tayga Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 U chłopaka z tego co wiem wszystko dobrze :) Czekam na relację Budryska, której zapomniałam podziękować za wizytę u mnie, za przywiezienie Staszka (właściciela), za... wszystko. A sunia moze zostać u znalazcy na tymczasie. Musze załozyć jej wątek. Oczywiście rozważają pozostawienie na stałe - i to jest doskonałe rozwiązanie, bo ludzie rewelacyjni. Ale ze względu na dorosłe psy w domu suczkę trzeba poddać sterylce, bez tego nie ma mowy by została (a problem jak zwykle z kasą :() Znalezienie domku dla starszej psinki może nie być łatwe... więc może warto uzbierać na sterylkę? Quote
Lucyna Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 warto ... :lol: załóż wątek i poprosimy sterylkową skarpetę o dofinansowanie :roll: Quote
Agmarek Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 tayga napisał(a): więc może warto uzbierać na sterylkę? Tayga ile u Was kosztuje taki zabieg??? Quote
Agmarek Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 tayga napisał(a):Budrysek jutro zda relację, robiła nawet fotki na moim podwórku (krajobraz jak po wojnie, ale na wiosnę będzie już lepiej) O psia krew! Przegapiłam wyjazd psiaka! :crazyeye: Wszystkiego naj naj naj w nowym domu pieseczku. I nie martw się Tayga. Śnieg spadł...wszystko przykryje...:razz: Quote
BUDRYSEK Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 przepraszam, że dopiero teraz tu dotarłam u goldenka wszystko ok :) własciciele zadowoleni a on chyba jeszcze bardziej ;) jest rewelacyjny :) calą drogę grzecznie siedział i obserwował świat ;) na postojach przegonił mnie niezle...to prawdziwy tajfun :) w domku od razu zaczął gonitwy po ogrodzie z wielgachnym patykiem :) z Edim juz się dogadali...kociaki jeszcze są ostrozne obiecuję częste fotorelacje ;) fotki wkleję pozniej Quote
tayga Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Agmarek napisał(a):Tayga ile u Was kosztuje taki zabieg??? Około 250 zł, myśle ze ząbki przy tym zrobi gratis... 3 trzeba usunąć, złamane przy samym korzeniu. Ale negocjować będę :) Zabieg finansuje Fundacja Aurea, właśnie dostałam info. Skaczę ze szczęścia :) Dzisiaj jakis taki fajny dzień.... Zadzwoniła do mnie hana04 z Cybinki. Zajmuje się produkcją ozdób (nie wiem jakich) poprosiła o adres, wysle mi swoje dzieła na bazarek. Miało być na sterylkę, ale z wdzięczności wspomogę Fundację i jeszcze cos może. Agmarek napisał(a): Śnieg spadł...wszystko przykryje...:razz: Piekne mam podwórko... białe :) Musiałam kupić dzisiaj szuflę do odśnieżania (jak to się fachowo nazywa?)... i nawiedzic wulkanizatora z prędkością 20km/h by mi oponki zmienił. BUDRYSEK napisał(a):u goldenka wszystko ok :) własciciele zadowoleni a on chyba jeszcze bardziej ;) jest rewelacyjny :) calą drogę grzecznie siedział i obserwował świat ;) na postojach przegonił mnie niezle...to prawdziwy tajfun :) w domku od razu zaczął gonitwy po ogrodzie z wielgachnym patykiem :) z Edim juz się dogadali...kociaki jeszcze są ostrozne obiecuję częste fotorelacje ;) fotki wkleję pozniej DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu: Quote
Agata_Emi Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Witajcie, tak jak napisała Tayga, nasza Fundacja sfinansuje zabieg Lori. Nie ma potrzeby umieszczania jej na tymczasie ani szukania dla niej nowego domu :-), bo trafiła już na wspaniałych ludzi więc pomożemy jak możemy w tej sytuacji, czyli finansowo :-) Będziemy czekać na wiadomości o Lori i jakieś fotki ślicznoty :-) Quote
