IVV Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 to chociaz na witrualny spacerek go wezme ;) Quote
bela51 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 A my z egradska zapraszamy na bazarek dla Barego [url]http://www.dogomania.pl/threads/197670-Pachnacy-bazarek-dla-zag%C5%82odzonogeo-ONka-Barego-do-12.12.br?p=15870188#post15870188[/url] Quote
MaDi Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='bela51']A my z egradska zapraszamy na bazarek dla Barego [url]http://www.dogomania.pl/threads/197670-Pachnacy-bazarek-dla-zag%C5%82odzonogeo-ONka-Barego-do-12.12.br?p=15870188#post15870188[/url][/QUOTE] Już jestem. Dziękuje za bazarek. W tym tygodniu będziemy przerabiać kontakty z dziećmi i psami. Quote
muzzy Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='MaDi']W tym tygodniu będziemy przerabiać kontakty z dziećmi i psami.[/QUOTE] To się będzie działo :) Bary się nie będzie nudził, a dzieci i psy też na pewno będą szczęśliwe :) Quote
Energy Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 MaDi to u Barego też napiszę;) Chłopak ma się dobrze, spacerek dzisiaj miał niewirtualny sama widziałam odbierając Nelkę z kliniki:lol: Spacerek z kolęgą sznupkiem. Quote
Izoonka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='MaDi']Już jestem. Dziękuje za bazarek. W tym tygodniu będziemy przerabiać kontakty z dziećmi i psami.[/QUOTE] Kontakty z dziećmi i psami? Czy to znaczy, że Bary będzie miał towarzystwo dzieci? Będziesz chyba miała ciekawy tydzień :) Quote
MaDi Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='Izoonka']Kontakty z dziećmi i psami? Czy to znaczy, że Bary będzie miał towarzystwo dzieci? Będziesz chyba miała ciekawy tydzień :)[/QUOTE] Tzn,że moje psiaki są sprawdzane na wszystkie możliwe bodźce i sytuacje( oczywiście w miarę możliwości i rozsądku). Izoonka, opisz nam jak najwięcej jego zachowań m.in. stosunek do dzieci. Quote
evel Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 MaDi kochana, to ja pisałam do Ciebie :oops: A tutaj powód tego całego zamieszania: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197689[/url] :( Quote
Izoonka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='MaDi']Tzn,że moje psiaki są sprawdzane na wszystkie możliwe bodźce i sytuacje( oczywiście w miarę możliwości i rozsądku). Izoonka, opisz nam jak najwięcej jego zachowań m.in. stosunek do dzieci.[/QUOTE] Bary jest bardzo łagodny w stosunku do dzieci. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś można mu było nawet w jedzeniu przeszkadzać i on nawet nie warknął. Jedyne na co trzeba uważać to jak mu się coś rzuca dla zabawy. Bo on owszem pobiegnie i przyniesie, ale nie odda - będzie się siłował i wtedy jak podłożysz rękę za blisko to może lekko zarysować zębem. A jak mu się zabierze to będzie chciał się dalej bawić i może skoczyć. Ale nigdy mu się nie zdarzyło żeby kogoś ugryźć. Ogólnie jest bardzo łagodny. Nie radziłabym testować na nim komendy "poproś" bo jest leniwy i nie poprosi tak jak normalny pies tylko będzie się chciał "podeprzeć" na człowieku. A i jeszcze kwestia czesania. Z przodu da się wyczesać, ale nie lubi jak się go czesze po tylnych łapach i ogonie. Jak się nie słucha to trzeba trochę wzmocnić ton głosu i powinien się uspokoić. Nie wiem co jeszcze mogę napisać i na jakie sytuacje zwrócić uwagę. Quote
evel Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Izoonka']Jedyne na co trzeba uważać to jak mu się coś rzuca dla zabawy. Bo on owszem pobiegnie i przyniesie, ale nie odda - będzie się siłował i wtedy jak podłożysz rękę za blisko to może lekko zarysować zębem. A jak mu się zabierze to będzie chciał się dalej bawić i może skoczyć. Ale nigdy mu się nie zdarzyło żeby kogoś ugryźć. Ogólnie jest bardzo łagodny.[/QUOTE] To akurat można łatwo wypracować, trzeba mu tylko pokazać, że można się z ludziem wymieniać na zabawki i nic złego się nie dzieje ;) Widzę ogólnie, że bardzo wartościowy z niego pies, jeśli mogę tak powiedzieć. Quote
MaDi Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='IVV']pieniadze doszly ???[/QUOTE] Tak, dziękuję. Quote
MaDi Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Z podpieraniem na człowieku w jego wykonaniu miałam już nie raz do czynienia:evil_lol: Quote
Izoonka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 No to nie zazdroszczę - on jednak trochę waży jak się tak wesprze na człowieku. Ale on to wszystko z sympatii :) Quote
MaDi Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='Izoonka']No to nie zazdroszczę - on jednak trochę waży jak się tak wesprze na człowieku. Ale on to wszystko z sympatii :)[/QUOTE] Dopiero jak złapie prawidłową wagę będzie można się wywrócić:evil_lol: Quote
IVV Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 tak, chlopak do najmniejszych nie nalezy ;) Quote
MaDi Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Bary dopiero w styczniu będzie miał 8 lat tzn. że teraz jest prawie młodziakiem:evil_lol: Quote
muzzy Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='MaDi']Bary dopiero w styczniu będzie miał 8 lat tzn. że teraz jest prawie młodziakiem:evil_lol:[/QUOTE] Eee, no to faktycznie osesek :) Quote
MaDi Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 [quote name='muzzy']Eee, no to faktycznie osesek :)[/QUOTE] Na taką odpowiedź właśnie czekałam. Szukam osoby do przeprowadzenia wizyty w Gdyni. Quote
IVV Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 napisz do daski lub zbojini,moze Cantadora... Quote
MaDi Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 [quote name='IVV']napisz do daski lub zbojini,moze Cantadora...[/QUOTE] :roflt::roflt::roflt: No dobra bo nie wytrzymam Bary ma jeechać właśnie do Cantadory na DT:multi: Potrzebuję wizyty dla formalności. Quote
Recommended Posts