MaDi Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 W dniu dzisiejszym patrol interwencyjny LSOZ przeprowadził ponowną kontrolę warunków bytowych psa w typie owczarka niemieckiego. Niestety ze względu na brak możliwości jakiejkolwiek współpracy z jego właścicielem Bary został odebrany. Psiak przebywa obecnie w klinice, zostały przeprowadzone wstępne badania i oględziny. Ma około 10 kilogramów niedowagi, stan zapalny: skóry, oczy, uszu. Jest potwornie brudny jego pazury są bardzo długie. Natarczywie drapie się. Psiakowi została udzielona pierwsza pomoc, zobaczymy co przyniosą kolejne dni. Wszystkim chętnym wspomóc leczenie oraz diagnozowanie Barego z góry dziękuję. Ewentualne wpłaty z dopiskiem "Bary" FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426 adres korespondencyjny: 20-015 Lublin, Wschodnia 2[FONT=arial] BOŚ BANK S.A. O/Lublin: 02 1540 1144 2114 6406 6770 0001 [/FONT]Wpłaty do DT Barego: 138, 20zł Bela 51 105zł Egradaska Wydatki w DT: Wizyta u lekarza i leczenie: 390zł ( 110 zł zapłacił DT:modla:) Wpłaty: Nooks25zł IVV 150zł "On jest twoim przyjacielem twoim partnerem, twoim obrońcą, twoim psem. Ty jesteś jego życiem, jego miłością, jego panem. On będzie twój, wierny i posłuszny do ostatniego bicia jego serca. Ty jesteś mu winien zasłużyć na takie oddanie." Oto on Jimmy Bary Śmierdziuszek: Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Tak wygląda jego skóra: Oczy: Zdjęcia nie oddają jego rzeczywistego wyglądu (zapachu na szczęście również). Quote
Energy Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Biedak straszny, dobrze, że go odebraliście:-( Tylko tak naprawdę w co 2-3 domu na polskiej wsi jest cierpiący pies :shake: nie wiem czy kiedyś doczekamy czasów, że to się zmieni:-( Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Skąd on tyle psów bierze.?:( On tzn. kto? Ten psiak nie jest ze Zdzisławic( pewnie o to miejsce Ci chodziło?) tym razem popisał się mieszkaniec Dęblina. Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Energy napisał(a):Biedak straszny, dobrze, że go odebraliście:-( Tylko tak naprawdę w co 2-3 domu na polskiej wsi jest cierpiący pies :shake: nie wiem czy kiedyś doczekamy czasów, że to się zmieni:-( Masz rację , najgorsze jest to,że wiele psów miejskich wcale nie ma lepiej:shake: Quote
Energy Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 MaDi napisał(a):Masz rację , najgorsze jest to,że wiele psów miejskich wcale nie ma lepiej:shake: Zgadzam się oczywiście, ale na wsi jest znacznie większa szansa, że nigdy tragedia psa nie wyjdzie na jaw, niestety:-( W mieście, w bloku ktoś w końcu może zareaguje, a na wsi, czy w mieście, w miejscach odludnych:shake: Quote
Aleksa. Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 MaDi napisał(a):On tzn. kto? Ten psiak nie jest ze Zdzisławic( pewnie o to miejsce Ci chodziło?) tym razem popisał się mieszkaniec Dęblina. A to przepraszam myślałam,że kolejne psiaki sobie przygarnął 'właściciel' z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/190887-Zag%C5%82odzi%C5%82-psy...-ponad-800z%C5%82-d%C5%82ugu!!! Quote
panbazyl Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Energy napisał(a):Zgadzam się oczywiście, ale na wsi jest znacznie większa szansa, że nigdy tragedia psa nie wyjdzie na jaw, niestety:-( W mieście, w bloku ktoś w końcu może zareaguje, a na wsi, czy w mieście, w miejscach odludnych:shake: to nie do końca tak jest - są na wsi też ludzie którzy potrafią walczyć o prawa zwierzaków. Zwłaszcza wśród swoich sąsiadów. I to z pozytywnym efektem. Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 blacky764 napisał(a):Banerek :) Dziękuję za błyskawiczne wykonanie zlecenia:loveu: Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 panbazyl napisał(a):to nie do końca tak jest - są na wsi też ludzie którzy potrafią walczyć o prawa zwierzaków. Zwłaszcza wśród swoich sąsiadów. I to z pozytywnym efektem. Nie ma tak naprawdę zasady, okrucieństwo jest wszędzie. Quote
panbazyl Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 MaDi napisał(a):Nie ma tak naprawdę zasady, okrucieństwo jest wszędzie. niestety tak. Quote
Aleksa. Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 panbazyl napisał(a):to nie do końca tak jest - są na wsi też ludzie którzy potrafią walczyć o prawa zwierzaków. Zwłaszcza wśród swoich sąsiadów. I to z pozytywnym efektem. Ja mieszkam na wsi i ciągle pomagam jakimś psiakom.:( Quote
muzzy Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 MaDi, jeśli Bary potrzebuje zdjęć, to jak zwykle się polecam :) Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 muzzy napisał(a):MaDi, jeśli Bary potrzebuje zdjęć, to jak zwykle się polecam :) Już zaplanowałam nawet aby Cię zmolestować:-D:-D:-D Problem jest taki,że on nie szuka domu jest jak na razie "dowodem w sprawie", chyba,że uda się znaleźć DT z późniejsza opcją DS:cool3: Najgorsze jest to,że na pewno u nas na trochę zawita, a na koncie pustki...po Zdzisławicach został jeszcze dług:shake: Zdjęcia i tak się przydadzą dla udokumentowania jego stanu. Możesz pewnie popołudniami? Quote
muzzy Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 MaDi napisał(a):Możesz pewnie popołudniami? Na tygodniu teraz to za bardzo nie ma sensu, bo mogę po 17, a wtedy już ciemno jest :( Ale możemy się na sobotę jakoś w dzień ustawić, jeśli Tobie pasuje. Quote
bela51 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Biedak straszny, trzeba bedzie rozesłac wątek. Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 muzzy napisał(a):Na tygodniu teraz to za bardzo nie ma sensu, bo mogę po 17, a wtedy już ciemno jest :( Ale możemy się na sobotę jakoś w dzień ustawić, jeśli Tobie pasuje. Pomyślimy;) Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 bela51 napisał(a):Biedak straszny, trzeba bedzie rozesłac wątek. Na szczęście jest już bezpieczny i mam nadzieję,że zostanie taki misiowaty. Quote
E-S Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Przeczytałam, obejrzałam, jestem .... :( Trochę mnie zamurowało ... jego skóra ... Quote
IVV Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 dziekuje za zaproszenie MaDi :) piekny pies !!!! to jak dlugo bedzie musial czekac na szanse adopcji? tzn kiedy zaczniecie go oglaszac ? ja teraz finansowo nie moge zbyt wiele zrobic ,ale prosze przypomnij mi w przyszlym miesiacu;) Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Na razie trzeba go dokładnie przebadać i koniecznie oddać do profesjonalnego gabinetu pielęgnacji zwierząt, podróż jednym autem to była prawdziwa śmierdząca przyjemność. Już można myśleć o DT nawet takim z budą, wszyscy wiemy,że nawet o takie jest trudno:-( IVV dziękuję za ofertę finansowej pomocy, ta jak zawsze jest niezbędna, tym bardziej,że jego stan pozostawia wiele do życzenia. Quote
Recommended Posts