Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cantadorra napisał(a):
Zaprosiliśmy Katarzynę09 do nas na poniedziałek, na herbatę, zapoznanie się z Barym i obowiązkowy zwariowany spacerek. Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy i Kasia nie zmieni swoich planów, bo my czekamy :) Będzie okazja porobić zdjęcia.

Będę na pewno;)

Posted

Cantadorra podsyłam CI na PW następny domek do sprawdzenia k. Wejherowa ( mam nadzieję że na mnie nie nakrzyczysz). Dal jest już jedną łapą w nowy domu więc jak będzie już czterema to odstępuję ten domek innemu ONkowi. Pan mówił bardzo konkretnie i sprawiał bardzo dobre wrażenie.

Posted

Kilka słów o wizycie Kasi. Kasia wymiziała oba zwierzaki, stwierdziła, że Bary jest duży, nawet mu porzucała na spacerze kilka razy, ale Bary jest niewyżyty, więc i tak trzeba było na innym spacerze go spacyfikować kuleczkami śnieżnymi i piłką. Moja sunia się dokleiła do Kasi żebrząc o głaski i zaglądając jej w oczy jak narzeczona, a Bary to gościu nastawiony na działanie, nie ma działania (czyt. rzucania) to nie ma Barego. No, jeszcze jak jest jedzenie, to Bary znajduje się jak spod ziemi. Dostał od Kasi jakieś pałeczki do gryzienia, podobne do tych co je na czyszczenie zębów, ale dużo twardsze. Mam zdjęcia, ale wstawię tylko te, na których nie widać Kasi, bo uznałyśmy, że nie chcemy pokazywać naszych facjat :) Proszę o wyrozumiałość. A zdjęcia Baremu spacerowe zrobię jutro sama, choć trudno będzie mu rzucać (tak jest na KAŻDYM) spacerze i robić zdjęcia, ale cóż, może jakoś wyjdzie :)

Posted

MaDi napisał(a):
Jak on się miewa? Dobrze zareagował na nowe leki? Otrzymałaś wpłaty z bazarków?

Strupy na skórze przysychają. Dzisiaj mamy go wykąpać. Mam stres w związku z tym. Jest w świetnej formie, radosny, biegająco-skaczący. A jutro jedziemy do weta na kontrolę, nie będę nic za tą wizytę płacić. Jedziemy się pokazać.
Wpłat jeszcze nie otrzymałam, ale już pytano mnie o nr konta. Jak tylko będą na moim koncie, to od razu napiszę,żebyś mogła umieścić na pierwszej stronie.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Strupy na skórze przysychają. Dzisiaj mamy go wykąpać. Mam stres w związku z tym. Jest w świetnej formie, radosny, biegająco-skaczący. A jutro jedziemy do weta na kontrolę, nie będę nic za tą wizytę płacić. Jedziemy się pokazać.
Wpłat jeszcze nie otrzymałam, ale już pytano mnie o nr konta. Jak tylko będą na moim koncie, to od razu napiszę,żebyś mogła umieścić na pierwszej stronie.

Powodzenia, trzeba było wczoraj poprosić Kasię o pomoc:evil_lol:
Mam nadzieję,że masz pomocnika?

Posted

MaDi napisał(a):
Powodzenia, trzeba było wczoraj poprosić Kasię o pomoc:evil_lol:
Mam nadzieję,że masz pomocnika?

Mam pomocnika, mój TZ jest ochoczy, bo jak się okazuje Bary mu bardzo przypadł do gustu. Stwierdził, no ... nareszcie jest w domu pies. A Lucky to przepraszam nie pies? To sunia-dama :)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Mam pomocnika, mój TZ jest ochoczy, bo jak się okazuje Bary mu bardzo przypadł do gustu. Stwierdził, no ... nareszcie jest w domu pies. A Lucky to przepraszam nie pies? To sunia-dama :)

U nas w domu też są dwa psy( no właśnie dwa samce), ale i tak mąż woli jednego:mad:
cyt. "nienawidzę jak wkłada mi twarz do talerza":evil_lol: twarz oczywiście miał na myśli pysk...he he.

Posted

Witam.Chciałabym bardzo podziękować Cantadorze za wczorajsze spotkanie i za możliwość poznania Barego.Psiak jest niesamowity,a spacer z nim po prostu bajka.Przyjemne z pożytecznym.W życiu nie narobiłam się tylu śnieżek co właśnie wtedy.Skłony,rzuty-mówię Wam gimnastykę miałam przednią.Kilka takich "spacerków",żadna dieta cud niepotrzebna.Mizianka trochę było,lecz bez przesady.Faktycznie,tak jak to Cantadorra napisala,jest psem bardzo aktywnym,no i jest duuuży i bardzo silny.Fajny psiak z niego.A tak ogólnie, to chcę Wam powiedzieć,że jest we wspaniałym domu,w którym znalazł dużo serca,ciepła i opieki.Lepiej trafić nie mógł.

Posted

Bary po kąpieli :) Nie był zachwycony, ale też nie uciekał. Niestety sierść się nie chciała pienić i jak dla mnie to on ciągle brzydko pachnie. W styczniu chyba znowu wsadzę go do wanny, bo jest tak brudny, że jestem zaskoczona ile ten psiak ma brudu w sierści. Zobaczę jutro jak wyschnie dobrze, czy jest jakaś poprawa sierści i zapaszku :) Ale chłopak jest dzielny, to trzeba mu przyznać.

Posted

[quote name='Cantadorra']

Bary okazał się nie być gentlemanem :) To nogi Kasi, powalonej na ziemię przez słodkiego Barutka :)

A ja widze po jego minie, ze wyraźnie sie wstydzi, tego co zrobił :evil_lol:

Posted

Cantadorra napisał(a):
Bary po kąpieli :) Nie był zachwycony, ale też nie uciekał. Niestety sierść się nie chciała pienić i jak dla mnie to on ciągle brzydko pachnie. W styczniu chyba znowu wsadzę go do wanny, bo jest tak brudny, że jestem zaskoczona ile ten psiak ma brudu w sierści. Zobaczę jutro jak wyschnie dobrze, czy jest jakaś poprawa sierści i zapaszku :) Ale chłopak jest dzielny, to trzeba mu przyznać.

Jak kapałam go jeszcze w klinice był niesamowicie brudny,kilka razy porządnie go wysmarowałam szamponem i spłukiwałam dokładnie. Może ten problem skórny powoduje,że jest "brudny" sama nie wiem.