Jump to content
Dogomania

Rottkowaty przemiły psiak z depresją - w tym tygodniu do schronu :(

Recommended Posts

Posted

Nie wiem skąd się wziął i jaka jest jego przeszłość. Błąkał sie po ulicy od jakiegoś czasu.
Kilka dni temu Straż Miejska przywiozła psa do kojca interwencyjnego Urzędu Miasta. Jednak z powodu przepełnienia urzędnicy chcą wezwać hycla i zabrać psy do schronu. Nie chcę na to pozwolić, nie mam gdzie schować biedaka.
Psiak cierpi na depresję. Nie je, nie pije, sierść wypada garściami.
Ożywia się dopiero po wyprowadzeniu z kojca. Wzorowo chodzi na smyczy, siada na komendę, podaje łapkę i... tuli się z taką nadzieją w oczach. Wtedy też bierze karmę z ręki.
Nie wykazuje agresji ani do psów, ani do ludzi.
Nie wiem w jakim jest wieku, ale myśle, ze ma nie więcej jak 3-4 lata.

Musimy zdążyć z pomocą. Hycel ma być w tym tygodniu... a ten pies w schronie zginie :(

Przepraszam za jakość fotek, było już późno i padało.

Posted

alek5464 napisał(a):
nie podajesz najwazniejszej wiadomosci gdzie on jest??

tayga z Gubina więc psiak pewnie też. Rottkowe fundacje nie mają miejsc by go zabrać, dużo psów długo czeka w kolejce - niektóre się niestety nie doczekują pomocy:-( Jeśli ktokolwiek może coś zrobić to proszę pomóźcie temu psiakowi

Posted

Ze wzgledu na pogodę hycel nie dojechał, miał być dzisiaj
Nie wiem co będzie dalej. Bardzo mi zal psiaka, bo jest wyjątkowy... grzeczny, łagodny, trochę wystraszony i zdezorientowany. I te oczka... jakby pytał "co jeszcze mogę dla ciebie zrobić"

• 2 weeks later...