zachary Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 I tak z pewnością jest,że to najkochańszy pies pod słońcem, bo ma kogo kochać i czuje,że jest kochany!!! Quote
Mageda Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Dzisiaj jest między innymi święto Spajka - Światowy Dzień Kundelka :) Quote
yohannap Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Ja też mam zawsze problem ze znalezieniem wątku Spajkiego, więc robię wyszukiwanie zaawansowane i wpisuję "ofiara wypadku", szukaj tylko w tytułach :razz: Dziękuję za wieści o super Spajkim i słodkie fotki! Cudowny jest ! Buziaki Yohannap Quote
Mageda Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Mamy problem ze Spajkim... Od dłuższego czasu borykamy się z biegunkami. Powtarzają się one co jakiś czas. Zaczyna to być niepokojące. Każda biegunka jest leczona. Zaczynamy od węgla i nifukroxazydu w domu. Jak to nie pomaga to seria zastrzyków. Zaczyna być dobrze po zastrzykach, kilka dni lub tygodni i powtórka - czyli biegunka, Tak było między innymi w ubiegłym tygodniu. Biegunka ustąpiła po zastrzykach. Po trzech dniach spokoju, znowu to samo. Nifuroxazyd zadziałał przez 3 dni. Dziś rano znowu biegunka. Spajk jest oczywiście cały czas leczony pod okiem lekarza. Dostaje specjalny proszek dla zwierząt do jedzenia do karmy, aby odbudować mu florę w jelitach. Jakiś czas temu, miał robione badanie kału na pasożyty i na trzustkę. Wyszło wszystko ok. Ale mimo tego podawaliśmy mu jeszcze amylan. Teraz najprawdopodobniej w styczniu, zdecydujemy się zrobić mu biopsję jelita. Być może ma on zespół jelita wrażliwego. Może też mieć po prostu zjechaną florę bakteryjną, stąd odwiecznie takie problemy. Karmę cały czas je intenstinala royala. Jak go tylko adoptowaliśmy jadł royala dla kastratów. Teraz już od x miesięcy intenstinal. Zaczynam się bać. Strasznie bać co się dzieje. Nie znamy jego przeszłości, nie wiemy co jadł, na co chorował. W jakim stanie jest "wewnątrz". Fakt, że nie widać nic po nim, że coś mu jest. Jest pogodny, biega po domu, bawi się z kotem, sam zaczepia do zabawy. Także brzuch go nie boli. Jutro zacznie dostawać tabletki z glinką, na odbudowę. Nazwy jeszcze nie znam. Dziś dostał nifuroxazyd i głodówka. Jak tylko przestanie mieć biegunkę, odrobaczymy go znowu. Pozdrawiam Quote
Pipi Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 bardzo przykre, wspolczuje. Trzeba szukac przyczyny. Ciesze sie, ze Panstwo tak dbacie o niego. Jesli mozna, to tylko podam jaka byla przyczyna biegunek u suki mojego brata. Tez leczyli, badali i nic. W koncu przypadkiem skonczyla sie karma royal i sytuacja byla taka, ze nie mogli przez dwa dni jejkupic, to dali jej kurczaka i to pieczonego?! a ona tak zajadala jakby nigdy nic nie jadla lub glodzona byla. Kupki miala prawidlowe, a jak juz kupili karme, to po pierwsze nie chciala jej jesc, a jak zglodniala i zjadla, to znowu dostala biegunki. Od tamtej pory ich suka je gotowany ryz i na zmiane kurczak gotowany, albo do ryzu surowa wolowina. Jest spokoj od biegunek. Jeszcze ktos tam poradzil zeby wode dawali tylko przegotowana. A mleko Spajki pije? moze o mleko chodzi? Slyszalam, ze niektore psy nie toleruja royala, choc taki dobry ponoc jest i weci zalecają. Quote
Mageda Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Dziękuję za zainteresowanie:) Spajki pije mleko, ale to na pewno nie powód biegunek bo dostaje je baaardzo rzadko. Co do gotowanego ryżu,kurczaka i marchewki. Było to wprowadzane podczas biegunek, jak tylko skończyła mu się głodówka. Także nie wydaje mi się, że problem leży po stronie karmy. Spajki od wczoraj rana nie dostał nic do jedzenia. Miał przymusową głodówkę. Właśnie dopiero za chwilę dostanie małą porcję jedzenia. Pozdrawiam Quote
zachary Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Niooo, śliczny jestem !!!! Pięknie się prezentuje w obiektywie! Quote
yohannap Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Maged :loveu: Śliczny ! Co do biegunek, to mój Fuksinek też miał częste biegunki i to faktycznie to była kwestia karmy. Od dłuższego czasu jest na Bosch Sensitive i wszystko jest ok :lol:. Trzymamy kciuki za Spajkiego :p Buziaki Yohannap Quote
Mageda Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Spajki przesyła wszystkim swoim sympatykom życzenia prosto z Sylwestra :) Quote
