wbitą wścieklizną. NIetrzeba też żadnych specialnych zaświadczeń.
Byłam dzisiaj ok godziny 15.
I się pytałam bo też się wybieram na tą wystawe.

Posted

Przed chwilą dzwoniłam do weterynarz ,która również jest wystawcą i powiedziała ,że nie ma co panikować ,na wszelki wypadek w paszporcie na dzień przed wyjazdem ,zrobić badanie kliniczne ,że pies jest zdrowy.
Ufff odetchnęłam

Posted

Raczej wątpie. Bo to powiatowy może wprowadzić jedynie ograniczenia związane z wywozem psów za granice. Dla pewności moge jutro jeszcze zadzwonić choć wątpie aby coś się zmieniło.:mad: I po co tak straszyć Marek??

Posted

Kurcze, kurcze, mam jechać w niedzielę do Rostoku a tu mi się chyba ciężarna będzie wcześniej rozsypywać, oby przetrzymała jeszcze tydzień.

Są może podane zgłoszone psy albo choć plan sędziowania, jak myślicie, jechać rano czy na wyznaczoną godzinę sędziowania. A jak to jest z opłatami na miejscu, a i kto jedzie w niedzielę i wspomoże zestresowaną koleżankę na miejscu?

Posted

Karolka my jedziemy w niedziele, też nic nie wiemy ,nie ma żadnego planu ani katalogu, wiem tylko jaki ring, wyjeżdżamy o 5 rano ,opłaty wnosi się na miejscu.

Posted

Kurcze ja tyez jestem ciekawa jak to z tymi opłatami i le kosztują wejściówki dlatych co niemaja ze soba psa. Niewie może ktos jak z tym jest?? I ile kosztuje wejście?

Posted

bonia vbmenu_register("postmenu_2249976", true);

Super, podaj mi swoją kom. zawsze rażniej jechać z kimś z polski, może spotkamy się na miejscu.

Moje gg 5024123

Ja jeszcze nie wiem o której jechać.

Posted

bonia napisał(a):
Przed chwilą dzwoniłam do weterynarz ,która również jest wystawcą i powiedziała ,że nie ma co panikować ,na wszelki wypadek w paszporcie na dzień przed wyjazdem ,zrobić badanie kliniczne ,że pies jest zdrowy.
Ufff odetchnęłam

Powodzenia! mnie jednak nie będzie :roll:
:)

Posted

A ja muswze się pochwalić. PIccolo na wystawie w Rostoku zdobył V1, Anw.Dt.Ch.VDH, CAC, CACIB, BOB, Singer Rostock:multi: :multi: :multi: :multi:
Ogólnie ładny dojazd do wystawy, dobrze zorganizowana, mnustwo stoisk z bajerkami dla psiaków. Jeden minus to to że trzeba czekać na dostanie papierów aż zakończy się sędziowanie w ringu niezależnie od zajętej lokaty, ale i tak było warto. Piccolo bardzo się podobał ja też jestem zachwycona tym jak został przyjęty:multi: :multi:

Posted

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Jeszcze raz gratuluje, a o której wyjechałaś, i jak długo jechaliśći.

Rozumiem że PICO spełnił dziś potrzebne warónki do INTERA :multi: :multi: :multi:

Posted

Niestety karolaka niezostałam na bisiejak zawdze mi sie spieszyło. Na intera mam wszystko oprucz wymaganego czasu.
Ja ze szczecina miałam 250 km. Jechaliśmy 20 na której niema ograniczenia prędkości z wyjątkiem kilku punktóe. Wsumie jechaliśmy 2 godzinki i 20 minut. Droga świetna poza wszelkimi miastami, ładnie jest wszystko oznakowane tak więc trafilismy bez problemu na teren hali.
Napewno to nieostatnia wystawa na jakiej byłam w Niemczech.
A zachwile podam stawki psiaków.:p

Zwergschnauzer(schwarz/silber)

Ruden/Jugendklasse
Qualifica's art OF JOY
LITTLE ROSEBUD'S
championklasse
RUEDESHEIM'S BOOMERANG
CHINON'S U-TURN
hundinnen/veteranklasse
LITTLE ROSEBUD'S AMBER QUEEN
jugenklasse
QUALIFICA'S ANGEL OF DREAMS
zwischerklasse
AQUI VANILIA VAMP
offen klasse
AU REVOIR VIS A VIS
LITTLE ROSEBUD'S LOVING MEMORY

sHAR PEI

R/JUG.
HAPPY HIPPO'S BUTCH
TSHINAMO'S AFRICAN PRINCE
R/CH.
CHAGALL;S LORD OF THE RIRG
DENAR TAY RYSI WYKROT
R/OFFENKL.
TSHINAMO'S RONG SHAO-LI

H/JU.
ELOISA VAN WANG XINHUAN
HAPPY HIPPO'S BAISHA
HAPPY HIPPO'S YUMI OF INDIAN SUMMER

H/OFFENKLASSE
HAPPY HIPPO'S TRIOLA

Posted

:lol: NIema sprawy

Windspiel
hundinnen/zwiscgenklasse
IL CAGNOLINO FIONA

H/OFFEN KLASSE
IL CAGNOLINO FELIZIjak widać było ich tylko 2

a co ciekawego za zwycięstwo w swojej klasie dostaje się małego szampana a medal tylko za cacib zapomniałam napisać o tej inowacji:p