Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="5"]Dziś zrobiłam kilka zdjęć

Na razie musimy chodzić na automatycznej smyczy Axla, bo mi Dotka cieczki dostała

I bez bluzy, nie było takiego mrozu.....
a jej jak widać nie było zimno:evil_lol:

I na koniec.... wielki nos!

[/FONT]

Posted

Dziękuje, dzisiaj wzięłam się za nią ostro! przeczytałam o czesaniu, trymowaniu (z tej książki) i zaczęłam trymować:D niedługo wybieram się na zakupy: szczotek, trymerów, może degażówek;)

Posted

Dziękuję
A to, to bardzo proste, wzięłam zdjęcie, wkleiłam do microsoft power point żeby z formatować brzegi na takie rozmyte, (ale można też w innym programie) a potem do painta i tam napis na zdjęcie;) tylko trzeba sobie rozmiar kartki w paincie dostosować do rozmiaru zdjęcia (tak żeby zdjęcie zakrywało całe 'białe miejsce':)

Posted

westie_justa napisał(a):
Dziękuje, dzisiaj wzięłam się za nią ostro! przeczytałam o czesaniu, trymowaniu (z tej książki) i zaczęłam trymować:D niedługo wybieram się na zakupy: szczotek, trymerów, może degażówek;)

Łoho, to łysa Doti będzie :diabloti: ;)

Posted

westie_justa napisał(a):

To fajnie :) daj znać jak się będziesz wybierać to może pomoge coś z doborem :)

Guest papillonek
Posted

Ja przed świętami wzięłam się za Sońkę.Zmieniłam szampon ,bo tego co zwykle używamy w naszym zoo zabrakło i kiłam jakiś zwykły ,,Hau lady" z dophni dla psów o własie srednim i długim.Wymyłam ją porządnie i wytarmosiłam recznikiem.Efekt był taki,że wyglądała jakby ją ktoś do prądu podłączył :D Czyli jak prawdziwy puchaty papillon zostało jej do tej pory(po tygodniu!).Wszyscy się nią zachwycaja na spacerach i w domu,ale ja byłam przyzwyczajona do tej bardziej łysej wersji Soniuchy :evil_lol:

Guest papillonek
Posted

Sonia ma takie same ;) Na szczęście na razie nieopotrzebne i nie brudzi prawie wcale :)

Guest papillonek
Posted

Nie ma sensu (moim zdaniem) to nie jest przedmiot pierwszej potrzeby:)
Cieczka minie ,a następna za pól roku.W domu nie musi wyglądać ladnie,a na dwór....(chyba nie chodzisz??)
Lepiej zainwestuj w nową karme i szampon :D

Posted

Dotka jest fajna a falki postaramy sie zlikwidowac na miarę mozliwosci :) Uszka się podetnie i będzie jak czystej krwii rasowiec. Nie jeden papierowiec jest długi albo chory a w typie zdrowy i duzo ladniejszy :) a majty to byle były :P zakrywały co mają zakrywać i nie wyrywaly włosków np. jakimś rzepem. Faktycznie falkowaty ma grzbiecik ale tak to jest super!