tayga Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 To ja już nie będę zakładać jej wątku, fotki wkleję tutaj :) Z nieba mi spadliście :loveu: Lori: Quote
Atomowka Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dziewczynka jest cudna. Tayga jesteś wspaniała, domki same się do Ciebie pchają :) Quote
Agmarek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 BUDRYSEK napisał(a):obiecuję częste fotorelacje ;) fotki wkleję pozniej Trzymamy za słowo i czekamy czekamy...:multi: tayga napisał(a):Zabieg finansuje Fundacja Aurea, właśnie dostałam info. Skaczę ze szczęścia :)To super super super :crazyeye: :multi: tayga napisał(a): Musiałam kupić dzisiaj szuflę do odśnieżania (jak to się fachowo nazywa?) U mnie łopata do śniegu :evil_lol: z którą dziś zgubiłam ze 20 kilogramów:eviltong: tayga napisał(a):nawiedzic wulkanizatora z prędkością 20km/h by mi oponki zmienił.Ej Tayga :razz: to widzę że dziś pędziłaś z prędkością światła :razz: Ja też. Normalnie tajfun :evil_lol: Agata_Emi napisał(a):Witajcie, tak jak napisała Tayga, nasza Fundacja sfinansuje zabieg Lori. Bardzo Wam dziękujemy za szczęście dla dziewczynki :Rose: Atomowka napisał(a):Tayga jesteś wspaniała, domki same się do Ciebie pchają :)Oj tak :smile: dosłownie drzwiami i oknami :turn-l:a koty piwnicą :wolfie: Quote
tayga Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Agmarek napisał(a):U mnie łopata do śniegu :evil_lol: z którą dziś zgubiłam ze 20 kilogramów:eviltong: Zgubiłaś i nie nadrobiłaś? Ja... drinem... no dobra... dwoma :) Agmarek napisał(a):Ej Tayga :razz: to widzę że dziś pędziłaś z prędkością światła :razz: Ja też. Normalnie tajfun :evil_lol: Ale na drodze same takie tajfuny były. Agmarek napisał(a):Oj tak :smile: dosłownie drzwiami i oknami :turn-l:a koty piwnicą :wolfie: Uwierz mi, wolałabym by się pchały w inne miejsce. Ja chcę odpocząć!!!! Quote
Agmarek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 tayga napisał(a):Zgubiłaś i nie nadrobiłaś? Ja... drinem... no dobra... dwoma :)Tak mnie kręgosłup bolał że poszłam spać, za to dzisiaj nadrobiłam wczorajszą kolację :-( tayga napisał(a):Ale na drodze same takie tajfuny były.Wiem. Ja też byłam takim tajfunem :razz: powiedziałam do TZ-a że pierwszy raz w życiu nie złamałam przepisu przekroczenia prędkości :evil_lol: tayga napisał(a):Ja chcę odpocząć!!!!Ja po ostatnim też chcę odpocząć :-( Na długo... Quote
pacysia Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 w jednym słowie sunieczka cudna..ja tez odsniezam a dzisiaj o zgrozo ma dalej padac snieg Quote
Agmarek Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Dzisiaj o zgrozo to u mnie na termometrze w tej chwili jest -20 !!! :crazyeye: Mam 5 kotów z czego jeden nie dał sie zapędzić do domu na noc, bo myślał pewnie (przezornie) że tabletkę na robale chcę mu dać skoro sama wołam :-( Przez niego spać nie mogłam, bo nie wiem gdzie poszedł spać. Reszta ferajny (oprócz łóżkowego kocura) spała z Szansą w garażu i tak się zastanawiałam co one tak do podłogi przylegają zamiast na poduszeczkach w koszyczku spać. Okazało się że TZ ogrzewanie podłogowe im włączył :lol: a niby ich nie lubi :diabloti: Quote
Agata_Emi Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Mam nadzieję, że pogoda nie przeszkodziła Wam w zabraniu Lori do weterynarza? Czekamy na wiadomości o stanie zdrowia sunieczki. Quote
