aja14 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 [quote name='aja14']Witaj Magdziak. Wielkie dzięki że nas odwiedziłaś i pozdrowienia dla Delmy:loveu: Jeśli chodzi o futerko to jest z tym problem. Dredziowi też się skręca sierść i codzienne czesanie tu nic nie pomoże .Dred natomiast ma baardzo gęstą sierść i łatwo filcującą się więc czeszę go na raty . Nie męczę go długo bo niestety źle znosi czesanie. Czytałam że na poprawę sierści dobry jest preparat LAVETA ,podobno rewelacja. Widziałam taki w sklepie internetowym Krakvet.pl. Myślę że tak wspaniale opiekujesz si? Delmą że nic jej nie brakuje . Najbardziej potrzebna jej była witaminka M jak MIłOść której ma pod dostatkiem. ;) Te nasze psiaki są cuuuuuudne !!!!!!! Pozdrowienia dla Ciebie i ca?ej Twojej rodzinki :cool3:[/quote Quote
brazowa1 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 hej,hej! U Delmy jest chyba inny problem-bo mala ma prosta siersc,zadnych lokow :) tylko Pani chce miec puszysta poduche :evil_lol: (nie gniewaj sie magdziaku :) a ja tak sobie mysle,ze puszyste PONy to tylko na wystawie ,po kosmetykach i tapirowaniu mozna zobaczyc. A Dredzio coraz ładniejszy,z kazda fotka :loveu: Quote
aja14 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Masz rację Brązowa:lol: To inny typ włosa. Mam Ponka i Beardeda to wiem. Pony mają sierść tzw kozią czyli prostą i twardą. Dred natomiast bardziej gęstą i puchatą lekko pofalowaną. Magdziak Twoja Delma jest cudna,taka jaka jest. Widać to na zdjęciach.:loveu: Co te kudłacze mają w sobie że je tak kochamy:diabloti: Quote
aja14 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Jeszcze dodam że Dredzikowi pozostanie chyba na zawsze drżenie kończyn .Pamiątka po okrutnym traktowaniu przez człowieka. Ten pies jest tak cudownym stworzeniem więc kim był ten człowiek( nie powiem bo cisną się na usta najgorsze określenia) :(((( Quote
zdrojka Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Jak on wypiękniał! Jaki radosny, kochany psiak :loveu: Quote
malawaszka Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 :multi::loveu::loveu::loveu:CUDOWNY!!!!!! :loveu::loveu::loveu::multi: Quote
brazowa1 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 siersc cudowna,widac czas poswiecony na pielegnacje "lokow" Jestem niezmiennie pełna uznania :loveu: Quote
Magdziak Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 :loveu: :loveu: piękny!! cuudny!!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
aja14 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Dzięki:diabloti: Na zdjęciu to Dredzik nie ja! :multi: Quote
kasia124 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 przeczytalam caly watek dredzio mial szczescie ze do was trafil!!!! Quote
aja14 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Kasiu dzięki. Mopkowi też musi się udać. Musi trafić swój na swego :loveu: Quote
malawaszka Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 wowwww moja miłość :loveu::loveu::loveu: futro już prawie do ziemi ależ cudny chłopak z niego :klacz: :loveu::multi: Quote
aja14 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Dzięki. Malawaszko dopiero teraz widać że to jest bearded. Te niewyczesane kudły nosił na sobie jak pancerz. Z nowych informacji wynika i muszę to sprawdzić ,że Dredzik vel Niusiek vel Niuniek może mieć czipa zamiast znaczeń na skórze. Kolor sierści jest bardzo płowy jak na beardeda co może wskazywać że to pies nie tak stary ok 2 lat bo wtedy beardedy jaśnieją a potem znów ciemnieją.Coś w tym jest bo Dred ciemnieje od karku.Teraz dostanie odżywkę na sierść no i zobaczymy . Quote
