zachary Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 magda7k, a co z jego łapą, że skacze na trzech? Może uszkodzona, może coś wbite w opuszki, może zwichnięta....Może trzeba zdiagnozować prześwietleniem?.... Quote
magda7k Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 no była diagnozowana (miał prześwietlenia, łapy chyba też, nie wiem nie było mnie przy tym) i nic, znaczy nic nie ma, żadnego złamania, zwichnięcia, nic nie wbite. W Białymstoku lekarz podejrzewa uszkodzony nerw barkowy, a z nerwem to różnie bywa, może się naprawić a może nie. Narazie skacze na trzech, trochę schodzi ze schodów sam, trochę go trzeba znosić i wnosić, dziś zszedł sam z całych schodów, był w kupie z innymi psami, to może z rozpędu albo zapomniał o tej łapie, no nie wiadomo co tak naprawdę z tą jego łapą jest. Moja siostra ma go zabrać jeszcze w tym tygodniu do Białego do veta, żeby jeszcze raz obejrzał. zobaczymy Quote
Olga7 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Chyba Spajki powinien jednak tę łapę i bark oszczędzać i mniej chodzić ,a jesli to możliwe to unikac schodów?Ale mieszkacie chyba nie na parterze. A może ten bark powinien miec jakoś zabandażowany,jesli tak się da? Albo dostawać coś na ten bark i łapę,żeby zdrowial.Pewnie wet w Bialymstoku coś poradzi na to. Quote
jaanna019 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 magda7k na kastrację możesz chłopak umówić w Bielsku u pana Piotra na Jagiellońskiej - zabieg na koszt pani Alicji sponsorki, on jeszcze powinien mieć wolne miejsca. Quote
magda7k Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 słuchajcie co jest? nikt nie dzwoni w sprawie adopcji Spajkiego, ani jednego telefonu, a on taki ładny Quote
joanna83 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 magda7k napisał(a):słuchajcie co jest? nikt nie dzwoni w sprawie adopcji Spajkiego, ani jednego telefonu, a on taki ładny A ja właśnie weszłam zapytać czy jest jakiś odzew z ogłoszeń, bo widziałam, że są zrobione. Aż trudno uwierzyć, że nikt chłopaka nie chce. A Allegro ma? Quote
dreag Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 joanna83 napisał(a):A ja właśnie weszłam zapytać czy jest jakiś odzew z ogłoszeń, bo widziałam, że są zrobione. Aż trudno uwierzyć, że nikt chłopaka nie chce. A Allegro ma? Ma, ma:lol:. Ciekawe czy jest dziś w Pupilach:razz:, jeszcze nie sprawdzałam... Quote
dreag Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 [quote name='joanna83']A ja właśnie weszłam zapytać czy jest jakiś odzew z ogłoszeń, bo widziałam, że są zrobione. Aż trudno uwierzyć, że nikt chłopaka nie chce. A Allegro ma? Ma, ma. Ciekawe czy jest dziś w Pupilach, jeszcze nie sprawdzałam... Magda7k, wrzuciłam Ci na maila ogło Misia, mogłabyć powiesić? A wiesz, że to właśnie w Twojej lecznicy Pani, która wzięła Onkę znalazła ogłoszenie? Może masz dobrą rękę dla moich znajd;)? Quote
jaanna019 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Kudłatek jest w pupilach, twój Misio Aga też. Quote
magda7k Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Aga, dzięki za allegro, ogłoszenie powieszę, no obym miała dobrą rękę! Quote
jaanna019 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Dziewczyny jaki on jest na wysokość? i czy dobrze kojarzę, że ma pół roku? Quote
dreag Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 jaanna019 napisał(a):Dziewczyny jaki on jest na wysokość? i czy dobrze kojarzę, że ma pół roku? Właśnie doszłyśmy z monią do wniosku, że komuś w gazecie się pomerdało:-o. Ode mnie zdjęcie, a opis - psiunio ze schronu z zeszłego tygodnia, który już znalazł dom:roll: Quote
dreag Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Spajki to uroczy kudłaczcz w typie PONa. Jest wesoły, przyjazny. Zachowuje czystość. Kocha wszystkich: ludzi , psy, koty. Uwielbia być głaskanym. Pies jest odrobaczony, zabezpieczony od pcheł i kleszczy. Został znaleziony na ulicy - potrącony przez samochód. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna.[/FONT] Quote
Guest monia3a Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Powiem szczerze, że ja bym usunęła tekst o potrąceniu przez samochód, to automatycznie zawęża grono chętnych. Quote
dreag Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Usunę z allegro ten fragment. Przydałby sie lepszy opis, magda7k myśl. Quote
magda7k Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 dreag napisał(a):Usunę z allegro ten fragment. Przydałby sie lepszy opis, magda7k myśl. ja nic innego nie robię, tylko myślę i myślę aż głowa boli uuuu lepszy to jaki? Quote
magda7k Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 i z tego wszystkiego aż kupiłam gazetę i faktycznie coś sie komuś pomerdało z opisem:) tak czy inaczej nikt nie dzwoni:( Quote
Olga7 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Nie można dziwic się ,że malo kto myśli teraz o adopcji psa w tym zamieszaniu swiąteczno-noworocznym.Adopcje zawsze zimą ciężko idą.Taki wyjątkowy pies i urodziwy pies jak Spajki musi trafić w dobre ręce,do dobrego domu i nie może to być pochopna decyzja. Sliczny kudlacz z niego i ma taki dobry charakter ,jak czytamy. Quote
dreag Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Troszke dłuższy, jak się zachowuje, co robi, lubi itp. Quote
Olga7 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Jesli dobrze pamietam -to zgodnie także żyje z kotami ten cudny kudlaczek ? Podsylam komuś wątek a ci ludzie maja w domu koty. Quote
magda7k Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 olga7 napisał(a):Jesli dobrze pamietam -to zgodnie także żyje z kotami ten cudny kudlaczek ? Podsylam komuś wątek a ci ludzie maja w domu koty. żyje zgodnie ze wszystkimi, koty uwielbia! jest przylepą, lubi być głaskany, lubi być blisko człowieka, na kanapę sam nie wejdzie, to kładzie się przy nogach, tak, żeby choć czuć człowieka obok. Quote
Recommended Posts