tayga Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Agatko... Artur od świtu w pracy (na basenie), nie wiadomo jak długo. Mają awarię ogrzewania. Jak się uporają do wieczora to jeszcze skoczymy, a jak nie to musimy wizytę przełozyć :( Quote
BUDRYSEK Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 melduję ,że chłopak dostał na imie Fuks :) Quote
tayga Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 A jak zachowanie? Normalnie? Znaczy ADHD w pełni? Foteczkę chociaż jedną malutką poproszę :) Quote
Agmarek Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Fuks? Bardzo ładne imię. Pasuje do niego :lol: A na fotencje to my tu wszyscy czekamy i jakąś krótką relację :razz: Quote
BUDRYSEK Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='tayga']A jak zachowanie? Normalnie? Znaczy ADHD w pełni? Foteczkę chociaż jedną malutką poproszę :)[/QUOTE] zachowanie w normie, nie ma większych problemów sexuje namietnie koc ;) 7 mies.wnuczek robi z nim wszystko :) postaram się o foty Quote
tayga Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 [quote name='BUDRYSEK']sexuje namietnie koc ;)[/QUOTE] Dojrzewa chłopak... dobrze, że tylko koc :) [quote name='BUDRYSEK']7 mies.wnuczek robi z nim wszystko :)[/QUOTE] Od początku wiedziałam ze to chodzące zero agresji :) Quote
Agmarek Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='tayga']Od początku wiedziałam ze to chodzące zero agresji :)[/QUOTE] I tak ma być :lol: Quote
tayga Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='Agata_Emi']Oki, to czekamy cierpliwie.[/QUOTE] Uzupełniam wieści o Lori... W środę byliśmy u weta. Lori ma conajmniej 7-8 lat (według weta), a według wetki moze mieć nawet 9-10. Biedna seniorka. Chociaż usłyszelismy, ze ocenianie wieku po zębach jest i tak bez sensu, bo nie wiadomo co jadła całe zycie. Jak kości to kicha :( Waży 24 kilo (nakarmiona), dzisiaj na czczo wazyła 23. Guza trzeba obserwować. Warto się nim zająć ale jeszcze nie teraz. Podobnie ząbkami. Łzawiące oczko to lekki stan zapalny. Ząbki ma takie :( połamane... (od razu przepraszam za jakość, zapomniałam aparatu, fotki z komórki) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/770/273590aad13b3f9amed.jpg[/IMG][/URL] A dzisiaj zrobilismy jej to: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/770/3cd3775b09ec90c9med.jpg[/IMG][/URL] Narkozę zniosła dość dobrze. Na początku dostała lekkich drgawek, ale już nie takie rzeczy widziałam. Po chwili sie uspokoiło. Zabieg się udał. Jeden jajnik miał torbiele. Macica czysta na szczęście, ale mocno przekrwiona. Być może w niedługim czasie byłaby ruja. Szwy są tylko "na wszelki wypadek", ranka jest sklejona klejem tkankowym. Tu po wszystkim: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/770/66d8b24c23e83f95med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/770/72935f35047af86emed.jpg[/IMG][/URL] Miałam zadzwonić do Artura, ale dopiero po północy mogłam włączyc telefon, byłam na koncercie. Artur dobrze powiedział jak się wetka głosno zdziwiła, ze takie psy sa porzucane w lesie... "Żbliżają się Świeta, ta sunia stara i chora - dzieci pod choinkę dostaną nowego pieska" :( Quote
tayga Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Rozmawiałam z Arturem, Lori czuje się dobrze. O 4 rano zdjeła sobie ubranko i próbowała lizać ranę. Już dostała nowy kubraczek. Quote
Recommended Posts