Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi: no to świetnie!!!! daje się czesać??? a on jak sie zachowuje do Waszych psiaków???? jest piękny nie? ahhh jak ja bym go chciała u siebie :placz: mój ulubiony kolor u beadredów :loveu:

Posted

Narazie próbowałam grzebieniem to cicho warknął ale ja się tym nie przejmuję. Położył się i czekał co będzie dalej. :lol:Myślę że trzeba go obciąć całego i dopiero rozpocząć pielęgnację.I napewno będzie piękny bo i jakość sierści się poprawi.Właśnie zjadł pierwszą porcję naszego jedzonka i zobaczymy jaka będzie reakcja.;)

Posted

Ach co do moich psiaków to narazie kurtuazja (nie wiem czy dobrze napisałam) no ale nie czarujmy się wcześniej czy póżniej musi dojść do ustalenie hierarchii w stadzie.:diabloti:

Posted

dokładnie! ogolić i pielęgnować od początku - on się przyzwyczai - jak ja go obcinałam to też burczał, ale ani razu nie próbował ugryźć - moje psy też burczą jak je czeszę :evil_lol:

Posted

ZNALAZŁAM!!!!! ale go ogoliłaś :multi: :loveu:

fiu fiu chłopak jest pięknisty :loveu: a ja jestem wściekła, że P. Luiza go TAK ZANIEDBAŁA!!!!!! :angryy: :angryy: :angryy: pluszaka niech kupi a nie psa chciała i to takiego którego trzeba czesać :angryy:

wstawiam foteczki :loveu:

zapoznanie :razz:

golimy owieczkę :lol:

i te jego przepiękne bursztynowe oczęta :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Kochana Malawaszko a czy znasz historię Dredzia zanim trafił do schroniska?
Jestem Ci bardzo wdzięczna za to, co zrobiłaś dla tego wspaniałego psiaka. Cała moja rodzina jest nim zachwycona. Czym zasłużył na taki los?On jest taki łagodny,z pona to on nawet połowy temperamentu nie posiada. I te jego piękne łagodne bursztynowe oczęta.Wszystko pasuje mi na Bearded Collie tylko ta kręcona sierść.Może brak pielęgnacji ?

Posted

Mam mały poblem. Piesek jest po przejściach . Boi się i drży gdy sytuacja dla niego niepewna. Dodatkowo wylizuje sobie jedno miejsce na łapce. Co robić. Czy to nerwowe po tylu zmianach domu i przejdzie czy trzeba coś zaradzić.:shake:

Posted

aja - niestety nic nie wiem o jego losach przed schronem

z tym wylizywaniem łapki to nie ma tam jakiejś ranki?? ale to może być ze stresu - ja myślę, że potrzeba mu dać troche czasu - musi być strasznie skołowany - tyle zmian w przeciągu 8 miesięcy to za dużo jak na psiaka :shake:

ja właśnie też obstawiałam na początku bearded collie, ale jak zerknęłam do wzorca to okazał się za niski, no i dziewczyna która ma beardeda powiedziała, że nie ma ich dużo w polsce, w już wogóle nie wiadomo nic o pseudohodowlach beardedów i jeszcze to jego umaszczenie - baaardzo rzadkie :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Rasowy czy nie - NIEWAŻNE !!!! On jest taki kochany :loveu:!!!!!
Szkoda psiaka ,tyle zmian w tak krótkim czasie to za dużo.:angryy: Jeszcze raz dzięki za serducho dla tych biedaków,mają dzisiaj domy i kochających ich ludzi.:lol:

Posted

Aja nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że Dredzik jest u Ciebie :loveu: Dziękuję, że dałaś mu domek!!! ahhh jak był u mnie kilka dni to bardzo chciałam go zatrzymać, ale niestety i tak miałam problemy nawet z tymczasem :shake: :angryy: