Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='westie_justa']myslałam ze na pw;)_ ale dzięki:D
a to te bordery tamtej babki?
czekoladka piękna:loveu:
tylko ma jakoś mało włosów...

Paco ma obroze flexi?..[/QUOTE]
Tak, bordery są tej dziewczyny o której Ci kiedyś pisałam- dalmatyńczyk też.
Nie, Paco ma obrożę tej firmy co Twoja Dotka- Dog Square, zauważyłam że sporo westów je nosi- to jest marka dostępna w Kakadu. A na flexi niet pieniążków... :sad: Chociaż mam smycze flexi i właściwie ich nie używam- wolę zwykłe "przepinane"-są mocniejsze, a dl cziłek -oj, to dopadła mnie moda- jakieś szeleczki w perełki, koszuleczki na lato (z siatki) z napisem "Mommy's love":stupid:, smyczki do koloru sierści itp :D

I co, zgadłaś? :lol:

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='westie_justa']Dziękujemy:D mi tez sie bardzo podoba:D
tamto.. czarne obklejone?:eviltong:?jasne raz mi sie nudziło i poobklejałam:P ale teraz mi sie rozwaliło i chyba zrobię nowe:D
[/QUOTE]

Tak, to :)

My mamy najzwyklejszą czerwoną i nie narzekam. To nic, że jest cała poobdzierana :lol:

Guest Fusiafusia
Posted

Cześć Justyna i Doti ! :hand:
Dziękujemy za życzenia :calus:
A Kajtuś już się nie może doczekać prezentu :evil_lol:

Guest Dreaming
Posted

Witamy się ! Slodka Doti
pzzdr
Zapraszam do nas

Posted

Chodzi Wam pewnie o fotki, które wstawiłam Justynie bo chciała bordery:roll: a te dwa to właśnie takie typowo sportowe- właśnie o mniejszej ilości włosa itd- wystawowy border i sportowy jak chyba w każdej rasie jaka ma jakieś inne przeznaczenie to są różne typy ;)

Posted

[quote name='arielka186']Chodzi Wam pewnie o fotki, które wstawiłam Justynie bo chciała bordery:roll: a te dwa to właśnie takie typowo sportowe- właśnie o mniejszej ilości włosa itd- wystawowy border i sportowy jak chyba w każdej rasie jaka ma jakieś inne przeznaczenie to są różne typy ;)[/QUOTE]

ale dzielenie bordera w ten sposób jest bezsensu. border niezależnie od tego, czy ma super wygląd, czy nieco mniej, MUSI nadawać się do sportu. przecież to jest właśnie taka rasa. a teraz ponoć, jak jakiś borderek się nie uda, to mu się przypina nazwę 'użytkowy' i ma prawo być brzydki, a w rzeczywistości do użytkowego psa-czyli nie takiego do sportu, ale takiego do pasienia-bardzo mu daleko: bywają zbyt ciężkie, mają za długie łapy, nieodpowiedni chód. z użytkownością nie mają nic wspólnego, ale nie nadają się na wystawy. hodowcy potrafią nas oszukać ;) gdybym teraz brała bordera wcale nie szukałabym linii użytkowej, bo każdy border winien być sprawny.

Posted

Oczywiscie kazdy border jest do sportu bo rasa border collie jest rasą sporotową:D Oczywiście....wszystkie te wymogi wystawowe nie dyskwalifikują natury borderów:D
ale nawet ten z linii show z pięknym futrem i proporcjami do sportu jest:D

Guest papillonek
Posted

A myślałam że bordery to psy pasterskie ,a nie sportowe :evil_lol:

Guest papillonek
Posted

No tak wkońcu teraz mało komu potrzebny pastuch ;) U Nas będą fotki zaraz ;)

Posted

nie wiem jak jest w borderach, ja mam fazę od kilku lat na malinois i kiedyś będę takiego mieć - hodowla już wybrana. linie show odpadają, wybrałam linię pracującą bo nie czarujmy się psy na show muszą być tylko piękne. a ja nie chcę psa który wygląda tylko takiego który pracuje. oboje rodzice pracujący, rodzeństwo pracuje - i świetnie się w tym sprawdzają. i tego mi trzeba. co mi po psie który jest ładny, ładną to ja mogę sobie kupić smycz dla psa ;) np taką hawaii ;)
nie mam nic przeciwko psom z lini show ale skoro chcę psa pracusia to nie biorę po 2 show które nie mają nawet ipo tylko po 2 pracusiach.

Posted

Dziekujemy!!!
Dominika niema za co ;>

Angelika będzie banerek będzie;) a w ogóle biznes kalendarzowy otwieram juz niedługo!! moze cena wydruku nie jest malutka ale zato na pięknym papierze:D