MaDi Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 panbazyl napisał(a):ależ on śliczny!!! Jest naprawdę piękny. Quote
evel Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 http://img829.imageshack.us/img829/944/pb250583.jpg no proszę, jaki piękny uśmiech :) powinien nazywać się Bond... James Bond :cool3: Quote
panbazyl Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 dobra spadam, bo mam dziś dzień do du.... Quote
Zbójini Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Moje gratulacje Madi ale przyznasz że to rzadkość. Interweniować trzeba i dawać zalecenia, również to robimy ale ukarać sądownie z art 35 pkt 1 w związku z art 6 pkt 2 ppkt 10 Ustawy o ochronie zwierząt za zaniedbanie i niewłaściwe warunki bytowania jesli zwierzak trzyma się jeszcze przy życiu jest niestety trudno. Taka pragmatyka niestety. A tak z ciekawości masz może ten wyrok? Z chęcią się zapoznam. DObrze że go stamtąd zabraliście i fajnie by było gdyby normalny prokurator i sędzia się trafił, dla którego zwierzę to nie tylko rzecz to może gość faktycznie beknie. Quote
MaDi Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 [quote name='Zbójini']Moje gratulacje Madi ale przyznasz że to rzadkość. Interweniować trzeba i dawać zalecenia, również to robimy ale ukarać sądownie z art 35 pkt 1 w związku z art 6 pkt 2 ppkt 10 Ustawy o ochronie zwierząt za zaniedbanie i niewłaściwe warunki bytowania jesli zwierzak trzyma się jeszcze przy życiu jest niestety trudno. Taka pragmatyka niestety. A tak z ciekawości masz może ten wyrok? Z chęcią się zapoznam. DObrze że go stamtąd zabraliście i fajnie by było gdyby normalny prokurator i sędzia się trafił, dla którego zwierzę to nie tylko rzecz to może gość faktycznie beknie. Wierze,że trafi się odpowiedni prokurator i sędzia, dla tamtejszej policji wielki ukłon za podejście do tematu. Niestety nie mam tego wyroku ale sprawa dotyczyła psów, 3 krów, oraz świni. Prawda jest taka,że gmina bardzo poważnie podeszła wtedy do tematu, jej pracownik jeździł z nami na kontrole i świadczył przed sądem...chciało mu się, a to niestety rzadkość. Quote
MaDi Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 [quote name='evl']http://img829.imageshack.us/img829/944/pb250583.jpg no proszę, jaki piękny uśmiech :) powinien nazywać się Bond... James Bond :cool3: I tak go wołam na 150 sposobów.;) Dodam tylko,że w klatce za nim są koty:evil_lol: Quote
MaDi Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Zbójini napisał(a):Próby trzustkowe mu robicie? Nie ma takiej potrzeby, przynajmniej na razie nic na to nie wskazuje. Quote
Cantadorra Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Madi a czy coś wiadomo o jego problemach skórnych? Zostały pobrane zeskrobiny? Quote
MaDi Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Cantadorra napisał(a):Madi a czy coś wiadomo o jego problemach skórnych? Zostały pobrane zeskrobiny? Jego skóra ma się dużo lepiej, prawdopodobnie pomogły podawane antybiotyki i kąpanie, woda była na prawdę czarna. Lekarka przy pierwszych oględzinach stwierdziła,że to nic zaraźliwego, przestał się już tak drapać. Jest ciągle obserwowany, dostaje tran. Osobiście widzę ogromna poprawę zarówno wizualną jak i siłową po upływie raptem kilku dni. Quote
Zbójini Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 MaDi napisał(a):Nie ma takiej potrzeby, przynajmniej na razie nic na to nie wskazuje. psy z niewydolnością trzustki są chude a to częsta przypadłość u ONków Quote
Energy Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Ale piękny psiak się z niego zrobił, taka wielka zmiana po kilku dniach:lol: Quote
MaDi Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 [quote name='Zbójini']psy z niewydolnością trzustki są chude a to częsta przypadłość u ONków Mają też inne objawy. U niego nie ma podstaw do takich badań, jeśli zajdzie taka potrzeba to zostaną wykonane. On jest chudy bo nie jadł....jego poprzedniczka Sara ważyła 17,5kg, teraz jest zdrowa, trzustka nie była powodem jej wyglądu, a zmienia się on cały czas na lepszy. Quote
IVV Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 mam takie marzenie ....by miec dom dla wszystkich tak pieknych ,niechcianych,umeczonych ,osieroconych itp Onkow ...ehhh tu jeden kandydat ,a u Zbojini drugi ;) Quote
muzzy Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 MaDi napisał(a):jego poprzedniczka Sara ważyła 17,5kg, teraz jest zdrowa A co tam u niej, znalazła już dom? Quote
Cantadorra Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 MaDi, jak będzie jakaś nowa fotka, to daj proszę. On jest naprawdę przepiękny. A czy jest podpalany, czy na grzbiecie cały czarny, bez podpalania? Quote
MaDi Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 IVV napisał(a):mam takie marzenie ....by miec dom dla wszystkich tak pieknych ,niechcianych,umeczonych ,osieroconych itp Onkow ...ehhh tu jeden kandydat ,a u Zbojini drugi ;) Niedługo mikołajki, mam nadzieję,że byłaś grzeczna:cool3:? Quote
MaDi Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 muzzy napisał(a):A co tam u niej, znalazła już dom? Sara zostaje w naszym ośrodku na zawsze( ktoś tu chyba przestał śledzić jej losy:mad:)? Quote
MaDi Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Energy napisał(a):Ale piękny psiak się z niego zrobił, taka wielka zmiana po kilku dniach:lol: Zmiana jest i to ogromna, wcześniej trzeba go było namawiać aby się podniósł (co wyraźnie sprawiało mu problemy), wczoraj to on mnie wyprowadzał:oops: Quote
MaDi Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='Cantadorra']MaDi, jak będzie jakaś nowa fotka, to daj proszę. On jest naprawdę przepiękny. A czy jest podpalany, czy na grzbiecie cały czarny, bez podpalania? Sam oceń, tu chyba najlepiej widać? Quote
Cantadorra Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Silny chlopak, jak już wyprowadzą was dziewczyny na spacer :) Fajny z niego gość :) Quote
MaDi Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Cantadorra napisał(a):Silny chlopak, jak już wyprowadzą was dziewczyny na spacer :) Fajny z niego gość :) Z nim to mogę chodzić nawet ciemna nocą. Quote
Cantadorra Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Wiesz co MaDi? Dzisiaj wysylam zdjęcia perfum i butów do Beli. Zrobimy mu i jednemu psiakowi od Beli bazarek. Co ty na to? Quote
MaDi Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Cantadorra napisał(a):Wiesz co MaDi? Dzisiaj wysylam zdjęcia perfum i butów do Beli. Zrobimy mu i jednemu psiakowi od Beli bazarek. Co ty na to? Jestem za:evil_lol: Na pewno bardzo się przyda. Quote
Recommended Posts