Vesper Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='westie_justa']myslałam ze na pw;)_ ale dzięki:D a to te bordery tamtej babki? czekoladka piękna:loveu: tylko ma jakoś mało włosów... Paco ma obroze flexi?..[/QUOTE] Tak, bordery są tej dziewczyny o której Ci kiedyś pisałam- dalmatyńczyk też. Nie, Paco ma obrożę tej firmy co Twoja Dotka- Dog Square, zauważyłam że sporo westów je nosi- to jest marka dostępna w Kakadu. A na flexi niet pieniążków... :sad: Chociaż mam smycze flexi i właściwie ich nie używam- wolę zwykłe "przepinane"-są mocniejsze, a dl cziłek -oj, to dopadła mnie moda- jakieś szeleczki w perełki, koszuleczki na lato (z siatki) z napisem "Mommy's love":stupid:, smyczki do koloru sierści itp :D I co, zgadłaś? :lol: Quote
wiki4 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='westie_justa']Dziękujemy:D mi tez sie bardzo podoba:D tamto.. czarne obklejone?:eviltong:?jasne raz mi sie nudziło i poobklejałam:P ale teraz mi sie rozwaliło i chyba zrobię nowe:D [/QUOTE] Tak, to :) My mamy najzwyklejszą czerwoną i nie narzekam. To nic, że jest cała poobdzierana :lol: Quote
Yuveza Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 haha mozesz sobie zgapić:eviltong::D ja mam zwykłą różową :P ale te śa sliczne:loveu: Quote
Guest Fusiafusia Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Cześć Justyna i Doti ! :hand: Dziękujemy za życzenia :calus: A Kajtuś już się nie może doczekać prezentu :evil_lol: Quote
Natalia&Cody Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Te Hawaii są super. :D Z chęcią mojemu bym kupiła, ale niestety nie długo będzie miał zamawiane beżowe szelki z Julius-K9, także odpada. ;( Quote
motyleqq Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='deer_1987']A beda jakies zdjecia kiedys?[/QUOTE] przecież dopiero co były, na poprzedniej stronie :D Quote
Guest Dreaming Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Witamy się ! Slodka Doti pzzdr Zapraszam do nas Quote
taxelina Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='motyleqq']przecież dopiero co były, na poprzedniej stronie :D[/QUOTE] Ale nie Doti :D Doti byly 2 strony temu ale te widzialam :D Quote
Vesper Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Chodzi Wam pewnie o fotki, które wstawiłam Justynie bo chciała bordery:roll: a te dwa to właśnie takie typowo sportowe- właśnie o mniejszej ilości włosa itd- wystawowy border i sportowy jak chyba w każdej rasie jaka ma jakieś inne przeznaczenie to są różne typy ;) Quote
motyleqq Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='arielka186']Chodzi Wam pewnie o fotki, które wstawiłam Justynie bo chciała bordery:roll: a te dwa to właśnie takie typowo sportowe- właśnie o mniejszej ilości włosa itd- wystawowy border i sportowy jak chyba w każdej rasie jaka ma jakieś inne przeznaczenie to są różne typy ;)[/QUOTE] ale dzielenie bordera w ten sposób jest bezsensu. border niezależnie od tego, czy ma super wygląd, czy nieco mniej, MUSI nadawać się do sportu. przecież to jest właśnie taka rasa. a teraz ponoć, jak jakiś borderek się nie uda, to mu się przypina nazwę 'użytkowy' i ma prawo być brzydki, a w rzeczywistości do użytkowego psa-czyli nie takiego do sportu, ale takiego do pasienia-bardzo mu daleko: bywają zbyt ciężkie, mają za długie łapy, nieodpowiedni chód. z użytkownością nie mają nic wspólnego, ale nie nadają się na wystawy. hodowcy potrafią nas oszukać ;) gdybym teraz brała bordera wcale nie szukałabym linii użytkowej, bo każdy border winien być sprawny. Quote
Yuveza Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Oczywiscie kazdy border jest do sportu bo rasa border collie jest rasą sporotową:D Oczywiście....wszystkie te wymogi wystawowe nie dyskwalifikują natury borderów:D ale nawet ten z linii show z pięknym futrem i proporcjami do sportu jest:D Quote
Guest papillonek Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 A myślałam że bordery to psy pasterskie ,a nie sportowe :evil_lol: Quote
Yuveza Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 pasterskie jak najbardziej w końcu to ich pierwotne przeznaczenie;) ale teraz stał sie rasą sportową Quote
Guest papillonek Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 No tak wkońcu teraz mało komu potrzebny pastuch ;) U Nas będą fotki zaraz ;) Quote
Jaga. Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 nie wiem jak jest w borderach, ja mam fazę od kilku lat na malinois i kiedyś będę takiego mieć - hodowla już wybrana. linie show odpadają, wybrałam linię pracującą bo nie czarujmy się psy na show muszą być tylko piękne. a ja nie chcę psa który wygląda tylko takiego który pracuje. oboje rodzice pracujący, rodzeństwo pracuje - i świetnie się w tym sprawdzają. i tego mi trzeba. co mi po psie który jest ładny, ładną to ja mogę sobie kupić smycz dla psa ;) np taką hawaii ;) nie mam nic przeciwko psom z lini show ale skoro chcę psa pracusia to nie biorę po 2 show które nie mają nawet ipo tylko po 2 pracusiach. Quote
kaaamila1 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Hej ! Śliczna Doti i ślicznie jej w tej obróżce!!! Quote
bianka19 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 poprosimy jakieś Dotkowe zdjęcia. ;) świetna jest ta smycz. :cool3: http://newzooland.pl/_var/gfx/b5abde1d33e29eb7427197e4723ce03a.jpg Quote
Pieseczkowo Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Mam taka pomarańczową i jest cudowna :) Dziękuję Justyśku za banerek :* Quote
A&L Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Fajne zdjęcia i genialny banerek (hmm... chyba juz to mówiłam? :P) A kiedy mnie zrobisz, bo chyba zapomniałaś? :( Quote
Yuveza Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Dziekujemy!!! Dominika niema za co ;> Angelika będzie banerek będzie;) a w ogóle biznes kalendarzowy otwieram juz niedługo!! moze cena wydruku nie jest malutka ale zato na pięknym papierze:D Quote
Aleksa. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Justyna, mogłabyś mi wysłać na emaila moja kartkę z kalendarza w rozmiarze A4 :) chce wywołać. :D podam ci emaila na PW Quote
Aleksa. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 westie_justa napisał(a):ona jest A4;) A to jak na forum wklejałaś, to nie zmniejszyło rozmiaru ? ;) Quote
Recommended Posts