Olga7 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Zagladam co jakis czas do slicznego Spajkiego i mialam pw napisane do Magedy nawet ,ale jakoś nie udalo się mi wyslac,może skrzynka byla pelna. Jesli mogę ,to tylko dodam,że ja bym zupelnie odstawila wszelkie nabialy i szczegolnie mleko i jogurty,czy serki itp.-nawet jesli dostaje je bardzo rzadko.Naszaw wetka zawsze mówi,że psom nie powinno się dawać żadnych artyk.nabialowych,a szczegolnie juz gdy pies czy kot ma częste biegunki.Możliwe,że to nie wina mleka akurat,ale może ono miec też posredni wplyw na te biegunki,nawet niekoniecznie od razu. Może powodem biegunek jest jakiś gronkowiec,ale to juz bylo pewnie badane.Tak jakos nieraz też bywa i zawsze trzeba i tę wersję sprawdzic. Quote
zachary Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Jejku mageda, zrobiłaś na Sylwestra zdjęcie psiaka z super reklamy! Cudny!!! Quote
asia-s Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Mageda']Spajki przesyła wszystkim swoim sympatykom życzenia prosto z Sylwestra :) Spajki ja Ci tez caly czas kibicuje - cudny jestes i masz wspanialy dom :-) Szczesciarz :-) Quote
yohannap Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Mageda']Spajki przesyła wszystkim swoim sympatykom życzenia prosto z Sylwestra :) Ja to nawet mogę się nazwać fanką :multi:, a nie sympatykiem Spajkiego :loveu:! Super fota! Wszystkiego najjj dla Spajkiego w Nowym Roku! Dużo zdrowia :buzi: Buziaki Yohannap Quote
Mageda Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Tak sobie Spajki po lesie lata :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
yohannap Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='Mageda']Tak sobie Spajki po lesie lata :) Jak mu pięknie futerko urosło!:crazyeye:Ślicznie wygląda! I jaka radocha na śniegu! Buziaki Yohannap Quote
Mageda Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 On jest nienormalny :) jeśli chodzi o śnieg :) Kładzie się na śnieg nawet jak teraz były takie mrozy to on sobie nic z tego nie robił na dworze. Widać, że sierść musi go grzać bardzo mocno. Jedynie w te mrozy to skakał na 2-3 łapkach, że mu zimno w stopki było :) Jak byliśmy z nim w lesie to miał taaaką radochę, mina uśmiechnięta, że hej :) Quote
Mageda Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Wzięliśmy na dom tymczasowy szczeniaczka Dyzia od Pipi. Proszę zobaczyć jaką Spajki ma anielską cierpliwość http://www.youtube.com/watch?v=NeOA0...Ez9dJRf5udeOjk To jest pies anioł :) Quote
zachary Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 No właśnie....Co mi ta moja pańcia zrobiła?...;).Takiego małego, czepliwego i strasznie hałaśliwego sralka:evil_lol: przygarnęła i nie mam teraz świętego spokoju...;) Quote
Pipi Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Bardzo cierpliwy i wspanialy pies. A Dyzio, urwis. Quote
yohannap Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Ale fajny filmik! Spajki ma anielską cierpliwość! Spajkuś jest cudny- jak go widzę, od razu się uśmiecham :D! Buziaki, Yohannap Quote
Mageda Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Jeszcze 2 tygodnie temu Spajk wyglądał tak :) Teraz znowu na wiosnę go ogoliliśmy. Najdłuższe ostrza do maszynki jakie psi fryzjerzy mają to 2cm, także Spajki znowu tak króciutko jest ścięty. Chciałam mu zostawić włos około 5cm, jednak jak zaczął być ścinany nożyczkami na taką długość to trochę się robiły na nim "schody" i chcąc nie chcąc został ostrzyżony maszynką. Wstawię zdjęcia jak tylko porobię. Quote
Pipi Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 O jejku, to pewnie mu teraz zomnooooo? Dzisiaj straszny wiatr. We wsi mowia, ze jakis wariat sie powiesil i teraz nim dynda, ha ha ha. . . . Uwielbiam kudlacze, a Spajk jest c u d o w n y. Z niecierpliwoscia bede czekac na zdjecia, pozdrawiam. Quote
Mageda Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 O zdjęciach pamiętam, zrobię jak będę miała chwilkę... Może jutro w lesie jak nie będzie padało, bo mamy w końcu samochód i chcemy do lasu pojechać ze Spajkiem. I Dyziulka byśmy wzięli. Wpadłam napisać, że wczoraj byliśmy ze Spajkiem na szkoleniu, a raczej na takim spotkaniu organizacyjnym. I od dziś zaczynamy naukę w psiej szkole:) Ogólnie nauka posłuszeństwa, ponieważ Spajk od jakiegoś czasu nie zawsze zachowuje się tak jak byśmy od niego oczekiwali... :) Quote
Pipi Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 A wiesz Mageda, dzisiaj byla u mnie Pani Kasia od ktorej adoptowaliscie Spajkiego. Opowiadala mi jak to bylo i ze od razu wiedziala, ze moze byc spokojna o niego, bo jestescie wspaniali. Prosila zebym Was pozdrowila, co niniejszym czynię. Swiat jest jednak maly. Moze Spajki sie zmienil w zachowaniu, bo jest zazdrosny o Dyzia? Quote
Recommended Posts