Ewelina77 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 :hand: Dziś od rana śledzę całą historie Dredzika i jestem w wielkim szoku. Tak to zdecydowanie bearded-ja mam dwa takie psy,płowego-jak Dredzik i czarno białego! Czytałam na Forum Ponów, że masz problem z wyczesaniem łapek i zdradzę Tobie idealny sposób na łatwe wyczesanie-użyj zwykłej mączki ziemniaczanej...posyp łapki i wcieraj ją w kołtuny, potem delikatnie rozdziel je palcami na kilka miejszych części i teraz tylko wyczesz wszystko szczotką a na konieć grzebieniem i po problemie! To jest domowy sposób i uważm, że najlepszy! Później wkleje zdjęcie mojej suni żebyś sobie zobaczyła jak w przyszłości Dredzik będzie wyglądał! Pozdrawiam Cię i chwała Ci za to wszystk co dla Dredzia zrobiłaś!! A to moja ukochana sunia bearded collie, tak jak twój Dredzik! Quote
zdrojka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 I Dredzik też tak będzie wyglądał...? :crazyeye: Śliczna :loveu: Quote
aja14 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 O Boże:crazyeye: !! Jakie śliczności! Super że się Ewelinko odezwałaś! Wreszcie fachowa pomoc bo bearded to nie pon. :multi: Troszkę porad uzyskałam od hodowczyni z Krakowa no i próbuję okiełznać tę masę futra. Z Twojej rady na pewno skorzystam. Pracujemy jeszcze nad psychiką a tu niestety najlepszym lekarzem jest czas. Niusiek nam już zaufał ale niestety łapki jeszcze od czasu do czasu wylizuje i na razie przez to kołtunki na przednich łapkach. Nawet nie wiesz jak się cieszę z Twojej tu obecności :loveu: Dzięki za miłe słowo. ( a ja myślałam że nikt się już nami nie interesuje) Quote
Ewelina77 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 :multi: Ja też się cieszę, że tu trafiłam!! W zeszłym roku gdzieś przez przypadek napotkałam na zdjęcia Dreda w kołtunach,ta historia mnie bardzo poruszyła:placz: ale potem już nie mogłam na żadne wieści trafić, aż do dziś jak weszłam na dogomanie i na temat metamorfozy i zaczęłam poszukiwania po całym forum i znalazłam!:rolleyes: Co do fachowych porad to służę, ale powiem Tobie, że sama jeszcze cały czas się uczę i często kożystam z porad innych hodowców. Bardzo fajnie bybyło gdybyś się zalogowała na naszym berdecim forum http://www.beardedcollie.fora.pl/ i przedstawiła nam twoją przygodę i oczywiście wklej zdjęcia z przed i po!! Gwarantuję Tobie, że pomożemy Ci wspólnie i poradzimy w każdej kwestii-Forum istnieje od niedawna i może nie jest tak okazałe jak forum Ponów, ale wszyscy tam sobie pomagamy! Jest nas naprawdę niewielu (Ta rasa nie jest tak znana) i miło będzie jak do nas dołączysz!:laola: !!! A to jeszcze takie jedno foto mojej DonusiPozdrawiam i ibiecuję,że będę do Ciebie zaglądać no a tym czsem czekam na Ciebie na naszym forum!!! Quote
malawaszka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 aaaaaaaaajjjj ależ śliczna panienka :loveu::loveu::loveu: moje marzenie :loveu::loveu::loveu: Quote
aja14 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 :BIG: :new-bday: :tort: :drink1: :laola: :B-fly::sweetCyb::cool2: Oto mój nastrój jaki mam z okazji 1 rocznicy przybycia Dredzika do nas .:painting: Jest super. Oddał nam całe swoje psie serducho . Warto było:cool3:.Oto dzisiejsze mizianie i nie tylko:loveu: Quote
brazowa1 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Jej,Aja! to ja sciskam mocno z okazji rocznicy! :multi: :buzi: :smilecol: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: A pieska prosze ucałowac w kudlaty pysio! Futro to on ma..... Quote
zdrojka Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Ależ to szybko zleciało :crazyeye: A mały piękny :loveu: Quote
Recommended Posts