Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A my z egradska zapraszamy na bazarek dla Barego
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197670-Pachnacy-bazarek-dla-zag%C5%82odzonogeo-ONka-Barego-do-12.12.br?p=15870188#post15870188[/url]

Posted

[quote name='bela51']A my z egradska zapraszamy na bazarek dla Barego
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197670-Pachnacy-bazarek-dla-zag%C5%82odzonogeo-ONka-Barego-do-12.12.br?p=15870188#post15870188[/url][/QUOTE]
Już jestem.
Dziękuje za bazarek. W tym tygodniu będziemy przerabiać kontakty z dziećmi i psami.

Posted

[quote name='MaDi']W tym tygodniu będziemy przerabiać kontakty z dziećmi i psami.[/QUOTE]
To się będzie działo :) Bary się nie będzie nudził, a dzieci i psy też na pewno będą szczęśliwe :)

Posted

MaDi to u Barego też napiszę;)
Chłopak ma się dobrze, spacerek dzisiaj miał niewirtualny sama widziałam odbierając Nelkę z kliniki:lol:
Spacerek z kolęgą sznupkiem.

Posted

[quote name='MaDi']Już jestem.
Dziękuje za bazarek. W tym tygodniu będziemy przerabiać kontakty z dziećmi i psami.[/QUOTE]

Kontakty z dziećmi i psami? Czy to znaczy, że Bary będzie miał towarzystwo dzieci? Będziesz chyba miała ciekawy tydzień :)

Posted

[quote name='Izoonka']Kontakty z dziećmi i psami? Czy to znaczy, że Bary będzie miał towarzystwo dzieci? Będziesz chyba miała ciekawy tydzień :)[/QUOTE]
Tzn,że moje psiaki są sprawdzane na wszystkie możliwe bodźce i sytuacje( oczywiście w miarę możliwości i rozsądku).
Izoonka, opisz nam jak najwięcej jego zachowań m.in. stosunek do dzieci.

Posted

MaDi kochana, to ja pisałam do Ciebie :oops: A tutaj powód tego całego zamieszania: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197689[/url] :(

Posted

[quote name='MaDi']Tzn,że moje psiaki są sprawdzane na wszystkie możliwe bodźce i sytuacje( oczywiście w miarę możliwości i rozsądku).
Izoonka, opisz nam jak najwięcej jego zachowań m.in. stosunek do dzieci.[/QUOTE]

Bary jest bardzo łagodny w stosunku do dzieci. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś można mu było nawet w jedzeniu przeszkadzać i on nawet nie warknął. Jedyne na co trzeba uważać to jak mu się coś rzuca dla zabawy. Bo on owszem pobiegnie i przyniesie, ale nie odda - będzie się siłował i wtedy jak podłożysz rękę za blisko to może lekko zarysować zębem. A jak mu się zabierze to będzie chciał się dalej bawić i może skoczyć. Ale nigdy mu się nie zdarzyło żeby kogoś ugryźć. Ogólnie jest bardzo łagodny.
Nie radziłabym testować na nim komendy "poproś" bo jest leniwy i nie poprosi tak jak normalny pies tylko będzie się chciał "podeprzeć" na człowieku.
A i jeszcze kwestia czesania. Z przodu da się wyczesać, ale nie lubi jak się go czesze po tylnych łapach i ogonie.
Jak się nie słucha to trzeba trochę wzmocnić ton głosu i powinien się uspokoić.
Nie wiem co jeszcze mogę napisać i na jakie sytuacje zwrócić uwagę.

Posted

[quote name='Izoonka']Jedyne na co trzeba uważać to jak mu się coś rzuca dla zabawy. Bo on owszem pobiegnie i przyniesie, ale nie odda - będzie się siłował i wtedy jak podłożysz rękę za blisko to może lekko zarysować zębem. A jak mu się zabierze to będzie chciał się dalej bawić i może skoczyć. Ale nigdy mu się nie zdarzyło żeby kogoś ugryźć. Ogólnie jest bardzo łagodny.[/QUOTE]

To akurat można łatwo wypracować, trzeba mu tylko pokazać, że można się z ludziem wymieniać na zabawki i nic złego się nie dzieje ;) Widzę ogólnie, że bardzo wartościowy z niego pies, jeśli mogę tak powiedzieć.

Posted

[quote name='Izoonka']No to nie zazdroszczę - on jednak trochę waży jak się tak wesprze na człowieku. Ale on to wszystko z sympatii :)[/QUOTE]
Dopiero jak złapie prawidłową wagę będzie można się wywrócić:evil_lol:

Posted

[quote name='muzzy']Eee, no to faktycznie osesek :)[/QUOTE]

Na taką odpowiedź właśnie czekałam.

Szukam osoby do przeprowadzenia wizyty w Gdyni.

Posted

[quote name='IVV']napisz do daski lub zbojini,moze Cantadora...[/QUOTE]
:roflt::roflt::roflt:
No dobra bo nie wytrzymam Bary ma jeechać właśnie do Cantadory na DT:multi:
Potrzebuję wizyty dla formalności.