Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak pomyslalam sobie, a jaki mialby zywot gdyby nie Ty Mageda? Po Bielsku chodzi sporo psow. Co jakis czas inne. Co z tymi, ktore widzialam przedtem? pewnie glod i choroby dziesiatkują.
Spajki mial wielkie szczescie.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Mageda']Dziekuję Wam za dobre słowa.

Niestety dziś rzucił się do swojego kumpla złotego Spaniela z zębiskami.
Już nic z tego nie rozumiem......[/QUOTE]

Sto lat nie zaglądałam na ten wątek, a tu taka niespodzianka, śliczne zdjęcia Spajkusia, cudo!!!!
Tak się cieszę, że ma taką troskliwą opiekę, najlepszą:)

Co do reakcji na inne psy, to mogę tylko powiedzieć, że mój pies nie toleruje innych psów prawie wcale, nie mogę go puścić żeby się pobawił z innymi, bo on tylko się rzuca i chce dominować, taki samiec, pomimo, że wykastrowany. Jest to uciążliwe, ale nie znalazłam na to rady, taki pies, możliwe że wcześniejsze traumatyczne doświadczenia mają wpływ na takie jego zachowanie. Ja się cieszę, że w domu świetnie się sprawuje z moją druga suczką:) myślę o szkoleniu z behawiorystą na wiosnę, może coś poradzi.

Pozdrawiam!

Posted

Ja powiem szczerze uważam, że Spajki tak zaczął reagować na inne psy od wakacji, kiedy to miał starcie z innym psem i w konsekwencji skończyło się to tym, że miał leciutko naderwane ucho. I to, że został "delikatnie pogryziony" objawia się właśnie w ten a nie inny sposób...
Chciałabym "odzyskać swojego dawnego Spajka" :) i my właśnie już kontaktowaliśmy się wstępnie z behawiorystą i zaczniemy terapię w styczniu (jesteśmy teraz w Zambrowie).
Wierzę, że da to na pewno pozytywny rezultat, no ale wiadomo nie od razu Rzym zbudowali :)

magda7k zapraszamy częściej na wątek. Staram się pisać co się u nas dzieje, traktuję to trochę jako blog Spajka :) :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Chcę się pochwalić :) :)

Dziś mija 2 lata jak Spajk jest z nami. Dokładnie przyszedł do nas 12.02.2011 roku, to była sobota...

Z racji tego, że nie znamy dokładnej daty urodzin Spajka, to data 12.02 jest umowną datą jego urodzin.
Miał 2-3lata, więc zakładam optymistycznie, że urodził się 12.02.2009.

I dziś zrobiłam mu torcik i ciacha. :) :)

Posted

Ta dekoracja na wierzchu to miała być mordka PONa :) Niektórzy twierdzą, że wygląda to na buzię lalki czy kukiełki......
A co do zachowań Spajka to ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia, a efekty na pewno będą. Muszę w to wierzyć :)

Dziękuję za dobre słowa.

• 1 month later...
Posted

[quote name='Mageda']Wczoraj w lesie na spacerze.

/QUOTE]

Witam po długiej przerwie! Ale Spajkusiwi pięknie włosy urosły :D! PON całą mordką!

Piękny! Śniegowe wariacje też typowo ponie ;)

Buziaki dla przystojniaka

Yohannap

• 4 weeks later...
Posted

Dziękujemy za komplement :) Mi też ta fotka bardzo się podoba.

A to z wczorajszego dnia... Fragment tropienia.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=DXMviTr068g&feature=youtu.be[/URL]