foxi Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 a moja psinka wabi sie nando-aż wstyd się przyznać ale pomysł na to imię wzieło się z brazylijskiej telenoveli-jeden z głównych bohaterów miał wdzięczne imie fernando-a jego pieszczotliwe zdrobnienie to właśnie nando Quote
Coffee&Nera Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Hmmm co do imion to moimi ulubionymi a zarazem dziwnymi to: Naruto, Kakashi, Kaisha- i wlasnie temu podobne imiona- bardziej Japońskie... A z takich bardziej polskich to- Arkan, Aldan, Arcanain oraz Arkadia :) Quote
Wiza Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 moja psica to Kiara ale podobają mi sie: suki: Amber Baffy Opa psy:Koleś Frey Falko Quote
Karilka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Szczury: Mucha i Dziabaka Psy: pan Dolar Funcik i pan Iwan groźny Kot [*]: Ryba Quote
Patikujek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 No to ja znam psa o imieniu: Omlet oraz Gryź(wiecie jak fajnie się ludzie patrzą kiedy pan go woła:evil_lol:) a mój pies się nazywa Baksymilian Quote
Baha Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 moje maluchy to - Ciuma, Honda, Sally vel Jadzia , Carmel, Shaman, Szynka;) Quote
inez76 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Mój chomik (dziewczynka) miała mieć na imię Fiona, ale jakoś tak dzieciom źle się to wymawiało - i została Pioną :cool3:. Mój pies imię miał nadane już w hodowli. Ja wymarzyłam sobie, że będzie miał na imię Drago. Gdy dzwoniłam do hodowli, dowiedziałam się, że pies będzie miał na imię Page Boy (ale ja sierota zrozumiałam Pago Boy) - imię mi się bardzo spodobało, tzn. ten pierwszy człon - i tak już zostało, jest Pago:p. Quote
Angel_ Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Hehe ja lubie wszystko co inne :lol: Pies - Dharma kot- Madagaskar ( Rudy na codzien ;) ) szczur- Mitsubishi vel Mietek za T. M króliczek- Ali G Quote
Nayantara Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 piesio: Negra chomciu: Zgredek Pająk: Głodzilla Quote
Usia_82 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Moja sunia to Dinka w inaczej Dupel :loveu: fretki to Tosia i Tofik oba reagują jak wołam je Tośki ;) a kot mojej siostry nazywa się Trini Kolega nazwał sunie Doda :razz: Quote
Usia_82 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 widziałam kolesia który nazwał sunie Ku...wa a co najciekawsze to jak ją wołał wiele kobiet się obracało :D wyglądało to genialnie ;) Quote
diabelkowa Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 slyszalam jak babka suke wolala : Łapówka! Quote
Kasia & Nemo Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Mój piesio nazywa się Nemo, ale po kapitanie Nemo, a nie po rybce. ;) ( Zresztą film " Gdzie jest Nemo " był w kinach jakiś rok po tym jak kupiliśmy psa :cool3: ) Quote
duzebzium Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 hihi fajne imionka:lol: u mnie psiaki: Zuza, Fifka, Pufa a kotek Pituś :cool3: Quote
Żółtaczka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 kolega z Białegostoku ostatnio opowiadał o czekoladowej labradorzycy o imieniu Nesca, i jak je na spacerach jakieś gó*** to wołają: Nesca-fe ;) Quote
aga_beta Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 moje pieski to beta i lula, więc myśle, że raczej zwykłe imionka mają:lol: Quote
Pysia Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 A u mnie domowo Zmorka i Szelma :) Następną nazwę Franca :evil_lol: Znajomi mają koty : Absurda i Bzdurke ;) Quote
Guest contemplatio Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Moja psica to Kira (nie od tej beznadziejnej aktorki Keiry Knightley :/ , tylko od poetki) -owczarek niemiecki. Druga, sucz moich rodziców to Mika (od łac.mico - drobiazg, okruszek) bull francuski. Koty: Mozart, reagujący również na Zostawtękanapkędarmozjadzie ;) i Safona, poprzednia kotka nazywała się piękna Helena, przez moją babcię nazywana Pamelką :D Poprzedni pies, dog arlekin nazywał się Ringo Star( to z westernu) a suczka, moskal to była Fuji(od marki aparatu-hodowca miał pomysła :D ) A w ogóle to u nas w domu panuje mania nadawania zwierzętom oryginalnych imion, częśto wywodzących się z łaciny albo z jakiejś dziedziny sztuki... żeby nie było,że jak wołasz Rex, to zlatuje ci dziesięć psów ;) Quote
Ka$ka9141868 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 contemplatio napisał(a):Moja psica to Kira A tej miałam kire ;) syberiana huskiego:cool3: Quote
Cordia Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 moj samoyed Cordia - od nazwy czeresni z lanciny to serce <ktoras odmiana > poprzednia Acris- ostra do jamnika babci wołamy Belfegor :P a kot mojego kolegi nazywal sie KOSIMAZAKI Quote
Cambel&Megi Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Moja sucz miała być Yorube, jednak rodzicielka zgłoiła sprzeciw :lol: Quote
Recommended Posts