Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Moje gratulacje Madi ale przyznasz że to rzadkość. Interweniować trzeba i dawać zalecenia, również to robimy ale ukarać sądownie z art 35 pkt 1 w związku z art 6 pkt 2 ppkt 10 Ustawy o ochronie zwierząt za zaniedbanie i niewłaściwe warunki bytowania jesli zwierzak trzyma się jeszcze przy życiu jest niestety trudno. Taka pragmatyka niestety.
A tak z ciekawości masz może ten wyrok? Z chęcią się zapoznam.

DObrze że go stamtąd zabraliście i fajnie by było gdyby normalny prokurator i sędzia się trafił, dla którego zwierzę to nie tylko rzecz to może gość faktycznie beknie.

Posted

[quote name='Zbójini']Moje gratulacje Madi ale przyznasz że to rzadkość. Interweniować trzeba i dawać zalecenia, również to robimy ale ukarać sądownie z art 35 pkt 1 w związku z art 6 pkt 2 ppkt 10 Ustawy o ochronie zwierząt za zaniedbanie i niewłaściwe warunki bytowania jesli zwierzak trzyma się jeszcze przy życiu jest niestety trudno. Taka pragmatyka niestety.
A tak z ciekawości masz może ten wyrok? Z chęcią się zapoznam.

DObrze że go stamtąd zabraliście i fajnie by było gdyby normalny prokurator i sędzia się trafił, dla którego zwierzę to nie tylko rzecz to może gość faktycznie beknie.
Wierze,że trafi się odpowiedni prokurator i sędzia, dla tamtejszej policji wielki ukłon za podejście do tematu.
Niestety nie mam tego wyroku ale sprawa dotyczyła psów, 3 krów, oraz świni. Prawda jest taka,że gmina bardzo poważnie podeszła wtedy do tematu, jej pracownik jeździł z nami na kontrole i świadczył przed sądem...chciało mu się, a to niestety rzadkość.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Madi a czy coś wiadomo o jego problemach skórnych? Zostały pobrane zeskrobiny?

Jego skóra ma się dużo lepiej, prawdopodobnie pomogły podawane antybiotyki i kąpanie, woda była na prawdę czarna. Lekarka przy pierwszych oględzinach stwierdziła,że to nic zaraźliwego, przestał się już tak drapać. Jest ciągle obserwowany, dostaje tran. Osobiście widzę ogromna poprawę zarówno wizualną jak i siłową po upływie raptem kilku dni.

Posted

[quote name='Zbójini']psy z niewydolnością trzustki są chude a to częsta przypadłość u ONków
Mają też inne objawy. U niego nie ma podstaw do takich badań, jeśli zajdzie taka potrzeba to zostaną wykonane.
On jest chudy bo nie jadł....jego poprzedniczka Sara ważyła 17,5kg, teraz jest zdrowa, trzustka nie była powodem jej wyglądu, a zmienia się on cały czas na lepszy.

Posted

mam takie marzenie ....by miec dom dla wszystkich tak pieknych ,niechcianych,umeczonych ,osieroconych itp Onkow ...ehhh tu jeden kandydat ,a u Zbojini drugi ;)

Posted

IVV napisał(a):
mam takie marzenie ....by miec dom dla wszystkich tak pieknych ,niechcianych,umeczonych ,osieroconych itp Onkow ...ehhh tu jeden kandydat ,a u Zbojini drugi ;)

Niedługo mikołajki, mam nadzieję,że byłaś grzeczna:cool3:?

Posted

muzzy napisał(a):
A co tam u niej, znalazła już dom?

Sara zostaje w naszym ośrodku na zawsze( ktoś tu chyba przestał śledzić jej losy:mad:)?

Posted

Energy napisał(a):
Ale piękny psiak się z niego zrobił, taka wielka zmiana po kilku dniach:lol:

Zmiana jest i to ogromna, wcześniej trzeba go było namawiać aby się podniósł (co wyraźnie sprawiało mu problemy), wczoraj to on mnie wyprowadzał:oops:

Posted

[quote name='Cantadorra']MaDi, jak będzie jakaś nowa fotka, to daj proszę. On jest naprawdę przepiękny. A czy jest podpalany, czy na grzbiecie cały czarny, bez podpalania?
Sam oceń, tu chyba najlepiej widać?

Posted

Cantadorra napisał(a):
Silny chlopak, jak już wyprowadzą was dziewczyny na spacer :) Fajny z niego gość :)

Z nim to mogę chodzić nawet ciemna nocą.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Wiesz co MaDi? Dzisiaj wysylam zdjęcia perfum i butów do Beli. Zrobimy mu i jednemu psiakowi od Beli bazarek. Co ty na to?

Jestem za:evil_lol: Na pewno bardzo się przyda.